Купих си пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
popov1300
Автомобил:
Двигател:

Купих си пасат

Мнениеот popov1300 » Пет 22 юли 2011 21:58

Здравейте всички купих си един пасат б3 има забележки но за цената която го взех си заслужава. Въпросите ми са няколко значи първо не работят степените на парното работи само 4-та степен.Другото има малко луфт скоростния лост как да го оправя. Другото което не работи е преден ляв фар и габарит то всъшност като се замисля лавата страна нищо не работи по нея нито фар нито габарити отпред и отзад. Мотора е 1,6 75коня чист карбуратор. А между другото лампата за водата премигва понякога а пък като гледам стрелката се движи в нормите не загрява включва си перката, от какво може да е това.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Купих си пасат

Мнениеот radotom » Съб 23 юли 2011 12:02

Честито!
За вентилатора - възможно е виновника да е врътката за степените, но според мен е по-малко вероятно.
По-скоро е термопредпазителя на съпротивлението на вентилатора.
Намира се над краката на пасажера. Сваляш решетката на духалката към десния прозорец (през решетката ще видиш видийка, която трябва да развиеш), сваляш жабката (3 видийки огоре и 2 отдоло), сваляш и кората под нея.
Ще видиш ето това:

Изображение

Ей това, цилиндричното, дето е отдолу с диаметър около Ф4 е предпазителя

Изображение

Дай го на късо с едно кабелче, за да се увериш, че то е причината и... сменяй!
Струва м/у 0.5 и 2лв в магазините за електроника. Зависи кой колко е натоварил цената.
Имай предвид, че то все има причина да е изгоряло... я вентилатора е затлачен с боклуци, я нещо друго такова...

За скоростния лост - износени са ти пластмасовите джиджавки под лоста, а за фаровете - мисля си за откачена букса отзад на бушонното табло, дето са и релетата, но и с двете неща не съм се борил, та да не пиша глупости -> пас съм!

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Съб 23 юли 2011 12:08

radotom написа:Честито!
За вентилатора - възможно е виновника да е врътката за степените, но според мен е по-малко вероятно.
По-скоро е термопредпазителя на съпротивлението на вентилатора.
Намира се над краката на пасажера. Сваляш решетката на духалката към десния прозорец (през решетката ще видиш видийка, която трябва да развиеш), сваляш жабката (3 видийки огоре и 2 отдоло), сваляш и кората под нея.
Ще видиш ето това:

Изображение

Ей това, цилиндричното, дето е отдолу с диаметър около Ф4 е предпазителя

Изображение

Дай го на късо с едно кабелче, за да се увериш, че то е причината и... сменяй!
Струва м/у 0.5 и 2лв в магазините за електроника. Зависи кой колко е натоварил цената.
Имай предвид, че то все има причина да е изгоряло... я вентилатора е затлачен с боклуци, я нещо друго такова...

За скоростния лост - износени са ти пластмасовите джиджавки под лоста, а за фаровете - мисля си за откачена букса отзад на бушонното табло, дето са и релетата, но и с двете неща не съм се борил, та да не пиша глупости -> пас съм!
Благодарско колега ще го видя този термопредпазител. А като включа парното на 4 степен хвърля доста боклуци и усещам как вентилатора се търка в нещо. Колата е стояла доста време под разни дървета беше много мръсна и прашна когато я взех. Как да го почистя този вентилатор, има ли някъде филтър за въздуха в купето.Другото което искам да попитам е колата има шибедах но гледам че е затворен по български със силикон и вътре няма врътката за отваряне, дали може да се оправи някак тоя шибедах смисъл уплътнения ли трябва да се сменят или нещо друго. Благодаря още един път :beer

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 23 юли 2011 17:33

Нямаш филтър на купето...имаш само мрежа, която е само да не влизат по големи боклуци. Слагаш един-два ката тензух, връзваш го с ластик и от време на време го чистиш.

За капандурата да каже някой друг :да:

naskomm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskomm » Съб 23 юли 2011 18:36

Нямаш филтър на купето...имаш само мрежа, която е само да не влизат по големи боклуци

Колега моя е б3 1.9тд и има филтър,намира се точно под дясната чистачка и със сигурност е мръсен освен ако предищния собственик не го е махнал :да:

Върни се в “Passat”