Пали и гасне щом отпусна ключа....

Техническа и сервизна информация за Passat
van4ov
Автомобил:
Двигател:

Пали и гасне щом отпусна ключа....

Мнениеот van4ov » Вто 07 юни 2011 14:33

Здравейте, колеги ! Днес тръгнах с колата (passat b3 RP) и не вях минал и 200 метра и колата изгасна. Пробвах да запаля, но пак изгасна. Усетих, че гасне веднага щом отпусна ключа, след запалването. Ако го задържа леко продължава да върти стартера и да работи двигателя. Така и оспях да се върна пред нас. Преди няколко дена пак така ми изгасна, но след това запалих и нямаше поблем. Освен това, като е загряла не пали от раз, както като е студена... От какво може да е ? Един съсед ми каза бендикс, но все пак кажете и вие от какво може да е и какво е решенеито....

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Пали и гасне щом отпусна ключа....

Мнениеот lion_heart002 » Вто 07 юни 2011 14:39

Клеморед-смяна!

van4ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ov » Вто 07 юни 2011 14:52

къде се намира въпросният клеморед, мога ли да се справя сам, тъй като не ми се иска да ме теглят до някой сервиз....

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 07 юни 2011 14:59

Зад патрона, който въртиш с ключа.

van4ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ov » Вто 07 юни 2011 15:01

Andonov написа:Зад патрона, който въртиш с ключа.

Мога ли някак да установя дали със сигурност там е проблема, или само след смяната...

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 07 юни 2011 15:02

van4ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ov » Вто 07 юни 2011 15:37

изчетох темите, на колегите, но при тях или не им дава изобщо контакт, или стартера върти, но изобщо не пали. При мен пали, но отпусна ли ключа веднага гасне. Ако го задържа работи, но чувам как продължава да върти стартера. Видях, че смяната на клемореда е играчка голяма. Освен смяна на клеморед, има ли друг по-лесен начин (видях слагало се някакво бутонче) Как мога да запаля колата, за да я закарам в сервиз.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 07 юни 2011 15:40

При мен при последната смяна така правеше,пуснеш ли ключа,гаснеше,СМЕНИХ го и се оправи-естествено! Клемореда се сменя лесно иначе!Жалко,че си далече,щях да ти сменя клеморедчето срещу една студена биричка... :drunk И за справка,при прецакан клеморед,колата може да не завърта а да им контакт,да няма контакт а да върти стартера,да няма фарове,да гасне като пуснеш ключа.Поне с тези неща съм се сблъсквал на различни коли и все клемореда е бил виновен,зависи как се счупи явно! И още едно нещо което ми се случи,един голф с нова бензинова помпа,делко ново,кабели,свещи,без газ,перфектна колица,не палеше сутрин като е студено зимно време! След първото палене(ако успееше да запали) нямаше проблеми! Пак клемореда се оказа(нагорели контактни повърхности при здрав иначе клеморед)просто при студено време когато от студа падаше капацитета на акумулатора заради нагара не е могло да направи добър контакт,оттам слаб ток на свещите и палене няма,като поработеше малко нямаше проблеми,защото акумулатора се зареди поне малко и по-силния ток е бил достатъчен да запали въпреки нагара в клемореда! Пиша го това,за да се знае!

Последна промяна от lion_heart002 на Вто 07 юни 2011 15:54, променено общо 1 път.

van4ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ov » Вто 07 юни 2011 15:48

в София уча ... Иначе, като гледах темите за смяна видях,че трябва да се свали волана, накаква скоба после трябвало ,за да излезе някаква втулта и т.н и т.н ....

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 07 юни 2011 15:57

Варианта ти е да палнеш колата на бутане или дърпане,щом имаш контакт и да отидеш някъде да ти го сменят,ама трябва да изключиш стартера и да държиш ключа доколкото разбирам от това което пишеш...Аз се намирам в Перник и бих ти помогнал,няма да ти струва нищо-и аз съм бил студент,та знам какво е... mhihi mhihi mhihi

А сигурно има някой автоключар по софия дето да ти го смени на място,само клеморед си купи предварително и му звънни да дойде на място!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 07 юни 2011 16:06

Купуваш си друг откачаш буксата бодваш новия на буксата със плоска отверка завърташ палиш и отиваш да ти го сменят :wink:

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 07 юни 2011 16:08

Идеален вариант е това! Ама доколкото разбирам и да стигне до буксата няма да се оправи...Все пак трябва да се освободи патрона от рейката и да се избута леко напред за да може да се извади назад буксата-това по спомен говоря...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 07 юни 2011 17:43

lion_heart002 написа:Идеален вариант е това! Ама доколкото разбирам и да стигне до буксата няма да се оправи...Все пак трябва да се освободи патрона от рейката и да се избута леко напред за да може да се извади назад буксата-това по спомен говоря...

Буксата се вади директно без проблем! :wink:

van4ov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ov » Вто 07 юни 2011 18:50

Четох, четох и добих представа за "упражнението" по смяната.
Мисля да използвам този метод http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... 148191&hl=

При него не се налага наличие на скоба за изваждане на втулката. Освен че трябва да вележа положението на волана в момента в който го изваждам от шлищите има ли някакви други тънкости? Съжалявам, че така ставам досаден, но за първи път ще правя тази процедура....

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 07 юни 2011 19:19

van4ov написа:Четох, четох и добих представа за "упражнението" по смяната.
Мисля да използвам този метод http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... 148191&hl=

При него не се налага наличие на скоба за изваждане на втулката. Освен че трябва да вележа положението на волана в момента в който го изваждам от шлищите има ли някакви други тънкости? Съжалявам, че така ставам досаден, но за първи път ще правя тази процедура....

Супер! Този метод ми харесва - ще го приложа. На мен ми изключва радиото като бутна ключа, когато е на контакт, но не работи двигателят и пак се включва, когато натисна ключа навътре ... Луда работа!

Върни се в “Passat”