при контакт не светят лампичките на таблото на Б3 моно инжекция 1,8 .
Вчера забелязах този проблем, като дам на контакт и нито една лампичка не свети. Този номер ми го направи няколко пъти .
От какво може да е ?

при контакт не_светят лампичките на таблото на Б3
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: при контакт несветят лампичките на таблото на Б3
А стрелките качват ли се (за горивото и температурата)?
Ако да значи има спукани спойки в таблото ако не виж си клемореда на контактният ключ. Пали ли? Ако пали оборотомера бачка ли ? Като е на "контакт" парно,мигачи,фарове,чистачки и нагревател на задното стъкло работят ли?
Ако да значи има спукани спойки в таблото ако не виж си клемореда на контактният ключ. Пали ли? Ако пали оборотомера бачка ли ? Като е на "контакт" парно,мигачи,фарове,чистачки и нагревател на задното стъкло работят ли?
- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
само лампичките не светят при контакт а като запаля колата всичко си свети както трябва .самите крушчици неработят като чели при подаване на контакт иначе другите уреди в колата светят ,като например панела на климатроника ,копчетата на фаровете .
- znainainai
Коя година е ? Че са със 2 модела табла къде е лампата за мигачите 1 долу или 2 горе?
- hristo1973
- Автомобил: vw passat b3- skoda octavia 2 1.9
- Двигател:
Колега при мен беше изгорял предпазител N16
- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
91 Година е горе са мигачите с Електронен часовник е таблото но километража е с жило не е с кабел .
иначе мигачи фарове работят но при подаване на контакт не светят само .
иначе мигачи фарове работят но при подаване на контакт не светят само .
- pol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах подобен проблем оказа се дефектирал диод на платката на таблото.
Трябва да се проверят всички диоди на платката, а също така и стабилизатора за 8 волта.
Трябва да се проверят всички диоди на платката, а също така и стабилизатора за 8 волта.
- znainainai
Свали таблото и го отвори има спукани спойки по платката 

- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
От съмо себеси се оправи сега светят лампичките . Аз имам и един километраж с таблото но отдругите модели дето лампичката е долу . Ако ми направи пак сьщия номер няма да се замисля ,както казахте вие да си проверя диотчетата и които е изгорял да го подменя .
Благодаря ви много за сьветите. Приятна и успешна нова седмица ви желая на всички .
Благодаря ви много за сьветите. Приятна и успешна нова седмица ви желая на всички .
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
fbi_83 написа:От съмо себеси се оправи сега светят лампичките . Аз имам и един километраж с таблото но отдругите модели дето лампичката е долу . Ако ми направи пак сьщия номер няма да се замисля ,както казахте вие да си проверя диотчетата и които е изгорял да го подменя .
Оправило се е временно - някоя спукана спойка се е позатегнала от дупките ... до следващата дупка. Отвори го, с една лупичка прегледай спойките и най-добре ги мини всички наново с поялника и да ти е мирна главата, защото светкането на всички лампички е тест на таблото преди запалване, за да видиш дали някоя не е изгоряла и от там да не разбереш, че има проблем в колата при движение!

- Bobko81
- Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
- Двигател: AUB
При мен го прави това от миналото лято но само в горещините след като колата е седяла на слънце.Незнам на какво се дължи но си пали без проблем само дето на контакт не свети нищо по таблото,сменял съм клемореда и пак си го прави но не му обръщам вече внимание.1.8RP 1989.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Bobko81 написа:При мен го прави това от миналото лято но само в горещините след като колата е седяла на слънце.Незнам на какво се дължи но си пали без проблем само дето на контакт не свети нищо по таблото,сменял съм клемореда и пак си го прави но не му обръщам вече внимание.1.8RP 1989.
При нагряване платката се разширява, а крачето на елемента, който е запоен за нея се разширява също, но не със същата големина и от там се получава луфт, заради студената спойка и не светят лампичките просто защото веригата е прекъсната. Когато е студено платката се свива и уплътнява спойката и от там изглежда, че всичко вече се е оправило ... Е да, ама не!

- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
като се позамисля над тожа ,което казжаш си много праж тия дни ще хвана поялника и щежидя да пезапоя някои друг елемент , в които имам сумнения .
- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
забелязах че ,като подам на контакт всички лампички ми светят на таблото без тази на акомуатора . Мерих го динамото го зарежда .
- znainainai
Абе пич стига си забелязвал имаш да развиеш 6 кирливи видии и таблото е на парчета.
4 да излезе от колата и 2 да го отвориш. Вече ти казах презапояваш спуканите спойки и всичко ще си дойде на мястото.
4 да излезе от колата и 2 да го отвориш. Вече ти казах презапояваш спуканите спойки и всичко ще си дойде на мястото.