Въпрос за пасат B3 и В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Въпрос за пасат B3 и В4

Мнениеот eminem94 » Сря 01 юни 2011 18:53

Здравейте.След няколко месеца,почвам да карам курсовете,но края на лятото може да ми докарат един пасат B3 седан .Въпроса ми е,тъй като съм се ориентирал към дизел,какво ви е мнението за 1,6 двигателя ? Дава ли някакви чести проблеми или по-добре е да се ориентирам към B4 1,9 TDI ? Предварително Благодаря .

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за пасат B3 и В4

Мнениеот altanivan » Сря 01 юни 2011 19:51

Според мен 1.9 тди ... няма какво да се чудиш :) Пък и Б4 си е по-нова кола ...

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Сря 01 юни 2011 19:51

Здравей колега,
Карам Б4 1.9 ТДИ и да ти каже не е лоша кола. Баща ми дълго време имаше бус пак от марката но с 1.6 чист дизел (поради изкормено турбо) а след това беше 1.6 ГТД мисля че се водеше (1.6 с турбо и интеркулер) и мога да ти кажа че това 1.6 на буса си беше пълен мъртвец (особено стария двигател който беше без турбото). За справка буса тежеше 1400 кг което не е много повече в сравнение с пасата така че по добрата динамика ще е само заради аеродинамиката която при буса е на куб.
Като цяло ето според мен +- за Б4 спрямо Б3:
+По нов е (до 97 реално) и в резултат по голяма вероятност да намериш запазен такъв
+ Динамиката на ТДИ-то е по добра (особенно ако намериш АФН двигател) а консумацията на нафта е същата ако не и по ниска.
+ повечко екстри , ако се постараеш в търсенето и ще са работещи
+ можеш да си сложиш темпомат почти без пари(глезотийка ама е приятно)
- Двигателя е по скъп за поддръжка (до мен първоначалното обслужване беше 600 лв като единственото което може да не се смени от това което сменях аз беше обтяжната ролка на пистовия ремък)
- ръждата го яде повече от Б3 (лош късмет откъм ръжда с кола от австрия имах аз)
- части държат по висока цена спрямо тези на Б3 дизелите(говоря и за втора ръка такива)
Това е което се сещам.
Един съвет, понеже си взимаш стара кола явно финансите са проблемна част или искаш лесна за ремонтиране кола коят да служи вярно при добра поддръжка, но което и от 2-те да е ако се решиш на Б4(според мен това важи и за Б3 но нека там да каже някой друг) и ще ти се налага да ползваш колата интензивно след покупата си остави една сума за ремонти: не казвам че са трошливи и не стават, просто имай 1 наум защото са стари коли а ремонтите на ТДИ-то не са от най евтините, ако мислиш да вземеш колата и да останеш без пари след това, по добре вземи бензиново Б4.
Айде че стана дълго

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 01 юни 2011 22:21

Вземи си една Б3 1.8 моно на газ - изпитано,доказано и здраво!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 02 юни 2011 7:11

Stenly написа:Вземи си една Б3 1.8 моно на газ - изпитано,доказано и здраво!

:да: 1,8mi дали ще е Б3 или Б4 не е от особено значение.....няма стара кола-има поддържана,или неподдържана!!!

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 02 юни 2011 8:49

:да:
Не мисля че като за човек, който сега кара курсове и ще е начинаещ шофьор това е най важния въпрос, дилема или претенция. Покарай го малко, поочукай го тук там :) ... пък като дойде апетита с яденето ще прецениш какво искаш и тогава мисли Б4 дизел, Б5 керосин, Б6 водорд и т.н.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 02 юни 2011 8:58

Айде и аз да се включа :да: , гледай предимно състоянието на колата... :beer

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Чет 02 юни 2011 11:42

И като тръгнеш да изкачваш витиня или някъде с голям наклон,ще караш на 3-та :Mr Green Fun

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 02 юни 2011 11:43

altanivan написа:

И като тръгнеш да изкачваш витиня или някъде с голям наклон,ще караш на 3-та :Mr Green Fun

нищо подобно с тези къси скорости карам на 5 та най-вече :(

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 02 юни 2011 11:47

eminem94 написа:Здравейте.След няколко месеца,почвам да карам курсовете,но края на лятото може да ми докарат един пасат B3 седан .Въпроса ми е,тъй като съм се ориентирал към дизел,какво ви е мнението за 1,6 двигателя ? Дава ли някакви чести проблеми или по-добре е да се ориентирам към B4 1,9 TDI ? Предварително Благодаря .

Зависи от това,колко пари си склонен да отделяш за подръжка,защото тдито ще ти бърка повече в джоба,иначе ако това не ти е проблем,тогава ти го препоръчвам :да:

No_More
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот No_More » Чет 02 юни 2011 13:31

Аз карам Б4 и изобщо не съм доволен,само проблеми ми създава,да не кажа,че е и боклук.Ако си мислиш,че пасатите са по-здрави от другите коли,не е така.Ако все пак искаш нещо от ВАГ подобно, бих ти казал ауди Б4.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Пет 03 юни 2011 4:39

+1 глас да добавя и по-евтинджос ти идва :Mr Green Fun

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 03 юни 2011 8:51

No_More написа:Аз карам Б4 и изобщо не съм доволен,само проблеми ми създава,да не кажа,че е и боклук.Ако си мислиш,че пасатите са по-здрави от другите коли,не е така.Ако все пак искаш нещо от ВАГ подобно, бих ти казал ауди Б4.

Попаднал си на кофти автомобил, за съжаление. И най-хубавите коли могат да бъдат превърнати в скрап от мърлявщина на предишни собственици.
Ауди Б4 освен с по-приятен салон, куатро в някои от моделите и безумно яката антикорозионна защита не блести с нищо над Пасат. Ауди 100 и А6 Ц4 са съвсем друга бира. Те са си премиум наистина.

По темата: Колега, гледай по-запазената кола. Някои детски болежки в Б4 са изчистени, но пък Б3 е принципно по-добре от към ламарина. 1.8 на газ не е никак лош вариант. Обслужва се и се поддържа лесно и евтино. Дизеловите мотори са една идея по-капризни. При всички положения ако попаднеш на читав автомобил няма да имаш проблеми. Това ти е най-важното - състоянието.

Успех!

VILIAN NEKOV
Автомобил: VW GOLF III 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот VILIAN NEKOV » Пет 03 юни 2011 10:07

ДА 1.8 НА ГАЗ перфектно за начинаещ защото на теб ти трябва кола дето се вика да я убиеш от каране все пак и аз съм на тази възраст а даже моя е с клима и ел стъкла и още куп шукарйки

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 03 юни 2011 23:54

От опита ми с коли обаче за София жигулата няма коя марка да я бие нито по поддръжка нито по здравина и опростеност.Зорлем пробвах да я счупя и не можах.Няма дупки няма неравности карах я като джип и не се счупи ...

Върни се в “Passat”