относно ABS и климатроник на В4

Техническа и сервизна информация за Passat
nicky_nikiforov
Автомобил:
Двигател:

относно ABS и климатроник на В4

Мнениеот nicky_nikiforov » Вто 05 юли 2011 13:28

КОЛЕГИ имам едно питане ако някой се е сблъсквал с тия проблеми да дадете съвет.ABS работи когато му хрумне ,зимата по често ,лятото почти хич.когато работи по някое време се чува едно яко чегъртане отпред от мотора ,педала за спирачката не дава да се докосне за секунди и спира да бачка и светва лампата.дали има реле и то да отказва не знам.А за троника миналата година му направих пълен ремонт при Митко Василев и бачкаше перфектно,сега го няма студа ,ако дренажната тръба е запушена или бързата скорост не работи може ли да изхвърли фреона и как може да го проверя това нещо.пресостата е сменен миналата година,дадох му на 2 от клемите на късо при рабтещ двигател и ми се струва че е бавната скорост на перката а при другите 2 клеми никаква реакция на перката.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: относно ABS и климатроник на В4

Мнениеот pas1.8mi » Вто 05 юли 2011 14:29

За ABS-a ти препоръчвам диагностика(ваг-ком),а за климатроника Колегата Стефчо (zfa159)! :да:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 05 юли 2011 14:43

Както е посочил pas1.8mi, най-добре отиди при Стефан. Ако не се бъркам той има възможност и да те свърже към компютър(за диагностика), за да се прочете какъв е проблема и с АБС-а. Ако не може има и други колеги които могат да свършат тази работа: viewforum.php?f=13&start=0

А ако решиш колега прегледай тези теми за АБС:
viewtopic.php?f=6&t=145722&start=0&hilit=ABS+%D0%914
viewtopic.php?f=6&t=246326&hilit=+ABS+%D0%914
viewtopic.php?f=6&t=227901&start=0&hilit=ABS+%D0%914
viewtopic.php?f=6&t=215578&start=0&hilit=ABS+%D0%914

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 05 юли 2011 23:15

за климатроника - ако я няма бързата степен на перките,може да се скапе компресора,може и да се изхвърли фреона през аварииния клапан.
Дренажната тръбичка няма влияние на фреоновата част на системата и от нея няма какво да се случи,което да доведе до загубата на фреон.
Ако искаш заповядай и ще видим за какво става дума.
За АБС-а мога да видя какви грешки дава на диагностиката,но не съм много силен в тази сфера и се ограничавам общо взето до там :)
:beer

nicky_nikiforov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicky_nikiforov » Пет 08 юли 2011 13:14

колеги прегледах линковете и понеже не знаех ,че ръчната има връзка с ABS или по точно задните датчици ,щото и мойта лампа за ръчна премигва от време на време ,а къде да погледна какъв модел е ABS РУСНАЦИТЕ ТОЗИ ДЕТО СА ГО РАЗПИЛЕЛИ МАЙ НЕ Е МОЯ.Има един голям двигател от ляво на помпата а блока с изводите са в дясно .При всички положения ше се качва на диагностика ама понеже почти всички които караме народната кола първо пробваме сами ако може и е нещо дребно естествено.А понеже одеве колата беше добре загряла и пуснах троника на хлад не се включва бърза скорост ине духа студ де щото сигурно няма фреон,та се чудех дали като няма фреон не може да вдигне налягане за да включи бързата.Идеята ми е да разбера дали е само от фреона щото зареждачите са ми под носа ама само тва могат,а не ми се дават луди пари за фреон,щото миналата година го на пълних 1000гр.за........лв. и на първото кръстовище утече ,та се оказа че скъсан ремък на втора перка,счупен съединител,неработещ пресостат ,5гр. масло в картерчето,и цялостен ремонт и пак фреон .Ако имате снимки на модели ABS ше го позная ама ше пробвам да го снимам кат има време.Предварително мерси.

Върни се в “Passat”