Колебание за покупка на Passat 5.5 1.9TDI

Техническа и сервизна информация за Passat
Snooper
Автомобил:
Двигател:

Колебание за покупка на Passat 5.5 1.9TDI

Мнениеот Snooper » Чет 31 мар 2011 15:16

Здравейте,

Нов съм в този форум, но като цяло си търся автомобил от около 2-3 месеца. В началтото се бях насочил към Ауди А4 B6 1.9TDI 2001-2002 година. Търсих, търсих, но тъй като бюджета ми е ограничен до около 10-11 000 лева, то бързо ми стана ясно,ч е читава А4-ка за тези пари няма да си намеря.
И така се ориентирах към Пасат 1.9 TDI 2001-2004 година.
Не държа на кожен салон или 4x4. Предпочитам автоматик, не съм карал автоматик, но шофирам 80% в София и ще ми е по-удобен. Двигателя да е 1.9TDI 131 к.с. - това ми се изясни много бързо :)
И тук идват въпросите ми:
Какви са основните разлики между А4 и Пасат 5.5, при положение, че са горе-долу една година 2001-2003 и с един и същ мотор, а и ПАсата не е много по-голям от А4 - с 10-11 см???
Ще си намеря ли читав Пасат за около 10 000 лева?
Поддръжката като на А4 ли е като цена, най-вече за ремъси, филтри и предницата?
Като цяло Пасат-а добра алтернатива на А4 ли е? И защо е по-евтин при аналогични характеристики на година и мотор?
Автоматика добра идея ли е или да си търся с ръчни скорости?
Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Колебание за покупка на Passat 5.5 1.9TDI

Мнениеот stefan4o » Чет 31 мар 2011 15:27

Ще се опитам да ти отговоря на някои от въпросите от моята лична гледна точка, пък нека и колегите ме допълнят или поправят:
Какви са основните разлики между А4 и Пасат 5.5, при положение, че са горе-долу една година 2001-2003 и с един и същ мотор, а и ПАсата не е много по-голям от А4 - с 10-11 см???

Пассат доколкото съм запознат е "построен" на платформата на А4, но удължена такава. Т.е. платформата е нещо средно между тази на Ауди А4 и Ауди А6. Т.е. като габарити вътрешни - външни се нарежда някъде между тези двете. Съответно пробвайте да се повозите 3ма възрастни отзад при Б5.5 и Ауди А4 и А6 за да направиш аналогията.
Ще си намеря ли читав Пасат за около 10 000 лева?

Божа работа, както се казва. Ако си късметлия можеш да намериш и за по-малко, ако си карък и 20 000 да дадеш пак може да ремонтираш. Очите на 4 и гледаш какво купуваш.
Поддръжката като на А4 ли е като цена, най-вече за ремъси, филтри и предницата?

Цените са почти еднакви, тъй като ползват идентични двигатели и окачване. Зависи откъде и за колко ще си ги купиш обаче.
Като цяло Пасат-а добра алтернатива на А4 ли е? И защо е по-евтин при аналогични характеристики на година и мотор?

Много зависи кой какво търси. Ауди по принцип ги водят като по-качествена марка. Ако Ауди А4 ти е малко като обем, вземи Пасата. Иначе гледай състоянието на колата, а не дали ще е А4 или Пасат Б5.5
Автоматика добра идея ли е или да си търся с ръчни скорости?

Въпрос на вкус :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 31 мар 2011 16:27

Добра алтернатива е ако ти се кара комби... защото Пасат Б5,5 седан много трудно се намира като цяло и още по-трудно в добро състояние :да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 01 апр 2011 0:07

Напротив - седан принципно се намира в по-добро състояние от комби, но е рядък и затова цената му е по-висока. А иначе местя в правилния раздел и нека колегата да използва малко търсачката, ще намери отговор на доста от въпросите си. Дори е обсъждано точно такова сравнение с Ауди А4.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 01 апр 2011 9:24

Според мен единствено реномето на АУДИ и естествено малко във визията му качва цената.........по вървене,подръжка и комфорт ще са на едно.....да кажат знаещите де,може и да греша :lol:

viewtopic.php?f=44&t=250565
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Това е добро,поне на обява......може и при оглед да се окаже добро :wink:

И моя беше "ЧИСТО НОВ"-много добре ги мият и лъскат-като нови стават :D

П.С.Ааа.....и с годината винаги са с една назад спрямо обявата :deal

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 апр 2011 9:41

Понякога 1 година е добрия случай... Това комби от обява да е чисто ново. Не знам дали виждам вярно, ама "тапицерията" на задната врата зад шофера е разлепена от кората. Е@ати новата кола (за сравнение, моите кори отзад са на 25 години и нямат грам разлепено, като нови са) :screwy Иначе салонът поне на снимките изглежда свеж.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 01 апр 2011 10:01

stefan4o написа:Понякога 1 година е добрия случай... Това комби от обява да е чисто ново. Не знам дали виждам вярно, ама "тапицерията" на задната врата зад шофера е разлепена от кората. Е@ати новата кола (за сравнение, моите кори отзад са на 25 години и нямат грам разлепено, като нови са) :screwy Иначе салонът поне на снимките изглежда свеж.

ЧИСТО НОВ не напразно съм го написал в "" !!!Естествено,че не е така,човек трябва да ходи и да си ги гледа,има достатъчно оферти :!: Това са 2 примерни обяви за около 10 000 с колкото разполага колегата-да тръгва и пробва :да:

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Пет 01 апр 2011 10:06

Kолега линковете, които си дал - единият от е всеизвестната автокъща стефи ауто - само измами се въртят там, доколкото съм чел теми от потърпевши колеги от форума. Този пасат по-добре изобщо не го гледай. А по въпроса на колегата относно пасат и а4, колега имам 2 пасата вуйчо ми има а4 2002 година доста пъти съм карал неговата просто да видя каква е разликата ми пасата лично на мен ми по харесва и като визия и като поведение на пътя. Вуйчо ми един път взе да кара пасата че аудито му сменяха ремъци и ролки и просто като си дойде и вика брей този пасат по удобен от аудито и по широк :) до преди това дума да не ставаше той признава само ауди.Мисълта ми е че пасата наистина е по широк както каза колега по нагоре нещо междинно е между А4 и А6.За цени за консумативи имам също наблюдения над двете коли едно и също е и ходова част и двигател, те на практика са едно и също.Която и от двете коли да вземещ според мен ще останеш доволен, стига да попаднеш на запазена бройка успех ти пожелавам с търсенето :beer

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пет 01 апр 2011 11:57

Вземай пасата хем е по-широх ,хем вози по-добре все пак щом е по-голям е по-стабилен на пътя,чичо ми е майстор и казва че в частите почти няма разлика на 2-та модела ,най-важното е да е читава и да си отваряш очите не на 4,а на 14 защото ако вземеш кола която е издухана ремонтите никак не са им евтини на тия модели...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 01 апр 2011 12:31

gazar4eto_87 написа:Kолега линковете, които си дал - единият от е всеизвестната автокъща стефи ауто - само измами се въртят там, доколкото съм чел теми от потърпевши колеги от форума. Този пасат по-добре изобщо не го гледай......

Този пасат и аз го гледах като си търсех моя...колегата е прав, изобщо не го гледай. А относно дали пасат или А4...аз пасата лично го харесвам повече заради размерите. Аудито ми е тясно. иначе са идентични като поддръжка.

Snooper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snooper » Пет 01 апр 2011 15:41

Благдаря Ви на всички за мненията. Общо взето се припокриват с моето виждане, а именно, че Пасата ще ми е по-добре от към простор, а ще е със същата возия и двигател. Общо взето външния вид не ми е критетий, както и вътрешния, не държа на кожи или 4x4. Искам да е седан обаче, по-трудно се намират. Както и да е. Харесах си един, автоматик:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Мисля да ходя да я видя, километрите са твърде малко...поне 100 хил отгоре е сигурно, но ще проверя и ще видим каква е офертата. Това е за сега. Не бързам, а и цените едва ли ще се променят в следващите месеци, така че ще избирам на псокойствие. За сега твърдо се ориентирам към Пасат 5.5 2002-2003-та, 1.9TDI, седан, не държа на екстри, може да е автоматик или ръчни...това е :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 апр 2011 15:45

Километрите му си залагам джетата, че не са реални mhihi Но не изглежда лошо. Съдейки по екстериора (и по-конкретно огледалата за обратно виждане) тая кола е наистина тази година, стига това в скобите да не е присадено от някой. Но си има ВИН-декодери, където си лъсва всичко по колата - мотор, ниво на оборудване, коя година е излязъл от завода и т.н. Викни си някой, който е в час с тези коли и я закачете да й хвърлите едно око с ВАГком поне да имаш представа дали има смисъл или не да продължиш по-натам с прегледите от профита в областта (доколкото знам се предлага и вариант да й видят реалните километри, но не става с ВАГком, а с друг софт и кабел). Ако държиш наистина на простор А4 не е твоят автомобил :да:

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 01 апр 2011 15:48

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11295726186801316&f1=details
Този според мен е по добрия вариант поне си е на истинските км

А тия като почнат с глупостите направо няма равни 115 хиляди километра хахахахахахаххахахахахаха
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11295550708145905&f1=details

Последна промяна от ping23 на Пет 01 апр 2011 15:52, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 01 апр 2011 15:51

Добре изглежда а и обслужена пише че е което си е + Километрите няма как да видиш колко са така че гледай самата кола

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 апр 2011 15:54

KirilGeorgiev написа:Добре изглежда а и обслужена пише че е което си е + Километрите няма как да видиш колко са така че гледай самата кола

Обслужена кола аз бих я сметнал ако познавам собственика или е някой от форума, в който съм сигурен, че не лъже. Оттам насетне всичко е гаранция-Франция т.е. купуваш и сменяваш наред всичко, за да ти е мирна главата mhihi Все пак това не е Опел за 1000 лева като му се скъса ремъка само да му сложиш нов и да запалиш и да продължиш mhihi При тия коли според мен е недопустимо да се пести откъм консумативи, че после излизат много солени ремонтите :wink:
п.п. разбирам, че влизат в критериите за пари и състояние сякаш, но, колега, гледай поне плюш да има. Много постно седи салонът с този плат, лично виждане :beer
п.п. 2: при първа възможност ще покажа как изглежда салонът на Б5.5 2002 модел на около 300-350к км...

Върни се в “Passat”