Наводнена кола, помощ колеги...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Наводнена кола, помощ колеги...

Мнениеот nokiangage » Чет 11 авг 2011 18:21

Здравейте, моля Ви споделете как да се процедира с колата ми, за съжаление имаше невероятен дъжд и колите бяха почти до номерата с вода, та Б3 1,8 моно е зверо, имаше вода в дясната част на пода(около половин сантиметър локва в двете корита- предно и пасажерско дясно) и досега съм си играл да я махна колкото мога и е вече само влажно :bishop . Та днес сутринта е валяло и не съм я палил, само прегледах масло и въздушен филтър и са наред, няма гняс или мокро. Нямам комфорт модул за моя радост, но все пак какво да очаквам евентуално като проблеми утре като я паля и какво ще посъветвате? Иначе си има ток, алармата работи и плафоните светят, но ще е по-добре утре като се постопли да я паля. То водата е стигала до водната помпа и като цяло двигателя е сух сега, та моля Ви помагайте - мивка, пране или сушене на слънце или каквото и друго предложите?

ПС. Сега палихме едно Ц2 и в началото излизаше бая вода от ауспуха, абе направо като ручеше а пък да не говорим колко вода имаше в него - поне няколко сантиметра :Mr Green Fun Абе цялата улица е с мокри коли, някои повече, някои по-малко...абе ужас!

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Re: Наводнена кола, помощ колеги...

Мнениеот BOCOO » Чет 11 авг 2011 18:31

асенчо пали си без проблем нама какво да и стане а за ситроена сигурно е имало вода в ауспуха

Потребителски аватар
X_PERT_166
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот X_PERT_166 » Чет 11 авг 2011 18:34

колега на някоя авомивка наи малкото да ти изсмучат водата от седалките и пода и я оставяи с съвсем леко отворени прозорци и с една пръскалка я напръскаи по цялата тапицерия и пода с омекотител - да избегнеш появата на неприятна миризма - иначе тоя дебел дунапрен няма изсъхване с месеци !!!!

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 11 авг 2011 18:37

X_PERT_166 написа:да ти изсмучат водата от седалките и пода и я оставяи с съвсем леко отворени прозорци

Колега, то само пода е влажен/мокър, самите седалки са сухи, иначе верно идеята да я измучат е супер, утре първа работа!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 11 авг 2011 19:01

На пода,под мокета има и дунапрен!Добре е да го извадиш и изстискаш!

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 11 авг 2011 22:58

Кофти се е получило с паско, колега остави го да изсъхне сега тия дни го дават жеги, ако имаш възможност разтваряй всичко имам предвид врати и капаци, да я лъхне малко вятъра и ще засъхне, погледни преди да палиш дистрибуторна капачка, да не е глътнала вода,щом казваш че водата е стигала до водната помпа, има макар и малка вероятност да има вода по капачката.Стискам палци да запали без проблем.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 11 авг 2011 23:05

Щастливец си ти, защото нямаш комфорт модул в краката под мокета. mhihi А за тези които имат - да ги местят на високо овреме, за да не рИвЪт после. :012:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 12 авг 2011 7:43

pas1.8mi написа:На пода,под мокета има и дунапрен!Добре е да го извадиш и изстискаш!

Абсолютно!

Сваляш седалките и пластмасите на барчето и около ръчната. Повдигаш си мокета и подсушаваш.

Можеш да го комбинираш с едно основно почистване. :)

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 12 авг 2011 19:21

Сега слизах да я запаля колеги, от първия път но си излезе вода от ауспуха де, покарах малко, но предполагам, че като си тръгнем от морето на дълъг път ще изкара всичката. Имам клип и снимки, но малко по-късно ще ги кача да видите, сега ще измисля дали тук или в Плевен да я изперем, че искам да се изпере, че май никога не е прана и сега или водата е била много мръсна или от самият под махам течност близка до цвета на отлежало... :Mr Green Fun

theculprit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theculprit » Вто 16 авг 2011 12:23

колега щом ти влиза вода ватре в колата може да е от тапите по купето може някоя да не е махната и аз съм имал тоя проблем.вдигнах я на подемник поразхварлях я махнах тапите и се оправи.сори ама ги забражих каде са.а пак ако ти тече от тавана махни кората на тавана и виж да няма някаде ражда или изнило имало е случеи с такав проблем.присъствал съм лично на откриването на такав тип проблем.това е от мен друго незнам :)

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 16 авг 2011 13:01

Или от въпросните тапи или през уплътненията на вартите е влизала, но със сигурност не е от тавана, защото водата беще над половин метър на улицата(вече като се събудих, защото преди това е била до кръста :shock ) и като гледах другите коли пак съм се разминал(при мен имаше само вода, а на другите коли направо тиня бяха събрали на пода mhihi ), тези дни ще кача снимки и видео на паленето...Сега е изсъхнал пода и няма гаден мирис, но все пак ще мина да я изперат. Поздрави! :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 16 авг 2011 14:40

Няма абсолютно херметични коли, още повече пък такива на доста години. При ниво на водата 1 метър, както казва колегата, по-добрия вариант е да има само вода, но не и тиня. На запад наводнявани коли направо се продават на безценица, а наши автоджамбази ги взимат, изпират ги добре и ги продават за такива без забележки. :beat_butt2

andretio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andretio » Нед 21 авг 2011 1:33

Друг вариант е маншона на жилото на предния капак да се е извадил или скъсал . Намира се в отсека между и предното стъкло .

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 25 авг 2011 14:09

andretio написа:Друг вариант е маншона на жилото на предния капак да се е извадил или скъсал . Намира се в отсека между и предното стъкло .

Не е от там колега, проблема не е от тавана, прозорците или нещо друго, а от високата вода - това го казвам със сигурност защото ако беше от това, което казваш предните "легени" щяха да бъдат пълни с вода, а те бяха доста влажни... Заден десен беше с най-много вода, предполагам тапи... Та ето една снимка на една позната публикувана в БТВ на 100 метра от моята кола, да се види за какво става дума (когато е снимано нивото вече е било спаднало, защото говорих и с други хора и на места е било до кръста :shock )

Изображение

Няма значение вече де, изсъхна колата, няма гаден мирис и тези дни ще я водя да си я изперат докато е топло времето, минах 1200 километра след въпросното наводнение и засега да чукна на дърво няма проблеми. Поздрави! :beer

ПС. Имам и клипче на първото палене, колко вода изтече от гърнетата - не искате да го гледате, а звука...Мааани!

Върни се в “Passat”