каква мощност крушки за Б4
-
- Автомобил: джета 2012г
- Двигател:
- Контакти:
каква мощност крушки за Б4
Колеги мога ли да сложа 100 вата крушки на фаровете на пасат Б4.нямам допълнителни релета и т.н. бих ги сложил на късите светлини ,защото рядко-пощи никога не карам на дълги.притеснява ме само да не изгори ключа или нещо от сорта.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: каква мощност крушки за Б4
То колега освен ключа, може да се притесняваш и за рефлектора - да не се изпече и той... Иначе можеш, но не е препоръчително, нито за колата, нито за отсрещните! Поздрави 

- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
преди време сложих 100W на опела резултата беше 200лв ремонт по кабеляците
сложи си xenon
сложи си xenon

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Слагай релета и не се занимавай с глупости!
П.П Има ли лампи H1 на 100 вата?

П.П Има ли лампи H1 на 100 вата?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, инсталацията до фаровете е 1 кв.мм. Дължината и е близо 3м (от акумулатора до бушоните и оттам през ключа до лампите). При 100W тока е над 10А. При такова сечение и такава дължина в/у крушките ще имаш около 9В. Заслужавали си?
Сложи си релета директно от акумулатора, предпазители директно след акумулатора и в/у крушките ще имаш вече около 14В, което даже и за 55W крушки е отличен резултат. При 100W отделената температура е в пъти повече и фара не издържа.
Сложи си релета директно от акумулатора, предпазители директно след акумулатора и в/у крушките ще имаш вече около 14В, което даже и за 55W крушки е отличен резултат. При 100W отделената температура е в пъти повече и фара не издържа.
-
- Автомобил: джета 2012г
- Двигател:
- Контакти:
благодаря колега Peter,много точно и ясно се обоснови и направо ме отказа да слагам тези крушки.работата утива на релета при някои от клубните майстори,но това ще е малко по-нататък.благодаря на всички писали в темата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:П.П Има ли лампи H1 на 100 вата?
Има, има. Аз съм с H1 130W на дългите. Със стандартния фар, само че отзаде съм приспособил едни вентилаторчета да разсейват топлината. Демек активно охлаждане.

Иначе по темата: не си заслужава. Отпред фара е със стъкло - няма да се стопи. Но рефлектора не е метален и от топлината ще се порази. А релетата са задължителни, без значение с какви крушки ще е фара. С тези 8-9 волта (под товар), късите мъждукат като умираща светулка.