Проблем с климатроника на b5

Техническа и сервизна информация за Passat
atanasov007
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроника на b5

Мнениеот atanasov007 » Нед 24 юли 2011 14:54

Здравейте!Имам следния проблем с климатроника на пасата си.Когато запаля,автоматично се включва и климатроника-изключвам го,но в купето продължава да духа...Какво може да се направи в този случай?Проблем ли е да карам колата така?

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатроника на b5

Мнениеот Svetlioman » Нед 24 юли 2011 18:01

нее проблем,и при мен е така..

Потребителски аватар
Stanislav-passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stanislav-passat » Нед 24 юли 2011 19:12

Мился , че не е проблем това карай си така :да:

topihari
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topihari » Пон 25 юли 2011 20:32

само в движение ли продължава да духа или и на място...

rossen.bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rossen.bg » Сря 14 сеп 2011 15:41

Здравейте колеги,
И аз имам проблем с климатроника на Пасат Б5, при даване на контакт всички индикации на дисплея
мигат около 5-10 секунди, и след това всичко е нормално с индикациите. Та въпроса ми е дали някой
знае от какво може да е...
Благодаря предварително.

curious
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AFN 1998

Мнениеот curious » Сря 14 сеп 2011 15:51

Имаш записана грешка в компа на климатроника, за това мига при подаване на контакт. Как се чистят грешките и какво значи всеки код - има теми във форума, а за да ти е дало грешка, значи нещо е спряло да работи и повредата трябва да се отстрани.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 14 сеп 2011 20:15

Когато мига,това е сигнал за сериозна грешка,касаеща правилната работа на климатроника,иначе просто си я записва без да мига.Мигането е индикация за по-сериозен проблем.Сответно или самодиагностика (има теми как става) или диагностика с VAG-Com .
За духането след спирането н вентилатора - ако е по време на движение е горе-долу нормално но зависи колко е силно.Обикновено се получава така,когато не работи клапата за ограничаване на въздушния поток и при движение с висока скорост колата постоянно вкарва въздух отвън,който излиза през духалките.Когато работи нормално,с увеличаване на скоростта,клапата се притваря се повече и ограничава въздушния поток според скоростта.При изключен климатроник,тя се затваря плътно и остава много малка част въздушен поток,който преминава навътре,колкото да се поддържа някаква вентилация на купето (нормално не се усеща като подухване).Това е основен проблем при В5 и В5.5,не е фатален,освен,че тази клапа е част от системата за вътрешна циркулация на въздуха и лятно време се губи ефективност при режим на охлаждане на климатроника (две клапи заедно работят,за да могат да осигурят приток на въздуха от околната среда или цркулация на въздуха само в купето.При горещо време се използва циркулация само в купето,при която въздуха се охлажда,излиза през духалките и после се засмуква отново и се доохлажда,а не постоянно да се смуче въздух с темп. 35-40 градуса от околната среда).
Ако не се справите с четенето на грешките или не ви се занимава,можете да ми пишете на ЛС или да ме намерите тук и ще помогна с каквото мога -> viewtopic.php?f=13&t=44549
:beer

rossen.bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rossen.bg » Пет 16 сеп 2011 12:15

Грешката която показа е 31F... някой знае ли какво означава, щот по таблицата не успях да се ориентирам.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 16 сеп 2011 23:14

31F няма в таблиците,които имам.Най-добре тогава е да се закачи на диагностика и да се види каква грешка дава с VAG-Com-а .Общо взето според версията на контролера,понякога се използват други кодове и съоответно ги няма по масовите таблици.
:beer

nik_savov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_savov » Съб 17 сеп 2011 14:50

колега провери четките на вентилатора аз имах такъв проблем

Върни се в “Passat”