Passat B5 разглабяне на врата ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Еm3ata
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 разглабяне на врата ?

Мнениеот Еm3ata » Вто 04 окт 2011 16:58

Проблема е следния поради невъзможност за заключване на задна лява врата с алармата, с централно решихме с бащата да разглобиме вратата и да видиме за кво става въпрос. Да, обаче греда.След като свалихме кората развихме болчетата видяхме че има едни неща с размерите на болт 10' само че като нитове и държат за ламарината (под кората)машинки и въжето за стъклото и въпроса ми е тезе нитове как се свалят и после заместват ли се с болтове и т.н защото те пречат да се свали ламарината и да се види ключалката. Колата е passat 98' b5

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Re: Разглабяне на врата ? Passat B5

Мнениеот mtm_golf » Вто 04 окт 2011 19:48

Колега, не съм разглобявал задна врата, но мисля, че би трябвало да е същото както при предната. На предната врата като махнеш кората на ламаринената кора има два отвора на които има гумички. Махаш гумичките и започваш да сваляш стъклото докато се видят два болта. Като ги разхлабиш ще можеш да вдигнеш стъклото нагоре на ръка и евентуално да го извадиш (лично аз го бях залепил с хартиено тиксо за вратата) за да не пречи. След това отвиваш болтовете които са отстрани на вратата с които е хваната ключалката и ламаринената кора излиза с цялата брава на колата. Според мен проблема ти е в бравата и по-точно имаш спукани спойки на платката в кутийката с моторчето. Надявам се съм бил полезен :beer

Ето и нагледен пример :lol:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 04 окт 2011 21:29

Еm3ata написа:има едни неща с размерите на болт 10' само че като нитове и държат за ламарината (под кората)машинки и въжето за стъклото и въпроса ми е тезе нитове как се свалят и после заместват ли се с болтове и т.н

За тези ли става дума?
Изображение

Ако да, тогава прочети това: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1015107 (за теб се отнася стъпка 15 и надолу). Описанието е за Г4, но предполагам, че на Б5 ще е подобно, мака и да не съм сигурен.. ти ще кажеш има ли нещо общо...

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Сря 05 окт 2011 8:04

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Сря 05 окт 2011 8:26

и да я разглобите самнивам се да решите броблема понее е електронен и е в самата брава най вероиатно но може и да греша :)

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Сря 05 окт 2011 9:56

Да използвам и аз темата на колегата. И аз разглобявах предната врата поради появилото се тракане при затваряне на врата. Дрънчи стъклото. Ако някой има идея как да обера луфта който се е получил с времето в повдигащия механизъм ще съм благодарен да сподели. Стъклото дрънчи само при свалено в най-долно положение.

Потребителски аватар
MAKAROW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAKAROW » Сря 05 окт 2011 19:22

icefire написа:
Еm3ata написа:има едни неща с размерите на болт 10' само че като нитове и държат за ламарината (под кората)машинки и въжето за стъклото и въпроса ми е тезе нитове как се свалят и после заместват ли се с болтове и т.н

За тези ли става дума?
Изображение

Ако да, тогава прочети това: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1015107 (за теб се отнася стъпка 15 и надолу). Описанието е за Г4, но предполагам, че на Б5 ще е подобно, мака и да не съм сигурен.. ти ще кажеш има ли нещо общо...

нищо общо!!задната врата се разглобява така:
сваля се кората,сваля се вътрешната метална кора ..., стъклото е закрепено на пластмасов срязан цилиндър с пластмасово прътче в него,то се избутва с тънка отвертка за да се намали фито на цилиндъра и хоп стъклото е вън......това полу-разглобяване е достатъчно да свалиш машинката.....

Върни се в “Passat”