Отлепена пластмаса на предно стъкло Б5
Отлепена пластмаса на предно стъкло Б5
Здравейте, колеги. Наскоро забелязах че пластмасата на предното ми стъкло, долу при чистачките се е отлепила от самото стъкло. Искам да ви попитам как мога да оправя този проблем, дали мога сам с някакво специално лепило да залепя обратно пластмасата или е по-добре да отида примерно на автостъклар, който да ми реши проблема? Става въпрос за следната пластмаса:

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отлепена пластмаса на предно стъкло
Тая пластмаса е на щипки ако не се лъжа!
Свали рамената на чистачките и огледай щипките да не са счупени!
Свали рамената на чистачките и огледай щипките да не са счупени!
Тъкмо и аз щях да пускам тема за тази пластмаса. Имам проблем с чистачките и трябва да им смажа малко рамената. Но не мога да разбера как се сваля тази част.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Точно така...на щипки е. Свалят се първо двете лайсни които са отвесно от двете страни на предното стъкло, и те са на щипки....свалят се от горе надоло, развива се болта на филтъра за купето и му се сваля пластмасовия капак..... после се свалят чистачките и тогава лайсната почва да се вади от крайщата към средата мноооого внимателно че иначе стъклото ще се спука. Препоръчвам ти... отиди на майстор...те знаят точно къде да пипат ...най-много да ти вземат 5 лева да го погледнат.
Re: Отлепена пластмаса на предно стъкло Б5
При мен личи как пластмасата в горната си част е била залепена за долната част на стъклото, щипки не виждам, явно предният собственик е правил нещо, макар да изглежда изключително фабрично...
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
На предното стъкло има пластмасов улей, в който влиза тази решетка. Този улей с времето може да се напука и тогава решетката не може да стой на мястото си.
Решетката се сваля като махнете капака на филтъра на купето, чистачките и двете щипки пред нея (една по средата и една до кутията на компа). Друго за разглабяне не е необходимо.
Решетката се сваля като махнете капака на филтъра на купето, чистачките и двете щипки пред нея (една по средата и една до кутията на компа). Друго за разглабяне не е необходимо.
Прав е горният колега. Страничните лайсни на стъклото могат и да не се свалят. Преди около 2 часа приключих процедурата - почистване и смазване на рамената на чистачките. Времето което ми отне - 3 часа. Най-пипкавата операция е изваждането на самите рамена с двигателчето. Значи сигурен съм, че това може да стане без да се сваля компютъра на колата, обаче аз не можах. На свален капак на компютъра пак не можах. Едва когато махнах металната кутия на PC-то, и разкачих (отвих и гайките, без да я махам нацяло) пластмасовата кутия с много зор и внимание успях да извадя рамената без да разкачам буксите под компютъра. Ефекта е много плавна и бърза работа на чистачките, сега остава да почистя дюзите, че нещо не пръска както трябва.