Проблем с парно на пасат В3
-
- Автомобил: pasat b3 combi
- Двигател: ABS 1993
Проблем с парно на пасат В3
Здравейте колеги .След смяна на радиаторчето на парното /оригиналното беше протекло / се явиха три проблема : Първо– не работи врътката за смяна на режимите на обдухване/ духа само на стъклото и във краката / Второ – температурата на топлия въздух осезаемо е по слаба . Трето –температурата на двигателя падна със около 10-15 гадуса -преди веднага качваше 90 и 100 на задръстване ,сега карам при70–75 и над 95 почти не стига /даже сутрин преди Телевизионнта кула/ .Новото радиаторче е Топран . Специалистите от сервиза ми се накараха да не чета по форумите -всичко било наред :дунапрена бил запазен ,термостата ок .Е само за врътката нещо не могли да уцелят –но колата била 20 годишна ...Търся компетентен човек да ми помогне –че зимата наближава .Колата е Пасат В3 1993 ABS двигател без клима.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем със парно на пасат В3
anton1405 написа:Специалистите от сервиза ми се накараха
Е само за врътката нещо не могли да уцелят –но колата била 20 годишна ...
Хммм... специалистите го слагай в кавички, когато говориш друг път за тези "майстори"
Звънкай на zfa да правите топлото

viewtopic.php?f=13&t=44549
Да те предупредя от сега - вероятно "специалистите" са ти изпотрошили щипките на жилата!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Специалиси ли им казваш на тия колега???? Българския "специалист/майстор" може да изкара и германския инжинер виновен и космоса крив,но само той е прав.
Иди при майстори,има теми във форума за хора които се занимават със VW и не ти се карат,че четеш във форума а обратното-карат ти се защо не си прочел първо и след това да ходиш където и да е .
Иди при майстори,има теми във форума за хора които се занимават със VW и не ти се карат,че четеш във форума а обратното-карат ти се защо не си прочел първо и след това да ходиш където и да е .
-
Свързах се със Ники от Герман ,обеща да помогне...така че при първа възможност съм там .Ще споделя къде са сбъркали “специалистите"...Добре че Ноември се очертава топъл 

-
След втори опит и още 80лв нещата станаха...Дунапрена беще скъсан , сложиха ламаринка и връткаката даже работи / гледам много да не я пипам де/Само температурата си остана същата но вече не и обръщам внимание.Разход градско 9.9 бензин мисля че е ок /карам със доста настъпване на педала /
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
anton1405 написа:....Разход градско 9.9 бензин мисля че е ок ....

Оправи си и температурата ! Това няма общо с радиаторчето на парното , прегледай термостата , зимата е далеко

- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с парно на пасат В3
че какво му е ниското на 95 градуса и как да няма общо м/у парно и темп. на водата
- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
според мен водната помпа тие заминала ( дано да греша ).
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ligustrum написа:че какво му е ниското на 95 градуса и как да няма общо м/у парно и темп. на водата
95 градуса , няма спор - не е ниска

Общо между температурата на "водата"