Задържа ми задно ляво колело на B5?

Техническа и сервизна информация за Passat
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Задържа ми задно ляво колело на B5?

Мнениеот bestlap » Сря 13 юли 2011 10:49

Здравейте колеги. До сега никога не ми се е случвало идвах си от село сутринта и по едно време ми омекна много педала на спирачката ама много и като натисна 2-3 пъти и става корав и спира колата.И карах леко докато се прибрах и понамерисваше на феродо покрай колата и пипнах всички джанти и тази задната зад шофьора беше доста топла и миришеше от нея на феродо. Изчаках да изстине 15-20 мин и полях с една кофа вода след това свалих гумата видях че всичко е в ред сложих гумата и докато беше на крик я въртях и на зад и на пред и се върти много свободно повозих се 10-тина минути натисках я доста пъти спирачката и нямаше проблеми сега пак гледах джантата е еднакво топла като другите. И въпроса ми е какво може да е станало защото след 2 дена ще патувам за морето да не ме остави някъде :( :(

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: Задържа ми задно ляво колело на B5?

Мнениеот keymaker » Сря 13 юли 2011 20:07

може да е задържала ръчната и след загряването и изстиването да се е отпуснала (говоря за лостчето на стирачния апарат)като свалиш джантата виж къде се закача жилото на ръчната и напръскай със смазващ спрей около оста която влиза в апарата може да се раздвижи .Иначе следва разглобяване ,почистване ,раздвижване и още няколко дивотии.

Върни се в “Passat”