при първо палене от ауспуха излиза облак синкав дим

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

при първо палене от ауспуха излиза облак синкав дим

Мнениеот passat19911800 » Чет 25 авг 2011 15:37

Автомобила е В3 двигател 1.8 АВС, а маслото "Приста супер газ" 15W40. Определено нивото на маслото е спаднало за изминатите вече около 1200км. с около 2-3мм. Каква може да е причината затова? Аз се съмнявам, че най-вероятно са за смяна гумичките на клапаните. Разхода на масло беше около 1-1,5л. на 10000км. Преди виждах такъв облак след първо палене, кагато не съм я карал няколко дни, а сега при всяко първо палене. Колата има газова уредба, а всеки студен старт е на бензин.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: при първо палене от ауспуха излиза облак синкав дим

Мнениеот keymaker » Чет 25 авг 2011 16:32

гумички са с такива симптоми

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Нед 11 сеп 2011 17:53

за първо - смени си маслото с таково което отговаря на изискванията на VW .Повече такъв боклук като пристата недей да слагаш . И аз бях се побъркал от нерви , почти бях взел решение да отварям двигателя за смяна на гарнитура и гумички но сложих Q 8 което отговаря на изискванията на VW и вече 2000 км . нямам ядове - не излизат сивосинкави пушеци нито при първо палене , нито при форсиране.

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Нед 11 сеп 2011 22:11

колега сменяй гумички и си свиркай,маслото с което караш е перфектно за твоя мотор,лично аз съм карал с него повече от 5г. и пасата беше в перфектно здраве :beer

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Пон 12 сеп 2011 20:24

kirqka79 написа:колега сменяй гумички и си свиркай,маслото с което караш е перфектно за твоя мотор,лично аз съм карал с него повече от 5г. и пасата беше в перфектно здраве :beer

+1
Ангеле не се цепи така категорично бре.И Q8 е същия боклук като Пристата.Казвам го ама и аз само с Приста карам.Няма грижи ама никакви.И това че Пристата го гори А Q8 не, въобще го забрави.Имам една служебна Фиеста и тя гори масло като замаяна.Препоръчаха ми Q8 за износени мотори уж щяла да спре да гори.Познай излапа го като ламя.....

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 13 сеп 2011 6:42

Ако е било на мax,2-3мм е нищо.Остави го така и виж дали ще продължи да пада.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 13 сеп 2011 19:42

Гумичките на клапаните,те ясни,ама вложките поне на изпускателните клапани 100% са за смяна че мрат и те,така че ако си решил да правиш нещо поне свали главата и я обслужи/гумички,шлайф,нови вложки на клапаните и самите клапани да се прегледат./
Наскоро и аз правих това + барабар смяна и на сегменти и биелни лагери ама е цифра.
Иначе гореше по 3литра масло на 10 000 и пушеше сиво-синьо и вонеше на масло плюс омаслен ауспух.След смяната проблемите секнаха.При мене имаше язви на клапаните и вложките на изпускателните бяха умрели+ гумички.
Ако не ти е по джоба пробвай без сегменти,или ако не ти е проблем си карай така колата и това е.

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Чет 22 сеп 2011 21:47

и аз карам сQ8 но и при мен пуши на първо палене.ясное че маслообирачите са за смяна но от Q8 не съм доволен до сега съм карал с лики моули екстра си е нямах никъкви проблеми но 1 майстор ме излъга да сложа Q8.след 1000 км.сменям гумичките сипвам лики моули и газ.съветвам те и ти така да направиш.и Мотул много го хвалят но незнам

Върни се в “Passat”