СПЕШНО въпрос за ел.стъкла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
heraldita
Автомобил:
Двигател:

СПЕШНО въпрос за ел.стъкла

Мнениеот heraldita » Пет 22 сеп 2006 21:41

Предните стъкла са с ел. машинки и започнаха ту да работят, ту да не работят. А дори и когато заработят, се движат доста тегаво. Колата е пасат комби. Въобще не опитва да работи машинката, когато не искат да се движат стъклата - все едно не достига ток до нея, и от веднъж тръгват (но винаги заработва първото лявото стъкло и после шофьорското ?!?!?) - а шибидаха в същото време се движи без проблем.... Някаква идея къде да търся причината и евентуално да ми препоръчате къде да отида да я оправят?

Предварително благодаря за всички отговори!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 сеп 2006 22:05

Абсолютно същите симптоми, които наблюдавах на едно ДЕУ Рейсър!
Е.а ми се мам..а, докато разбера, че се е скъсал болта към шасито, дето дава маса на двете неща... но там беше и бензиновата помпа...
Търси липсващо захранване! Вероятно маса, но първо провери дали не е хлабав нещо предпазителя в таблото

P.S. Забравих!
:welcome_to_group : vw fen
А ти да не си с десен волан?
heraldita написа:... винаги заработва първото лявото стъкло и после шофьорското ...
или просто гешчица?

dms1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dms1 » Съб 23 сеп 2006 17:40

Колеги,
Стъклата на Passat 2-1992 г. се затварят последователно както следва: задно дясно, задно ляво, предно дясно, предно ляво. СТЪКЛАТА НЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ ЕДНОВРЕМЕННО. ВИНАГИ РАБОТИ САМО ЕДНО. За прекъсването трябва да се провери куплунга на електронния блок за управление на стъклата, който се намира под задната седалката. Също така бушоните - може някой да прекъсва. Също така може да има лоши спойки в самия ел. блок. За целта той се сваля, разглобява и с лупа се оглежда внимателно. Ако се открият напукани спойки (особено около мощните клеми) се препояват наново. Спойките трябва да бъдат гладки и лъскави. Може да има нагорели контакти на релета в блока. Проверяват се и техните контакти. ПРИ СТАРИТЕ КОЛИ ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ СА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ КОНТАКТИ!!!
Успехи.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Съб 23 сеп 2006 21:19

dms1 написа:...Passat 2-1992 г....

Май такова животно няма ...за останалото съм съгласен :lol:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 24 сеп 2006 19:50

На мен така ми правеше на пр.дясно стъкло до един момент в който отказа напълно,оказа се студена спойка в платката на моторчето н адясното стъкло.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

подробно

Мнениеот K22 » Пон 25 сеп 2006 7:42

Върни се в “Passat”