пасат б5, колана спря да работи

Техническа и сервизна информация за Passat
andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

пасат б5, колана спря да работи

Мнениеот andrey_hr » Пет 08 юли 2011 22:22

Здравейте колеги!
Преди малко докато си пътувах, дръпнах колана да го поосвободя малко да не е плътно по мен и като го дръпнах всичко се развали. Колана спря да работи изцяло death : не се прибира и най-лошото не се законтря при рязко дърпане т.е. вече колана ми е само за пред КАТ абсолютно нищо повече. Трябва ми спешно да го оправя. Идеи дали въобще може да се оправи или единствения вариант е да си търся втора ръка. Ако трябва да търся втора ръка, какво точно ми трябва?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б5, колана спря да работи

Мнениеот Ljubon » Пет 08 юли 2011 22:40

Няма оправия на тия колани, само нов, ама цената е :horror: . Станат ли "лениви" са за смяна. Вариант има и от морга, ама и те едва ли ще са читави. И не си прави опити да го разглобяваш, че изхвърчат едни пружини и става страшно. :012:

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Съб 09 юли 2011 8:20

При мен проблемът е, че въобще не работят и трябва да го сменя спешно. Някой знае ли как се сваля коланът и от какви коли да го търся(ауди А4, голф 4, пасат б5)?

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Съб 09 юли 2011 14:20

След рязко дърпане на колана, нещо изтрака вътре и предполагам, че са се наместили съчмите и сега колана си работи добре. Понеже сигурно пак ще го направи скоро, ако някой знае как се сменя колана ще съм благодарен ако сподели :beer

Върни се в “Passat”