Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на

Мнениеот plamen000000 » Нед 28 авг 2011 20:29

Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на пасат б3 комби 1,6 ЕЗ карбуратор 1990 година, имам ли такова нещо, притеснява ме от известно време наблюдавам наличие на масло в охладителната система и не ми се мисли, да не вземе да умре някъде.Нивата на антифриза и маслото са си добре ама и при студен и при загрял мотор слушам повдигач да "чука", да няма някоя запушена маслена магистрала и как се прави проверка.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на

Мнениеот enigma79 » Нед 28 авг 2011 20:50

Ами трябва да имаш,но дали имаш само ти можеш да кажеш.Виж над масления филтър дали влиза мъркуч от водната помпа и друг да излиза,ако да то ти имаш.А дали причината е от него,може да го елиминираш от охладителната система и да следиш дали ще има масло в антифриза.Ако пак има проблема е другаде(главата)а там е лошо.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги въпрос относно маслен охладител или топлообменник на

Мнениеот Danny boy » Пон 29 авг 2011 6:34

нямаш маслен охладител,такъв имат 1.8 PB,PF,2E,16V-KR,9A....но дори повечето и от тях нямат такъв,виждал съм KR и 9А без такива,явно зависи за какъв климат е правена колата да се продава.Идеята е че някои модели с по-висока мощност позволяват да се кара колата на по-високи обороти и натоварвания продължително време,това в комбинация с 35-40градусова жега отвън прави маслото на чорба и му качва температурата над 115градуса където едвам даяни да смазва,нормално е да е към 98.
Това за масло във водата ми се струва че си за смяна на гарнитура.Да не ги смеси в един момент някъде на път и да стане мазало.

Върни се в “Passat”