Датчик вода б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Датчик вода б3
Здравей те колеги някои може ли дами каже какви са стойностите в различните температури на датчика на водата.Този които отчита на таблото мерих го при показание 90 гр. ми показва 103 ома не знам дали е нормално?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Датчик вода б3
Или датчикът ти не е редовен, или таблото малко те послъгва.
По принцип си мисля, че за таблото и еку-то са два отделни датчика.

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Виж таблицата, провери какво съпротивление дава датчикът, провери с външен термометър каква е реалната температура, виж какво показва таблото и от цялата галимация данни прецени кое е прецаканото. Ако искаш напиши всичко изброено тук и ще се обсъжда възможната причина. Възможно е и омметърът да е менте, защото при такива показания перката трябва да върти на "трета" степен! 

stenli000 написа:при показание 90 гр. ми показва 103 ома не знам дали е нормално?
Добър е датчика ти. Табличката, която колегите са дали, се отнася за датчика за температура, който дава информация на компютъра.
Стойностите на този, от който се интересуваш, са (около) на половина на тези в таблицата.
Все пак, да беше написал какъв е двигателя ти, какъв е датчика - с 2 или 4 пина. В3 е много широко понятие.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,колеги извинявам се че съм пропуснал да пиша за модела пасата Б3 1.8,моно,90 коня,RP,88г. Датчика е с два пина. Съгласен съм с колегата че тази таблица е за температурния датчик този който дава сигнал на компа, ако някой друг има някакви идеи да сподели.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Гледай датчика под големия маркуч(на пласмасовия фланец),които идва от главата на мотора и влиза в радиатора.На Рп мотор са 3 датчика а на Абс са два като синия вече е комбиниран.Твоя датчик е черен на цвят и е с два пина.Точно той ти е за показанието на таблото.Смени го за проба и виж,ако всичко се оправи дерзай,ако ли не проблема може би е в километража(мисля че му се правеше калиброване на стрелката)