2Е придърпва на определени обороти
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
2Е придърпва на определени обороти
Днес на няколко пъти ми го направи, само по време на движение точно на 2250 оборота сякаш прекъсва или придърпва за секунда. Гледах сега кабелите на тъмно, не се вижда да пропускат искра. Странното е, че го прави само точно на тези обороти. При форсиране при работа на място не прекъсва. Някой с някакви идеи? Дали бобина или кабели? Кабелите ги сменях преди 3 години като купих колата. Става въпрос за 2Е, няма АГУ. 

- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Re: 2Е придърпва на определени обороти
Колега и мойта прави така.Аз го отдавам на запушен горивен филтър(поне се надявам да е това),но нека и други колеги изкажат мнение.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тольо, това е близо до оборотите, при които регулатора на налягането на горивото минава от 2.5 бара на 3 бара в рейката.
Нямам идея дали точно в този момент не се смарангясва нещо смесообразуването, но май всички пассати с 2Е го имат тоя проблем
И аз го имах.
Откакто сложих с 50% по-голям спортен въздушен филтър (панелен, от Астра), вече не съм го усещал това
Нямам идея дали точно в този момент не се смарангясва нещо смесообразуването, но май всички пассати с 2Е го имат тоя проблем

И аз го имах.
Откакто сложих с 50% по-голям спортен въздушен филтър (панелен, от Астра), вече не съм го усещал това

- DJ_TOLYO
Регулатора да се е прецакал ли 

- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен беше от центровката. 

- DJ_TOLYO
Днес почна да го прави в целия диапазон межу 2000-3000 оборота и тихите обороти взеха да ми играят. Май нещо става с някой вакум или стъпков мотор или някой датчик. Лошото е че само в движение го прави придърпването, но ще го хвана... 

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
И аз имам тия ядове от както съм я взел колата,колега.
При мен придърпва при отпускане на газта и ниските отвреме на време падат или играят страшно много.
А до 2000 имам чуство,че дърпам ремарке и след 2000 об. се откача изведнъж и колата тръгва.
Та аз се спрях на няколко неща-дебитомер,ТПС, или стъпковото.И трите ги смених но уви проблемат си е същият.Единствено след смяната на ТПС-а малко се пооправиха нещата,ама малко
Чистих дросела и смених всички вакуми.пак нищо
Провери си ТПС колко волта дава на средният кабел при затворена и напълно отворена клапа.Трябва да показва съответно 0.3-1.7 V и 3-5 V.
При мен придърпва при отпускане на газта и ниските отвреме на време падат или играят страшно много.
А до 2000 имам чуство,че дърпам ремарке и след 2000 об. се откача изведнъж и колата тръгва.
Та аз се спрях на няколко неща-дебитомер,ТПС, или стъпковото.И трите ги смених но уви проблемат си е същият.Единствено след смяната на ТПС-а малко се пооправиха нещата,ама малко

Чистих дросела и смених всички вакуми.пак нищо
Провери си ТПС колко волта дава на средният кабел при затворена и напълно отворена клапа.Трябва да показва съответно 0.3-1.7 V и 3-5 V.
- DJ_TOLYO
Пасата е в бокса след ПТП вчера...
Като оправя останалите неща пак продължавам да следя проблема 

- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
radotom написа:Тольо, това е близо до оборотите, при които регулатора на налягането на горивото минава от 2.5 бара на 3 бара в рейката.
.... но май всички пассати с 2Е го имат тоя проблем![]()
И аз го имах.
.....
Подкрепям Радо.Същото е и при мен(Пасат 2Е).При обороти между 1850 и 2250 прекъсва за част от секундата,и после все едно не е било.При мен по-осезателно е на газ отколкото на бензин.
Сори за ПТП-то скорошно оправяне и дано да е с по-малко разходи
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
DJ_TOLYO написа:Пасата е в бокса след ПТП вчера...Като оправя останалите неща пак продължавам да следя проблема
Много кофти колега.
- djmaster
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги и аз имам проблема на празен ход играят стабилизирват се а като карам имам предърпване или нещо като че не му стига горивото от 2000 до 3000 об а на място като му дам газ да го закрепя на около 2500 об задържам газта отива на 2000 и почва едно тресене на целия мотор за около 10 секунди и постепенно намалява а оборотите сами се качват до около 2500 и се успокоява и заработва равномерно или е регулатор или задръстен филтър или помпа или дюзи нз ще правя експерименти
-
- Автомобил:
- Двигател:
plameney написа:radotom написа:Тольо, това е близо до оборотите, при които регулатора на налягането на горивото минава от 2.5 бара на 3 бара в рейката.
.... но май всички пассати с 2Е го имат тоя проблем![]()
И аз го имах.
.....
Подкрепям Радо.Същото е и при мен(Пасат 2Е).При обороти между 1850 и 2250 прекъсва за част от секундата,и после все едно не е било.При мен по-осезателно е на газ отколкото на бензин.
Сори за ПТП-то скорошно оправяне и дано да е с по-малко разходи
Значи първо ти като си на газ, регулатора не играе, второ - щом на газ го прави, със сигурност не е от регулатора и при работа на бензин...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте. И аз съм забелязъл същия проблем: прихлъцване около 2000-2300 оборота и мудност при набиране в този момент. Оправя се като натисна съединителя и няколко пъти леко напомпя газта. Това го прави на газ( аз съм със ГИ) и на бензин. Не е TPS, ламбда или MAF. Проверени са многократно. При подобен проблем показанията им са реални. Все едно дръпвам захранването на хол датчика за момент и пак го пускам.
- djmaster
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз имам такъв проблем но е само на бензин на газ колата си върви много добре без никакви проблеми и при мен тия не6та дет си ги изброил са проверени многократно даже мерих налягането на бензина на тихи обороти е 2,5 бара а като дадеш рязко газ ска4а на 3 бара за около 2 секунди докато дойде пак вакуума и пак си пада на 2,5 бара и искам да кажа че това че след 2000 оборота скачал на 3 бара не е вярно само при рязко подаване на газ скача на 3 бара и след вси4ки проверки единственото което не съм проверил е дюзи на тихи обороти играе понякога ги закрепва и вече нз кво да му правяpeter70 написа:Здравейте. И аз съм забелязъл същия проблем: прихлъцване около 2000-2300 оборота и мудност при набиране в този момент. Оправя се като натисна съединителя и няколко пъти леко напомпя газта. Това го прави на газ( аз съм със ГИ) и на бензин. Не е TPS, ламбда или MAF. Проверени са многократно. При подобен проблем показанията им са реални. Все едно дръпвам захранването на хол датчика за момент и пак го пускам.
- popas
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега при мен имаше подобен проблем и го отстраних като си почистих дебитомера но аз имам и газово което прогармява от време навреме.