пасат в5 - пали трудно
пасат в5 - пали трудно
сутрин когато е студена пали на четвърт, но като загрее почва да пали по трудно. колата е 2.8V6. какъв може да е проблема колеги
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: пасат в5 - пали трудно
Може би проблем с картите в еку-то за паленето . Трябва да се барнат от разбирач.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега,аз имах подобни проблеми и се оказа ,че помпата не прави достатъчно високо налягане и от там палише трудно,така че може да си замериш налягането на помпата като за начало.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А да е чипосвана колата?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Peteff написа:Може би проблем с картите в еку-то за паленето . Трябва да се барнат от разбирач.
колега, би ли обяснил по-подробно това с картите. Нещо да се прецепят, да се разбъркат ли, какво точно да се барне? Да се скапе ЕКУ- нормално, ама да му се скапят картите(софтуера

Помпата я остави, ако не държеше нялагане, първото палене щеше да е много трудно- а не после като загрее...
Има си диагностики, иди някъде да ти я закачат, много вероятно е да е някой датчик- като темературен например
поне откакто е при мен нищо не е чипосвана.
аз единствано и почиствах дросела и маркучите за картелните газове, защото нещо и бяха ниски оборотите и сега е доста по добре, но с паленето е от преди това. тази седмица ще отида на някой сервиз и после ще пиша.
аз единствано и почиствах дросела и маркучите за картелните газове, защото нещо и бяха ниски оборотите и сега е доста по добре, но с паленето е от преди това. тази седмица ще отида на някой сервиз и после ще пиша.
здравейте колеги. проблемите с паленето продължават. ходих на един сервиз където почистиха дросела из основи. вървенето значително се подобри. преди като и подам газ и се замисляше сега се изтрелва, но с паленето проблема си остана. казаха че помпата е в ред. също така провериха и някъкав клапан за налягането на горивото, като изгасиш мотора да държи налягане. и той е наред.
После ходих при Юви, там пича ми каза че проблема най вероатно е в дюзичките на инжексиона, искат почистване, но каза че в русе няма кой да го направи читаво това почистване.
някой може ли да помогне
После ходих при Юви, там пича ми каза че проблема най вероатно е в дюзичките на инжексиона, искат почистване, но каза че в русе няма кой да го направи читаво това почистване.
някой може ли да помогне

-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо не опиташ първо с добавка за почистване на дюзите!
майстора каза че едва ли ще има ефект, но ще пробвам.
другия вариант бил на ултразвук но и той не бил надежден. истинското почистване ставало със специална машина на която се поставят дюзите и се имитира дейност на двигателя и с някакви препарати или незнам си какво се почиствали.
другия вариант бил на ултразвук но и той не бил надежден. истинското почистване ставало със специална машина на която се поставят дюзите и се имитира дейност на двигателя и с някакви препарати или незнам си какво се почиствали.
а тоя пич да ти пусне една осцилограма на датчик Хол-двата де
!топлина и палене имат връзка само там !