проблеми с пасата(1.8 92)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
hubaveca
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблеми с пасата(1.8 92)

Мнениеот hubaveca » Сря 27 сеп 2006 21:25

понякога(не винаги) нещо свири/скърца отпред,понякога когато завивам с голяма скорост понякога като натискам спирачка,понякога просто си карам,появява се скърцането и после спира само!каква и къде е повредата?а и съединителя взе да отделя в горно положение,първа и задна влизат мн.трудно!това значи заминал съединител или нещо друго?цени и марки на съединителя или частите които ще трябва да сменя?моля помагайте!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 27 сеп 2006 21:45

За скърцането - имаш разбит преден лагер ( и при мен се проявява този проблем )

За съединителя - сменя се феродов диск и аксиален лагер ( задължително ) Притискателния диск се сменява ако е износен или увреден от стария феродоф.Най-добре да се смени всичко, за да не повтаряш процедурата пак след няколко хиляди км.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Съб 30 сеп 2006 8:43

За скърцането незнам :cry:
За съединитела ходи някои да ти види жилата първо преди да се впуснеш в разглабане.По принцип си отделят малко по-нагоре - моя е сменян преди година и е пак така. Но задължително смени и лагера дори и да е здрав защото аз така ме подлъгаха и сега го чувам да започва да вие...

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Съб 30 сеп 2006 9:28

Първа и задна намирисва на реглаж на жила или испуснала зегерка на скоростния лост ако се клати повече от нормалното.

Dimiter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dimiter » Съб 30 сеп 2006 13:53

Passat 91г
И аз имах подобно неприятно странно скърцане, което дълго време не можех да разбера откъде идва. Случайно го открих сега в началото на Септември, когато реших, че е време да сменя маншоните на кормилните щанги, коите се бяха понапукали и скоро щяха да се скъсат. Оказа се, че "ябълката" на едната щанга е изключително стегната и суха ("ябълката" откъм страната на рейката - не знам точния термин). Нещата приключиха със смазване и раздвижване на ябълката първо с едно тънко масло, а после с графитна грес. Първоначално трябваше да стегна щангата в менгеме за да мога да раздвижа ябълката, а после макар и трудно, вече можеше и на ръка.
Сега съм си приготвил две нови щанги и при удобен случай, ще ги сменя и двете. За момента обаче няма никакви симптоми, че старата щанга е разбита е не е наред. А и скърцането изчезна още на същия ден.

Пропуснах да отбележа, че скърцането се появяваше точно както си го описал:
понякога(не винаги) нещо свири/скърца отпред,понякога когато завивам с голяма скорост понякога като натискам спирачка,понякога просто си карам,появява се скърцането и после спира само

Върни се в “Passat”