"Капан" за разсеяни - PASSAT B4!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Stone
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

"Капан" за разсеяни - PASSAT B4!!!

Мнениеот Stone » Вто 26 сеп 2006 9:43

Здравейте колеги,

бих искал да споделя с вас какво ми се случи това лято с новият/стар PASSAT B4 :-)
Та значи, радвам се аз на новата си придобивка, чопля я от тук - от там, и по едно време както си седя ВЪТРЕ (без клчючовете!!!) взех че заключих вратите (с копчето на шофьорската врата). След това отключих и отново заключих само дясната врата (с нейното си копче). До тук добре ... порадвах се още малко и реших да изляза, но ... странна работа ... вратите не искат да се отключат! Пробвах да отключа с копчето на шофьорската врата, но компресора се включи и го дръпна надолу. Същото се случи и с останалите врати - дори да успеех да се преборя със компресора за заключване за малко (копчетата са доста неудобни за яко дърпане нагоре), то не можех да отворя вратата с дръжката. През багажника също не става, защото от вътре не се отваря. МНОГО ГАДНА СИТУАЦИЯ, особено поради факта че беше август месец, по обяд, и колата беше на слънце. Добре че стъклата бяха открехнати 1-2 см, та влизаше въздух. Иначе щеше да се мре (или да чупя прозорци). Резултата след 45 минутна борба беше НУЛЕВ - не можех да се измъкна от колата!!! След това дойде жена ми и ми отвори с ключа (тя много се смя :-)) а аз - не :-))).

В последствие се опитах да постигна същия ефект (вече с ключовете в джоба), но успях чак след МНОГО щракане на заключвалките на вратите. Не съм сигурен дали причината за това е bug някъде в логиката дето управлява вратите или в алармата (която също управлява заключването), но вече имам едно наум. Особено когато пускам сина ми да си играе вътре.

Не знам дали ви се е случвала такава щуротия, но бъдете внимателни. Добре е ключовете винаги да са в джоба ви. От друга страна, това може да бъде ОПАСНО за деца оставени да си играят в колата (особено на слънце при затворени прозорци), така че: ВНИМАВАЙТЕ!!!

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 26 сеп 2006 10:23

Вярно, непрятна ситуация! Ще пробвам днес на мойта и ще пиша как е!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 26 сеп 2006 10:30

Отстрани си е изглеждало смешно, но иначе на теб едва ли ти е било!
ОБАЧЕ! Да оставиш детето да си играя само вътре ВИНАГИ!!! е опасно!
На приятелско семейство така хлапето си играело и исключило от скорост. И понеже колата била на лек наклон, тръгнала! Хлапето се уплашило, скочило от нея, но, понеже тогава беше на 4 годинки, спънало се и паднало! Гумата му притиснала личицето до бордюра! За щастие, само го поожулила леко!
Сега, ако го няма баща му, това дете не се качва в кола!!!
А и моя хубостник ми направи номер веднъж! Ние си стоим на двора при дядото, а той си играе наоколо. По едно време изчезна. След около полвин час го потърсих, седеше в колата, на задната седалка и се кефеше на една касета с детски приказки, че даже си и припяваше. Беше ЦЕЛИЯ в пот, на затворени прозорци, че да не влизали мухи, август месец, при 40+* околна температура! Беше получил топлинен удар, разбира се! Оправи се след 2 дни чак!
Така, че, родители, пазете децата!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 26 сеп 2006 10:33

И аз съм изпадал в същата ситуация на моя В3 !!
Имаш два варианта: Махаш бушона за централното и си ОК или се добираш до багажника и откачаш буксата на компресора(ако си комби)!
Това чудо е направено против кражба, когато някой се опита да ти я отключи като издърпа палчето с някаква (абе по филмите както го правят) !!

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Вто 26 сеп 2006 11:09

Stone, съчувствам ти напълно. Тук искам да отбележа каква е ползата от това да си без ел. стъкла. Ако беше с обикновени стъкла, щеше да свалиш едно стъкло и да излезеш много лесно. Е жена ти нямаше да се смее, но пък за това ти щеше да се мъчиш по-малко :(

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Вто 26 сеп 2006 11:23

На сестра ми колежка разправя как си оставила децата в колата, докато отиде за нещо в поликлиниката. Минал един и вика "Деца с майка ви се разбрахме да взема да ремонтирам касетофона" и пича си го свалил и си го взел. Е на тая история паднах от смях

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 26 сеп 2006 11:53

На моя Пасат левите врати са механични а десните ел :oops: (така я взех) така,че няма да имам проблем :D
п.п. Пробвах на моя Пасат 10- тина пъти и нямаше никакъв проблем. Отключваше си всеки път :D

todis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот todis » Сря 27 сеп 2006 0:25

При мен пък се отваря от самосебе си! Заключвам с дистанционното, което активира и алармата, виждам как стъклата се вдигат и вратите се заключват. Връщам се на паркинга след половин час и гледам лампичката за алармата си свети а вратите отключени :-О

Ако отворя без да натискам дистанционното - алармата пищи!

Питах на едно място но ми казаха че за толкова стари аларми нямат чаркове (смениха ми само копчето на дистанционното да прави по-добър контакт).
Пфу.. чиста покана за крадците :-/

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 27 сеп 2006 10:43

Помпата не ти е наред!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 27 сеп 2006 11:01

todis написа:При мен пък се отваря от самосебе си!

Да, бе! И на мен ми се случи веднъж! А съм сигурен, че заключих!
Ама защо да е превключило клапанчето на 'отключване' и ако вече е спряла помпата да върти, от къде толкова вакуум, че да задейства цялата система, която на всичко отгоре е и двустъпкова... т.е., първо трябва да дръпне осигурителните щивтове, а чак след това да дигне и пишките, дето се стърчат от вратите... :dontknow:

Потребителски аватар
Stone
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stone » Сря 27 сеп 2006 11:57

WDW написа: ... Имаш два варианта: Махаш бушона за централното и си ОК или се добираш до багажника и откачаш буксата на компресора(ако си комби)! ...

Да, с комби съм, можеш ли да ми обясниш къде отзад живее компресора за въздух и как да стигна до него?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 27 сеп 2006 12:16

погледни под задната седалка :?: :idea:

Потребителски аватар
Stone
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stone » Сря 27 сеп 2006 12:21

radotom написа:...ОБАЧЕ! Да оставиш детето да си играя само вътре ВИНАГИ!!! е опасно!...

Напълно съм съгласен с теб. И мен много ме е страх, но на сина ми (2год и 6 мес.) това му е непреодолима страст (дори джапането в локвите му доставя по-малко удоволствие :-) ). Просто не мога да го лиша от това. Това което правя е да дръпна ръчната до дупка (никакъв шанс да я свали), да отворя поне един прозорец докрай (без ключ не може да го вдигне) и ключовете винаги да са в джоба ми. Освен това трябва да съм наоколо за да го виждам. Ако нямам пряка видимост, просто не го пускам вътре.
Спазвайки стриктно тези правила се надявам да не успее да ме изненада.

Аз също горещо препоръчвам на всички с деца: ВНИМАВАЙТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО С ДЕЦАТА. НЕПРЕДВИДИМИ СА!!!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 27 сеп 2006 12:22

Stone написа:
WDW написа: ... Имаш два варианта: Махаш бушона за централното и си ОК или се добираш до багажника и откачаш буксата на компресора(ако си комби)! ...

Да, с комби съм, можеш ли да ми обясниш къде отзад живее компресора за въздух и как да стигна до него?

При мен (В3) компресора е в багажника! Там където се вдигат тия металните капаци отдясно! Ще го познаеш по зеленото маркуче за въздух,което влиза в него! А пък целия компресор е поставен в едно дунапренено(или подобно) защитно !

Потребителски аватар
Stone
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stone » Сря 27 сеп 2006 12:23

:yahoo: Вярно че е там. Благодаря ти. :-)

Върни се в “Passat”