Ключалки - пренареждане как?
Ключалки - пренареждане как?
Здравете колеги, имам едно леко нестандартно питане. Някой знае ли, как се пренареждат ключалките на дръжките на вратите? Питам защото на един приятел му беше счупена дръжката и той я смени с нова. И сега предната дясна врата му се отваря с друг ключ. Целта на упражнението е всичко да се отваря с един ключ. Един майстор ключар му иска 20 лв. да я оправи. При цена 50 лв за дръжката това ми се струва много.
radotom написа:Че е много-много е! ....та се отказах да купувам нова.. Добре, че съм с централно, та...
И той разчита на централното, но при теб е по-лошо защото багажника има само един капак, а купето има две врати с ключ. Ключарите се пробват да ни дерат какво да правиш. В крайна сметка и така може да се кара, но е много по-неудобно.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
ееее
В Плевен вземат по 6 лева за пренареждане на патрон.
Re: ееее
Тава е много добре, но да му го пренаредят ще му излезе по-евтино, отколкото да пътува до там... много е далече.kaloyan22 написа:В Плевен вземат по 6 лева за пренареждане на патрон.
kossel написа:на мене ми пренаредиха ключалките на Ломско шосе преди една година + 1, 2 ключа за 16 лева ...ама не помня точно къде беше
kossel, това звучи много изгодно да ти пренаредят три ключалки + 1, 2 ключа само за 16 лева, при положение че други искат 20 лева само за една ключалка...
Спомяш ли си поне в коя част на "Ломско шосе" се намира този майстор? Приблизително къде имам в предвид, за да не търся по цялото "Ломско шосе".
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Re: Ключалки - пренареждане как?
Дайте адрес на ключар по възможност нескъпчия в София, защото имам 4 ри ключалки за пренареждане?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
MITKO_DVD написа:КОлега сложно е за човек който не е пренареждал,аз мога ,но трябва да имаш набор с едни пластиннки който са различен номер,зависи от ключа,аз го правя много лесно ,но ти незнам,а и от къде ще си намериш този набор пластини.Колкото искат толкова до стената си и даваш,съжелявам.
Така е! Има пластинки и всяка е с пружинка, за да играят вътре, а на самите пластинки има номер от 1 до 3-4 мисля и когато влезе ключът се подреждат така, че да се приберат в патрона и да освободят шлиците, за да се завърти и отключи. Не е нужно да са всички пластини, но пък ще се намали сигурността. Изваждат се с отвертка или шило с малко напън, защото на патрона има ръбче, което не им позволява да изпаднат, а при слагане може да се натисне ръбчето отново, за да си стоят на мястото (не че има къде да идат, но все пак). Така преправих патрона на капачката за резервоара, защото старата се счупи (глупава изработка - пластмасов елемент, който стои постоянно под напрежение на здрава пружина). Можеш и сам да се справиш! Успех и не се давайте лесно на лешоядите!