не свети климатроника
-
- Автомобил:
- Двигател:
не свети климатроника
здравейте колеги имам пасат 96 г 1.9тди двете крушки на дисплея на климатроника не светеха купих две за 13,80лв с теиста зора ги намерих по порачка и така нататак но сега не свети пак дисплея на копченцата ги смених и си светят един колега ми казан че тези на дисплея трябва да са същите иначе давало грешка в компютъра и не светели .някои сблъсквал ли се е с такъв проблем.пасата е б4.моля дайте ми съвет какво да правя
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: не свети климатроника
крушките на дисплея са същите само че са на 6 волта
,незнам кво си зел ма такива крушки надали могат лесно да се намерят,затова се прави с диоди колега

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега крушките са по 6волта и са две свързани последователно.Така че едната да е изгоряла и 2-те няма да светят.Направи си го с диоди и съпротивление(в зависимост от съпротивлението може да си направиш колко силно да светят диодите.И аз не можах да намеря такива лампички,ако си забелязал отпред са със лупа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги същите са крушките със лупичка отпред работя в магазин за авточасти но си ги поръчах от германия затова ви казвам че двете са 13.60 лв това с отстъпка но не свети пак .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега виж и 2-те крушки дали са здрави.Свързани са последователно-едната ако е изгоряла няма да свети и другата.Виж стига ли ток до там.Те се поставят в едни пластамсови щифтове,и има четири крачета които влизат в тия въпросни щифтове.Ако имаш мулицет или пробна лампа на двете (ако номерираш крачетата 1 2 3 4) трябва да измериш приблизително 12 волта на 1 и 4,а деугите 2 и 3 трябва да са накъсо свързани за дасе затвори веригата.Незнамколко ме разбреа колега но все пак ако има нещо питай 

-
- Автомобил:
- Двигател:
оправих го колеги наистина са свързани последователно благодаря на всички