Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на
Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на пасат б3 комби 1,6 ЕЗ карбуратор 1990 година, имам ли такова нещо, притеснява ме от известно време наблюдавам наличие на масло в охладителната система и не ми се мисли, да не вземе да умре някъде.Нивата на антифриза и маслото са си добре ама и при студен и при загрял мотор слушам повдигач да "чука", да няма някоя запушена маслена магистрала и как се прави проверка.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на
Ами трябва да имаш,но дали имаш само ти можеш да кажеш.Виж над масления филтър дали влиза мъркуч от водната помпа и друг да излиза,ако да то ти имаш.А дали причината е от него,може да го елиминираш от охладителната система и да следиш дали ще има масло в антифриза.Ако пак има проблема е другаде(главата)а там е лошо.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на
нямаш маслен охладител,такъв имат 1.8 PB,PF,2E,16V-KR,9A....но дори повечето и от тях нямат такъв,виждал съм KR и 9А без такива,явно зависи за какъв климат е правена колата да се продава.Идеята е че някои модели с по-висока мощност позволяват да се кара колата на по-високи обороти и натоварвания продължително време,това в комбинация с 35-40градусова жега отвън прави маслото на чорба и му качва температурата над 115градуса където едвам даяни да смазва,нормално е да е към 98.
Това за масло във водата ми се струва че си за смяна на гарнитура.Да не ги смеси в един момент някъде на път и да стане мазало.
Това за масло във водата ми се струва че си за смяна на гарнитура.Да не ги смеси в един момент някъде на път и да стане мазало.