Преди няколко месеца, при настройване на светлините, един майстор счупи цокъла на късите светлини на фара
По точно, счупи ушенцата където се захваща пружинката.
За съжаление, нито по моргите, нито в магазина има само този цокъл от фар на Б4
Та питането ми е - съвместими ли са с фарове от други модели на VW или други марки, за да знам какво да търся.
Благодаря предварително!

Цокъл за ляв фар B4 къси светлини
Re: Цокъл за ляв фар B4 къси светлини
Хм, наистина ли няма никакви съвместими?!
Явно ще купувам цял фар
Явно ще купувам цял фар
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Снимай счупеното! Дву-секционен фар за Голф3 може да е подобен ,като закрепване на лампата...!
Че какъв зор е имал майстора да пипа там?
А иначе от повреден фар можеш да си свалиш - мисля че с 3 болтчета се държи в рефлектора.
Потърси автомобили на части
А иначе от повреден фар можеш да си свалиш - мисля че с 3 болтчета се държи в рефлектора.
Потърси автомобили на части
Точно на три се държи!
А пипа, защото според него лампата не лягала добре в цокъл и той не можел да оправи снопа - бях на реглаж на фарове
Вследствие се оказах с две счупени уши и изгоряла чисто нова Осрам Найтбрейкър
Всъщност целият ми въпрос е - има ли съвместимост някой голф или Б3, защото точно за Б4 няма счупени фарове
Минах през 7-8 морги и ударих на камък
Лошото е, че няма как да го сваля и да обикалям моргите, и се налага да гледам по памет
А пипа, защото според него лампата не лягала добре в цокъл и той не можел да оправи снопа - бях на реглаж на фарове
Вследствие се оказах с две счупени уши и изгоряла чисто нова Осрам Найтбрейкър
Всъщност целият ми въпрос е - има ли съвместимост някой голф или Б3, защото точно за Б4 няма счупени фарове
Минах през 7-8 морги и ударих на камък
Лошото е, че няма как да го сваля и да обикалям моргите, и се налага да гледам по памет
-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
Привет колега, мога да ти помогна с намирането на цокъла на късите светлини за Б4, в гаража имам два фара /ама незнам леви или десни бяха - но май и за левите или за десните бяха еднакви цоклите/ от пасат б4 и ако се сваля цокъла ще ти го сваля и ще ти го дам, само че в събота ще мога да направя това, че почивните дни ще съм си у нас. Ако до събота можеш да изчакаш. Поздрави.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Ако колегата не свърши работа имам фарове,от Б4 десения нов,левия има проблем с регулирането на рефлектора,но всичко си е ток по него,така че пиши ако има някви ядове 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Цокъла и пружинките са метални доколкото помня. Май и двете ръце на майстора са леви, че да го счупи. Иначе съм срещал хлабава пружинка на цокъла за крушката. Лампата прекъсва, жужи от време на време и изгаря бързо. Тя пружинката е просто една закривена стоманена тел. Като се свали телта и се огъне малко в нужната посока, крушката седи плътно в цокъла.
Вярно че е метал, но материалът не е много пластичен, даже изобщо не е
Тъй като пружинката беше отслабена и позагубила еластичността си, бях подложил една шайба на крушката за добър конткат
Той реши, че така не става и в опита си да изкриви ушичките, уж да захващали по добре, се оказах без тях
После с помощта на тел и леко псуване на майстора го закрепих, но ми се иска да е като при белите хора;-)
Тъй като пружинката беше отслабена и позагубила еластичността си, бях подложил една шайба на крушката за добър конткат
Той реши, че така не става и в опита си да изкриви ушичките, уж да захващали по добре, се оказах без тях
После с помощта на тел и леко псуване на майстора го закрепих, но ми се иска да е като при белите хора;-)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера намерих счупеня преден ляв фар от моя пасат,мислех че съм го изхвърлил...Само трябва да дойдеш да си го вземеш.