Значи чува се едно като леко цвърчене(като много щурчета на едно място) когато съединителя е НЕнатиснато положение,тоест кракът ми не е на педала.При натискането на педала звукът изчезва.Цялата работа започна след смяна на феродов диск ,като след като останових проблема заведох колата до майстора ,но каза че няма представа от каде се чува и да си я карам така.
По работата и вървежа на колата няма проблеми.
П.П Като млад шофьор все още не съм наясно изцяло с много неща ,но да попитам нормално ли е при включена предавка да речем 3-та скорост и работа на двигателя с 2000 оборота да мога да изключвам скоростта без никакъв проблем съвсем леко без натискане на съединителя.
Надявам се бях достатъчно ясен в описването на проблема,ако не пишете и ще давам допълнителни разяснения.
Благодаря предварително.
Цвърчащ звук от съединител при свободно положение?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Цвърчащ звук от съединител при свободно положение?
Reflexa написа:но да попитам нормално ли е при включена предавка да речем 3-та скорост и работа на двигателя с 2000 оборота да мога да изключвам скоростта без никакъв проблем съвсем леко без натискане на съединителя.
По-добре натискай съединителя, за да не правиш скоростни кутии.
То ясно това аз си го натискам просто онзи ден ми направи впечатление и реших да го споделя/запитам било то дали е нормално и като възможна връзка с проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добър ден колега!За тов аче лесно си изключил от скорост без натискане на съединителя,може просто да си нацелил точния момент.Относно шума това най вероятно е аксиален лагер който е в съединителя.Желателно е да беше сменил целия комплект съединител(Феродов,притискателен и аксиален лагер) не само феродовия диск,но това е съвсем друфа инвестиция. 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Просто някой (майсторът) не ти е сменил и аксиалното лагерче при смяната на феродовия диск, затова сега ти е казал, че нищо му няма. Иначе причината е в него най-вероятно, често срещано е и наистина не е кой знае какъв проблем, но дразни.
- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
аксиален лагер 100 процента,работата е там че сега ще трябва да даваш пари за сваляне и слагане пак на скоростите,при положение че е можело да свършиш тази работа и преди това,когато си сменял феродовият диск.
-
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: APU 1999
Колега и според мен проблема със звука който чуваш е от аксиалния лагер. А относно, че изключва лесно без да натискаш съединителят като си на обороти не се притеснявай, аз карам точно така от 12г. и нямам проблеми с колите просто спестяваш едно натискане на съединителя.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Reflexa написа:То ясно това аз си го натискам просто онзи ден ми направи впечатление и реших да го споделя/запитам било то дали е нормално и като възможна връзка с проблема.
Ами ей затова като се сменя, се сменя комплект съединител

-
- Автомобил:
- Двигател:
Същия проблем и шум се изявява и с износен лагер на първичния вал така че вариянтите са два.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
apu написа:Колега и според мен проблема със звука който чуваш е от аксиалния лагер. А относно, че изключва лесно без да натискаш съединителят като си на обороти не се притеснявай, аз карам точно така от 12г. и нямам проблеми с колите просто спестяваш едно натискане на съединителя.
И аз така изключвам винаги и баща ми така вече над 35 години кара така и не сме счупили скорости, само трябва да знаеш как и кога...

- hooligan_sk
- Модератор
stefan_gb1 написа:Същия проблем и шум се изявява и с износен лагер на първичния вал така че вариянтите са два.
Така е. Но обикновено при лагер на първичния вал шума е при натиснат педал.
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
И аз го имам този шум, цвърчи само когато крака ми не е на педала.
Ако го подпра само, 2см да мръдне и го няма цвърченето.
За момента го реших като сложих ограничителче самоделка на педала да подпира тези 2 см. Педала иначе отделя ниско долу. Работната ефективност му е в първите 10см от хода на педала, така че това ограничение от мен не го бъзика ич
За момента го реших като сложих ограничителче самоделка на педала да подпира тези 2 см. Педала иначе отделя ниско долу. Работната ефективност му е в първите 10см от хода на педала, така че това ограничение от мен не го бъзика ич

-
- Автомобил:
- Двигател:
blaze написа:И аз го имам този шум, цвърчи само когато крака ми не е на педала.
Интересно решение относно цвърченето

Но така аксиалния лагер е постоянно натоварен и бързичко ще свърши и би трябвало да почне да чегърта,ако не и по-зле...да блокира. И пак ще го смениш,но по-скоро.
Поне аз така мисля

- hooligan_sk
- Модератор
gancho написа:blaze написа:И аз го имам този шум, цвърчи само когато крака ми не е на педала.
Интересно решение относно цвърченето![]()
Но така аксиалния лагер е постоянно натоварен и бързичко ще свърши и би трябвало да почне да чегърта,ако не и по-зле...да блокира. И пак ще го смениш,но по-скоро.
Поне аз така мисля
Прав си, под товар е. Той за това явно спира да се чува. Но товара е минимален и като нищо може да се окаже доста трайно решение

- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
Ми незнам колко ще изкара и колко му е товара, но педала е натиснат (силно казано) едва 1-2см. Примерно натиска който е нужен за да спре цвърченето е точно тежестта на една нокиа 6267
Премерено, ей така за та*ак !
По скоро при това мое решение обира някакъв луфт койот се е появил. Едва ли държа лагера под напрежение!
Им друг вариянт, с много игра реглаж на жилото го бях докарал да не цвърчи , ама педала ми отделяше по средата. Работеше си пълноценно, ама не ми е удобно така, тъй като аз използвам само стъпалото (работя с глезена) при педалите, не движа целия крак!!

По скоро при това мое решение обира някакъв луфт койот се е появил. Едва ли държа лагера под напрежение!
Им друг вариянт, с много игра реглаж на жилото го бях докарал да не цвърчи , ама педала ми отделяше по средата. Работеше си пълноценно, ама не ми е удобно така, тъй като аз използвам само стъпалото (работя с глезена) при педалите, не движа целия крак!!