Спирачки

Техническа и сервизна информация за Passat
Zax
Автомобил:
Двигател:

Спирачки

Мнениеот Zax » Нед 24 сеп 2006 17:21

Интересува ме при наличие на ABS спирачките държат ли по-здраво отколкото без ABS. Т.е. освен анти-блокиращата функция има ли други подобрения в силата на стягане или ако не се стига до задействане на ABS спирачките са същите като обикновените на VW?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 24 сеп 2006 18:00

Има разлики в двете системи.АБС прави спирането по-оптимално и може да се каже, че "не държат по-здраво ", а разпределят спирачното усилие така, че колелата да не изгубят сцепление с пътната настилка ( да не блокират).Ако натиснеш по-здраво педала и системата отчете. че спирачното услие е по-голямо от нобходимото и "бута" педала.
Накладките и спирачните апарати мисля, че са същите.Със сигурност има разлика в спирачните помпи.АБС системата има датчици, както и електронен блок за управление.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 24 сеп 2006 19:52

bobcho написа:Има разлики в двете системи.АБС прави спирането по-оптимално и може да се каже, че "не държат по-здраво ", а разпределят спирачното усилие така, че колелата да не изгубят сцепление с пътната настилка ( да не блокират).Ако натиснеш по-здраво педала и системата отчете. че спирачното услие е по-голямо от нобходимото и "бута" педала.
Накладките и спирачните апарати мисля, че са същите.Със сигурност има разлика в спирачните помпи.АБС системата има датчици, както и електронен блок за управление.

:да:
Всичко е абсолютно така. :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 24 сеп 2006 21:28

bobcho написа:...

Както в 99.999...% от случаите съм съгласен с това, което колегата bobcho е написал, но, Бобчо, май не това питаше човекът.
Не, не държат по-добре тези, които са с ABS, колега. Само правят спирането по-сигурно, като пречи да ти блокира някое от колелетата. Иначе, ако не се стигне до сработването му, резултата е един и същ.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 25 сеп 2006 12:57

Бих добавил, или уточнил, че ABS намалява спирачния път, което не е никак за пренебрегване. Колегите обаче ще кажат, кога , при какви климатични условия не е много ефективен ABS.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 25 сеп 2006 18:06

Значи преди карах една Вектра с АБС и на асфалт с голяма скорост рипам здраво на спирачките и пускам волана - спираше перфектно - без абсолютно никакво отклонение в ляво или дясно! Обаче зимата си е е.... мамата - все едно карам шеина -никво спиране задеиства се абс при малко по-силно усилие и..... :shock Маи бях чувал че се регулира абс-то за каране в зимни условия - ама това е в белите страни май....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 25 сеп 2006 21:25

MobilLife написа:- все едно карам шеина -никво спиране задеиства се абс при малко по-силно усилие и..... :shock Маи бях чувал че се регулира абс-то за каране в зимни условия - ама това е в белите страни май....

И без ABS е щяло да бъде шейна, повярвай ми! :)
Аз не съм чувал за реглаж, но определено не съм чувал всичко, така, че не споря!
А кога е неефективен... или по-скоро, кога пречи... ми според мен, Докторе, само когато си решил да подпалваш гумите при спиране, защото ти ги разблокира :beer

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 25 сеп 2006 21:35

я да видим.. мое ли се познае що е заключена темата?

Върни се в “Passat”