Някой правил ли е ремонт на скорости за да сподели цена?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Някой правил ли е ремонт на скорости за да сподели цена?

Мнениеот zfa159 » Чет 07 юни 2007 7:45

Решил съм че макар да излезе по-скъпо е по-добре да си сменя каквото трябва по скоростите отколкото да си купя още едни строшени или затрошили се (което нямам как да разбера на момента)за около 250лв. а ако се окажат овредени айде още 100 за демонтаж и монтаж на други и така никой не знае докога.
Така или иначе труда за сваляне/качване ще си го платя а за 250лв. ще си сменя много неща по моите (основно проблемите им на коростите ни предполагам са лагери и синхронизатори и евентуално вилките да ги наваря ако са се износили).Тъй като нямам потрошени колела и т.н. не мисля че има смисъл да си купувам други.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Чет 07 юни 2007 9:40

И аз така направих преди 2 години. Струваше ми около 400лв смяната на 3 лагера. Лошото е че първо разглобяваш, после търсиш части. Аз стоях цял месец без кола, защото един лагер го нямаше в България.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 юни 2007 11:07

Предполагам това е цена с демонтаж,смяна и монтаж?

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 07 юни 2007 11:11

На скоро на мои познат с Б3 му сменияха цялата кутия с друга талкава (втора потреба разбира се) , кутията му струваше 150лв. ,и за труд незнам точно колко е дал.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 юни 2007 11:18

А новата (другата) в какво състояние беше? Мен това ме притеснява че ако взема друга незнам какво взимам и колко живот му остава а както е ясно когато се потроши и тя няма от двете да има здрави части за една (дефектите ще са идентични).

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Чет 07 юни 2007 11:57

zfa159 написа:Предполагам това е цена с демонтаж,смяна и монтаж?

Всичко: демонтаж-монтаж, масло, семеринги, 3бр. лагери, проверка на състоянието на съединителя, настройка на превключването и пароструйка накрая.
Така и така ще го разглабяш, смени си и семеринга на коляновия вал, че да не плащаш после още веднъж "демонтаж-монтаж"

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 07 юни 2007 12:00

zfa159 написа:А новата (другата) в какво състояние беше? Мен това ме притеснява че ако взема друга незнам какво взимам и колко живот му остава а както е ясно когато се потроши и тя няма от двете да има здрави части за една (дефектите ще са идентични).

Ами на страта и е изключвала от самосебе си 3-та, и другите скорости влизали много заор, като я отворили имало страшно много ръжда вътре, незнам как се е появила, но така ми казаха!

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Чет 07 юни 2007 12:34

колега, ако искаш мога да ти дам телефона на един познат - само със скорости на vw и ауди се занимава :wink: той може да те ориентира кое колко струва :wink: има всички части по скоростите но склад

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой правил ли е ремонт на скорости за да сподели цена?

Мнениеот Lisho » Чет 07 юни 2007 13:40

zfa159 написа:Решил съм че макар да излезе по-скъпо е по-добре да си сменя каквото трябва по скоростите отколкото да си купя още едни строшени или затрошили се (което нямам как да разбера на момента)за около 250лв. а ако се окажат овредени айде още 100 за демонтаж и монтаж на други и така никой не знае докога.
Така или иначе труда за сваляне/качване ще си го платя а за 250лв. ще си сменя много неща по моите (основно проблемите им на коростите ни предполагам са лагери и синхронизатори и евентуално вилките да ги наваря ако са се износили).Тъй като нямам потрошени колела и т.н. не мисля че има смисъл да си купувам други.

Само не я давай на аджамии щото ще се получи като при мен: занесъх колата без II-ра предавка оправиха я (сгънаха с един лост вилката), но изчезна I -ва :roll:. Докато смъкват кутията скъсаха дебелото маркучето от разширителното казанче, изтърваха антифриза. :shock, сложиха най-обикновен болта за притягане на пакета със скоростите.По време на движение болта се саморазви и скоростната кутия блокира на магистралата за Варна на V -та. С една дума шок и ужас. Пропуснах ли нещо ? А да взеха ми 190 лв. за "труд" .
Разбира се, че имаше и други предложеният: за труд 350 лв. + каквото излезе за подмяна. Сега съм с II-ра употреба и ник'ви грижи. Е не е съвършенна има проблем със синхронизатора на I-ва (прехърква като вкарам I-ва по-рязко), но това е положението.
Успех

Потребителски аватар
vergo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vergo » Чет 07 юни 2007 15:36

Сваляне на скоростна кутия и разглобяване за установяване на проблема-150 лв,намиране на "нова" читава 550 лв-за съжаление като я качиха "майсторите" разбрах ,че е за бензинов двигател.Демонтаж -безплатен.Започнах да си търся сам и намерих във Велинград не толкова читава за 350 лв.Монтаж с маслото 50 лв. Сега имам проблеми с вкарването на първа и изключване от пета.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 юни 2007 15:46

Сега се замислих дали да не и люсна още добавка (като сипвах предишната поизлях част от нея без да искам).1-ва стана като нова ама 2-ра ми се лигави все още макар че малко се подобри положението.
Иначе си мисля да я закарам да я оставя да ми я направят (само да видим какво ще обади на колегата познатия като цена и време) и да си взема друга (служебен пасат като моя разбира се :) ) докато я направо.Ако цената е около 300-400 няма и да се замисля за ремонта - в крайна сметка не искам да се пребия някъде а скорстите са способни на такова преживяване.Като отворя ще сменя семеринга на коляновия вал че и съединителя (ще е мащабна инвсетиция ама...си заслужава).

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 07 юни 2007 15:53

zfa159 написа: ама...си заслужава).

Пич,чел съм почти всички твои постове, мноо проблем по тая кола незнам кое точно си заслужава.Вземи и пални една свещ в близката църква.:(

Върни се в “Passat”