Ниските обороти на пасат 1.8
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ниските обороти на пасат 1.8
Здравеите преди две седмици си купих Пасат б3 1.8 пълна инжекция 107 коня.Проблема ми е че не поддържа добре ниските обороти ходих на диагностика и ништо не излезе чистих стъпковото моторче със кориселин и на ултра звук пак ништо.Вазможно ли е да е дебитомера и може ли да се разбере без да го сменям.Колата е на бензин никога не е била на газ.Помагаите моля
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ниските обороти на пасат 1.8
направи си диагностика 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
zelkata_ok1_ написа:направи си диагностика
Е пише че е ходил на диагностика!
Този двигател с код PF няма диагностична букса и май само с мигащи кодове на ЕКУ-то ...... Иначе за оборотите, след като си изчистил стъпковото моторче, позатъркай дебитомера, смени вакумните маркучета, отвърти леко винта за въздуха при дросела дето е, евентуално да рестартираш за десетина минути с откачане на акумулатора, провери да не смуче от някъде неизмерен въздух и в общи линии е това. Едва ли вече обаче ще можеш да го направиш като нормална кола да застопорява веднага ниските обороти. Поне аз за 5-6 години не съм успял още.Успех!
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравеи колега и аз карам същият пасат само,че моят двигател е с код РВ 1.8 112к.с разликата между моят и твоят двигател е че аз нямам заводско ламбда сонда и катализатор.При мен също го има този проблем с нестабилните обороти на празен ход,които преобладава предимно зимата и много рядко лятото и аз както теб съм чистил електромагнитният клапан за стабилизиране на оборотите на празен ход даже съм го замервал според таблицата,която дават в една програма аутодата и си отговаря на посочените стоиности,които дават там също така съм сменил и синият температурен датчик,които подава информация за температурата на охлаждащата течност към електроният блок за управление на двигателя с оригинален от порше официалният вносител на фолксваген и ауди за бг. всички вакумни маркучи съм ги подменил с нови въздушният филтър го сменям на всяка смяна на маслото и го свалям почти чист много малко се е нацапал за 10000 км. нищо друго не ми остана само да сменя дебитомера тъи като имам съмнения в него,че прави тези аномалии с оборотите но първо искам да си намеря изправен дебитомер за да съм сигурен,че проблема е в него и ако се окаже,че наистина тои е виновника ще сменя на моят дебитомер само керамичната плочка с графитените писти по която се движи плъзгача просто за момента не ми се отваря този дебитомер за да не го прецакам и да не мога да си карам колата после.Колата си я карам само на бензин газ няма а и никога не е имала и не мисля да и слагам.Проблема при мен с оборотите е,че като пусна по енерция и изключа от скорост се получава едно колебание на стрелката на оборотомера окло ниските обороти и след минутка две се нормализира на 850об. мин. или я изфорсирам докато е по инерция и стрелката се клатушка и се нормализира след това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз карам с 1.8 PB и от 2 години насам няма оправия с тия оборите.. три стъпкови моторчета,два дебитомера,диагностики .... и всяко чудо за три дни ,после пак си тръгват ...
Така,че си карай и несе притеснявай 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
И така и така е станало на въпрос за PB и PF, та да питам, и двата двигателя са диджифант 2, както се спомена разликата е че при РВ липсва ламбда сондата и катализатора и тук идва въпроса. Аз на моя PF катализатора го избуших отдавна защото беше свършил курсовете, та има ли начин да шунтирам и ламбда сондата, да не я търси ЕКУ-то и да не забива евентуално грешки!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако сложиш ЕКУ от PB .. няма ли да стане без сонда 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
bongo1982 написа:Здравеите преди две седмици си купих Пасат б3 1.8 пълна инжекция 107 коня.Проблема ми е че не поддържа добре ниските обороти ходих на диагностика и ништо не излезе чистих стъпковото моторче със кориселин и на ултра звук пак ништо.Вазможно ли е да е дебитомера и може ли да се разбере без да го сменям.Колата е на бензин никога не е била на газ.Помагаите моля
Разбъзикан дебитомер.Настрой си двигателя на ниски обороти.Измери напреженията на дебитомера,които подава към ECU-то в целия диапазон на обороти.Аз мога да напиша книга за Дижифанта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
всичко беще от температурния датчик колата заглади перфектно