Шофьорска врата!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шофьорска врата!

Мнениеот blackpearl » Пет 29 сеп 2006 21:31

Та колеги днес в Пловдивския следобеден дъждец открих, че ми капе на седалката. По дяволите! поогледах се малко и забелязах, че в задната част на врата се е отворила малка фугичка. Да кажа само че не тече от шибедаха. То просто си се вижда, че капе от там. Все едно, та на мен явно ми влизо вода от този процеп ( защото упатнението не държи). Само че ми се струва, че проблемът е в пантите на вратата. Мисля, че или са увиснали малко или и аз незнам... Я дайте някви идеи, мога да ли я повдигна врата в задната част? Ако отвия малко пантите и надигна вратата и после завия? Гуменото уплътнение подлежи ли на смяна?

Благодаря предварително колеги!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 30 сеп 2006 6:25

според мен недей да експериментираш с пантите - много е трудно да ги регулираш ако не разбираш (поне за мен е така). отиди при коцето в двора на бившия завод Балкан (зад жп линиите в кичука), мисля че той може да ти е полезен. тел. му е 0898 736 029.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 30 сеп 2006 7:57

Бе май колегата е прав! На мен ми беше провиснала вратата и един тенекеджия вика" Дай, ше я опрайм" и я оправи! Само дето после въздуха фучеше като за световно от там... че и капеше!
Докато намеря приемливо положение, хем да не е чак толкова провиснала, хем да не капе.... полвин година...
Ако искаш, пробвай само заключващия механизъм да бутнеш леко на вътре. На В3-то се развива щифта на колоната с ключ 15. Предполагам, че и при теб ще е същия. Предварително обаче си драсни с маркер къде точно е бил този щифт, че да не се тормозиш после, ако не стане от раз.

Върни се в “Passat”