проблем със запалването

Техническа и сервизна информация за Passat
drivera
Автомобил:
Двигател:

проблем със запалването

Мнениеот drivera » Вто 10 окт 2006 18:19

Имам РАСАТ 1.8 МОНО 1992 г Спрях го инормално след около 2 часа се опитах да запаля , запали но работеше на 2 цилиндара ТАКА РАБОТЕШЕ И НА ГАЗ И БЕНЗИН.Смених свещите -същата работа.Откачих клемата за грешки -пак същото.Прибрах се на -2 цил. Изгасих я и след около 15 мин. опитах отново същата-работа .Постепенно заработи 3-я а после и 4-я цил.СЕГА РАБОТИ НОРМАЛНО КАЖЕТЕ МИ ПРИЧИНАТА МОЛЯ

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 10 окт 2006 18:24

освен свещи, кабели гледал ли си? Дистрибуторната капачка и тя- провери я за нагар.

dms1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dms1 » Вто 10 окт 2006 19:59

Колега,
Дистрибуторната капачка трябва да е идеално чиста отвътре. Ако има черно покритие по повърхността, то става проводник и искрата не отива в пдходящата свещ. Почистването става със спирт а ако капачката е много стара и захабена - вземи си нова. После кабели, свещи, палец.
Успехи.

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Сря 11 окт 2006 7:47

Виж на тъмно дали не хвърля искри от кабели или капачка. Чува се едно припукване. Виж да не работи едновременно на газ и бензин. Може да го провериш като спреш газта от кранчето на бутилката.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 11 окт 2006 11:49

Случи ми се на Трабантчето, но то принципа на токоподаването е същото...
Кабела, дето излиза от бобината (на двутктовите броя на бобините са равни на броя на цилиндрите, в случая ще е от капачката при теб) се беше прекъснало жилото и м/у пластината, дето контактива в бобината и кабелчето имаше междина и искрата, дето се получава на свещта е много слаба. По някое време, като позагрееше се оправяше и почваше да работи и втория цилиндър! 2 месеца ме мори този проблем, докато се усетя! Провери да не е и това. Вземи от някъде някой кабел за пробата, че не са евтини... :(

Върни се в “Passat”