Шум от двигателя

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шум от двигателя

Мнениеот cerosina » Пон 18 сеп 2006 14:27

Здравейте,
един принципен въпрос - дали е нормално двигателя на пасата 1.8 РП да издава един свистящ звук усилващ се с оборотите, все едно леко турбо ?
Звука равномерен, като от силен вятър който духа в комин, като набираш сякаш по мощна става :) .
Не е силен но се чува и в купето.
Не от трансмисията , не се чува от там и зависи само от оборотите.
Не е от алтернатора и при свален ремък го има, не мисля че е от ангренажния ремък и ролката - като сваля капака не се усилва, а и не идва от там.
Не ми се ще да е от хидравликата или водната помпа :( При празен ход го няма, но като дам леко газ почва равномерно да се учеличива с оборотите.
Може ли да свири маслена помпа ?
Може ли да свири въздух при не добре уплътнени вх/изх. колектори ( на такова ми мяза най-вече ) ?
Роман изписах ( ама шото не ми се пипа нищо по колата :) с риск да звучи тъпо - свисти ли двигателя на пасата ( така приятно едно такова ) ?

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 18 сеп 2006 19:15

Виж дали не ти духа от колекторите или някъде отдолу от снадките на гърнетата :D

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

по въпроса на cerosina за свистенето

Мнениеот Dpop » Пон 30 окт 2006 17:36

Надявам се, не се включвам твърде късно и че си намерил причината за явлението "свистене като турбо" :dontknow: . Аз също се изненадах когато моят "пасатор" започна да го издава това турбо звучене, когато подам газ. При мен лично този звук изчезна след като смених водната помпа, просто беше си и дошло времето.
Пиши когато намериш проблема.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 30 окт 2006 21:29

И при мен го имаше един такъв шум ,но със смяната н аводната помпа се оправи частично,частично щото и сега май го има,но пък Васето(Vaskoto1) го чу и вика карай и не се бои може да е от много неща.Така че карам и съм му е*ал мамата :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 30 окт 2006 21:55

Карай бе колега,все едно турбо:)Карай и се кефи(ако не е сериозен проблема де)Аз викам Vaskoto1 да вземе да намине към Варна,че все хубави неща за него чета.Да погледне БУ-то,че да съм спокоен

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 31 окт 2006 7:47

При мен беше от лагера на съединителя. На празен ход и над3000 оборота не се чуваше. При натиснат съединител изчезва.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Вто 31 окт 2006 9:55

(Sorry. Ne sym si u doma i nema kirilica)
Da ne e zapushen katalizator?
Pri mene takav zvuk izdava bram4ilkata za zabraveni farove. Oshte ne sam reshil dali me drazni ili mi haresva :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Re: Шум от двигателя

Мнениеот K22 » Вто 31 окт 2006 12:32

cerosina написа:Здравейте,
един принципен въпрос - дали е нормално двигателя на пасата 1.8 РП да издава един свистящ звук усилващ се с оборотите, все едно леко турбо ?
Звука равномерен, като от силен вятър който духа в комин, като набираш сякаш по мощна става :) .

Според мен е някакъв резонанс от испускателната система-чувам го отдолу отпред вдясно при набиране. И на Вектрата имах нещо подобноСпоко :wink:

radi4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radi4 » Вто 31 окт 2006 13:57

Много е готино това свистене. И аз го имам на същия мотор, но не се случва винаги. Забелязъл съм че се проявява най-вече през зимата, в студа. Не се шашкай-от три години ту свистя, ту не пък не съм счупил нищо по мотора или окачването.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 14 ное 2006 2:30

Подобен на описания звук аз постигнах на мойто РП при сгрешено зацепване на зъбното колело на междинния вал с ангренажния ремък - искра се подаваше почти без предварение, и се попучаваше точно такъв интересен звук при обороти над ПХ. Чуваше се някъде от изпускателния колектор.
Но и колата беше много тромава и не вървеше та веднага се усетих. :-)

Върни се в “Passat”