проблем със запалването
проблем със запалването
Имам РАСАТ 1.8 МОНО 1992 г Спрях го инормално след около 2 часа се опитах да запаля , запали но работеше на 2 цилиндара ТАКА РАБОТЕШЕ И НА ГАЗ И БЕНЗИН.Смених свещите -същата работа.Откачих клемата за грешки -пак същото.Прибрах се на -2 цил. Изгасих я и след около 15 мин. опитах отново същата-работа .Постепенно заработи 3-я а после и 4-я цил.СЕГА РАБОТИ НОРМАЛНО КАЖЕТЕ МИ ПРИЧИНАТА МОЛЯ
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Случи ми се на Трабантчето, но то принципа на токоподаването е същото...
Кабела, дето излиза от бобината (на двутктовите броя на бобините са равни на броя на цилиндрите, в случая ще е от капачката при теб) се беше прекъснало жилото и м/у пластината, дето контактива в бобината и кабелчето имаше междина и искрата, дето се получава на свещта е много слаба. По някое време, като позагрееше се оправяше и почваше да работи и втория цилиндър! 2 месеца ме мори този проблем, докато се усетя! Провери да не е и това. Вземи от някъде някой кабел за пробата, че не са евтини...
Кабела, дето излиза от бобината (на двутктовите броя на бобините са равни на броя на цилиндрите, в случая ще е от капачката при теб) се беше прекъснало жилото и м/у пластината, дето контактива в бобината и кабелчето имаше междина и искрата, дето се получава на свещта е много слаба. По някое време, като позагрееше се оправяше и почваше да работи и втория цилиндър! 2 месеца ме мори този проблем, докато се усетя! Провери да не е и това. Вземи от някъде някой кабел за пробата, че не са евтини...