Колата е с предно. Наскоро като сменявахме накладки и предни дискове ни направи впечатление, че задните гуми са видимо износени от вътрешната им страна. Значи отзад е разчекната колата. От изчетено по форуми и в интернет разбрах, че ако са пренапомпани се износват по средата, така че това отпада. Външно се износват в случай, че са прекалено меки (или бъркам). Очевадно е, че има проблем и той явно не се касае до атмосферите в тях... Баща ми има съмнения за амортисьорите, като главни виновници, те действително са за смяна. Но може ли от тях така да ги яде? Аз също съм сменял задни на джетата, но гумите не бяха изядени. Отзад окачването е цяла греда, от което следва, че дори и амортисьорите да са заминали, задните гуми няма как да се разчекнат като на Ситроен с торсион отзад.
Гумите са 225/40/18, ако това е от значение. След кратък съвет с колега от форума си мисля, че дори и да му сменим амортисьорите проблемът няма да се реши, а предстои купуване на зимни гуми и ще е малко неприятно да ги изяде и тях (тези летните сме ги прежалили, понеже ще намалим цолажа за другото лято). На тези автомобили тъй като са с изцяло зависимо задно окачване изобщо подлежи ли на някакъв реглаж на задния мост и оправяне на сходимостта на колелата? Не ми се мисли, ако излезе, че главините са за смяна, че като видях колко струва бройката и леко ми прилоша.