Ел стъкла на Пасат Б4? От ГОЛФ 3?

Техническа и сервизна информация за Passat
Bork0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ел стъкла на Пасат Б4? От ГОЛФ 3?

Мнениеот Bork0 » Чет 26 май 2011 21:06

Здравейте, колеги, нов съм в форума и не съм сигурен дали темата е за тук. Искам да ви попитам дали машинките за ел стъклата от Голф 3, могат да станат на Пасат Б4? Наскоро ми хрумна идеята да сложа на пасата ел стъкла, тъй като той оригинално няма и мислех дали ще стане ако взема машинките от Голф 3 и ги монтирам, свържеме електрониката и тн? Някой слагал ли е Ел стъкла на този тип коли (Пасат Б4, Голф 3 и тн), за да помогне как точно става? Благодаря ви много.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Ел стъкла на Пасат Б4? От ГОЛФ 3?

Мнениеот znainainai » Чет 26 май 2011 22:59

Никакъв шанс поне отпред. Отпред пасата е със метален механизъм тип ножица със зъбен гребен,а голф 3 е със жила. Търси си оригинални механизми със всичко необходимо за трансплантацията. Да присаждаш от нещо си хубаво ама кво прайш ако се скапе?

Bork0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bork0 » Пет 27 май 2011 7:55

Благодаря ти, колега, значи единствения вариант е пак от пасат Б4 да търся и то не само машинките за ел стъклата, но и този механизъм, който каза? Този механизъм тип ножица не си ли върви заедно с машинките за ел. стъклата? Не трябва ли и да се слага някакъв модул попринцип, защото аз четох как се слагат ел. стъкла ама на Пасат Б3 и там момчето, което е писало темата, пишеше че трябва комфорт модул за да вържеш към него електрониката?

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пет 27 май 2011 9:22

Moжеш да сложиш и механизми от В3 1 към 1 със тези на Б4 са само дето нямат комфорт модули. Правиш си къстъм инсталация със 5 релета и си цар. 2 релета на стъкло ти трябват за да вътриш + и -. А 5-тото реле е да управлява 4-те идеята е освен на контакт да работят и на отворена врата без контакт. А като е затворена вратата и не е на контакт да не бачкат.
Ако все пак държиш да е оригинално ти трябва цялото окабеляване на вратите + оригинални стъклоподемници със вграден комфорт във всеки и кабелажа във купето.За целта си трябва кола донор от която да свалиш всичко.

petiop
Автомобил: Пасат
Двигател: AVF 2003г 4х4

Мнениеот petiop » Пет 27 май 2011 14:05

Дали само комфорт модула от голф 3 ще стане на пасат 4 , за задна врата .

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Пет 27 май 2011 15:02

Не че нещо, ама ако стъклата ми бяха с ръчка и през ум нямаше да ми мине да слагам ел.

Аз съм с Б3 комби с ел. стъкла отпред. Ревизирах си ги - вадене, миене с нафта, гресиране и слагане отново. Е не се отварят както на мен ми се ще и това е, въпреки че нямам износване на зъбният венец.
Въобще смятам, че на 20 годишни коли екстри като - ел. стъкла, автоматични скорости, синхро и шибидах са бомби с часовников механизъм...
Желая късмет, каквото и да предприемеш!

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Съб 28 май 2011 21:43

Layman написа:Не че нещо, ама ако стъклата ми бяха с ръчка и през ум нямаше да ми мине да слагам ел.

Аз съм с Б3 комби с ел. стъкла отпред. Ревизирах си ги - вадене, миене с нафта, гресиране и слагане отново. Е не се отварят както на мен ми се ще и това е, въпреки че нямам износване на зъбният венец.
Въобще смятам, че на 20 годишни коли екстри като - ел. стъкла, автоматични скорости, синхро и шибидах са бомби с часовников механизъм...
Желая късмет, каквото и да предприемеш!

То затова и аз, като си търсех преди Б4-ката гледах да е с ръчки, но пък имаше ел. огледалата с подгрев, което в последствие се оказа голям + .

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Съб 28 май 2011 22:32

vpetrovbg написа:То затова и аз, като си търсех преди Б4-ката гледах да е с ръчки, но пък имаше ел. огледалата с подгрев, което в последствие се оказа голям + .

Подгрева е +, сервото също, но ел. огладалата са -.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 29 май 2011 6:29

Layman написа:.. но ел. огладалата са -.

Защо!? Аз заради едни такива огледала лежах поччти цял ден покрай двете коли с цел да ги извадя и трансплантирам на моята, че и на края Петко обяснява час и половина време връзването на трите кабела :twisted:
Та слушай колегата znainainai какво казва по въпроса, той знае и го може. Ако се стигне до механизми от Б3 пасат, на механизъм с ръчка съвсем спокойно се маха ръчката и на нейно място се поставя ел. моторчето, аз така присадих, понеже механизма на едното ел стъкло дето купих беше с изяден зъбен гребен и присъдих само моторчето на мястото на ръчката. Аз монтирах на предните врати с комфорт модул за две стъкла и ги управлявам от копче което е за задните стъкла на конзолата под радиото.

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 29 май 2011 16:57

К.Одаджийски написа:... че и на края Петко обяснява час и половина време връзването на трите кабела :twisted:

Що не казваш цялата история бре как сред нощите търся схеми за да установиш магията на кутията :P

Иначе за кола без ел.огледала и ел.стъкла да не съм чул. Няма такава екстра палиш пускаш подгрева на огледалата и след 5мин леда е на земята или изпотеното изчезва. А при по-продължително каране в дъжд даже изсъхват. А за ел. частта не е особенно комфортно да се протягаш през тоя големия шлеп да бутнеш дясното огледало надолу за да паркираш плътно до бордюра.
И със ел.стъклата същата ралта ако ти се наложи да свалиш дясно ръчно стъкло лягаш на дясната седалка че да завъртиш чекръка.
Ама това си е лично мое мнение.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Нед 29 май 2011 20:28

znainainai написа:Moжеш да сложиш и механизми от В3 1 към 1 със тези на Б4 са само дето нямат комфорт модули. Правиш си къстъм инсталация със 5 релета и си цар. 2 релета на стъкло ти трябват за да вътриш + и -. А 5-тото реле е да управлява 4-те идеята е освен на контакт да работят и на отворена врата без контакт. А като е затворена вратата и не е на контакт да не бачкат.
Ако все пак държиш да е оригинално ти трябва цялото окабеляване на вратите + оригинални стъклоподемници със вграден комфорт във всеки и кабелажа във купето.За целта си трябва кола донор от която да свалиш всичко.

Накаква схемичка може ли?
Щото на моя пасат някои от предните собственици е изхвърлил конфорт модула и е побългарил(или поиталямчил) ел стъклата.

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 29 май 2011 21:03

B3 или В4?

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Нед 29 май 2011 21:13

[/quote]
И със ел.стъклата същата ралта ако ти се наложи да свалиш дясно ръчно стъкло лягаш на дясната седалка че да завъртиш чекръка.
[/quote]
Абсолютно съгласен с колегата.Аз съм с ръчни и когато някой те спре,примерно да те попита нещо и ти е от към дясното стъкло,като си вързан с колана няма начин да се протегнеш и да свалиш стъклото.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пон 30 май 2011 5:40

За Б4.Как да насадя от Б3.

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen75 » Пон 30 май 2011 11:53

Накаква схемичка може ли?
Щото на моя пасат някои от предните собственици е изхвърлил конфорт модула и е побългарил(или поиталямчил) ел стъклата.[/quote]

и аз имам същия проблем колега,само че на мен са го отворили и са запоили някакви жици директно вътре :screwy . колкото да работи стъкалцето :Mr Green Fun

Върни се в “Passat”