пс Чудех се темата дали е за " направи си сам" или да друг раздел.... пускам я тук апък ако е грешка модовете си знаят
Лампа на копчето за фарове - как се стига до нея ?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Лампа на копчето за фарове - как се стига до нея ?
Понеже реших да съм тежкар, направих си фаровете на пасата ( от подписа) с 4 релета ( като ще е гарга , да е рошава..
) и всичко е ок, само че едно единствено реле се влияе от лампата в бутона... както е описано 10000 пъти... и сега като огледах бутона, реших, че е с капачка отгоре, която е с някаква щипка, обаче нещо подозрително припуква , като се мъча да я сваля, и тъй като от огромен опит знам, че Ханс ги измисля нещата интелигентно питам: Как да стигна до тази лампа без да си купувам нов ключ ? а пък капачето на реостата за осветлението на таблото си излиза културно.....
пс Чудех се темата дали е за " направи си сам" или да друг раздел.... пускам я тук апък ако е грешка модовете си знаят
Колега,
Аз също си сложих релета на фаровете. Получи се подобен ефект. Като включа на габарити светват късите светлини. Оказа се, че релето се задейства от тока на крушката в ключа за фаровете. Необходимо е тя да се прекъсне вътре в ключа. Това става, като се разглоби ВНИМАТЕЛНО за да не изпаднат пластинките и пружинките вътре. Ако искаш да свети може единият й край да се свърже вътре на маса. Внимавай да не оплескаш нещата.
Успех.
Аз също си сложих релета на фаровете. Получи се подобен ефект. Като включа на габарити светват късите светлини. Оказа се, че релето се задейства от тока на крушката в ключа за фаровете. Необходимо е тя да се прекъсне вътре в ключа. Това става, като се разглоби ВНИМАТЕЛНО за да не изпаднат пластинките и пружинките вътре. Ако искаш да свети може единият й край да се свърже вътре на маса. Внимавай да не оплескаш нещата.
Успех.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
мдааа значи наистина тук Ханс се е изложил
Точно от това се боях - да не се разпаднат пластинки разни - работа пипкава и неблагодарна и затова реших че има и лесен начин... ама явно на Ханс и през ум не му е минало , че някои може да бърника в ключа еи така.... еми ще се разцепва ( наи ме е яд , че от 4 релета 1 прави мизерията - точно като поговорката за 1 лъжица ла** която прецаква една каца с мед
)
10х на всички - може да затваряте или триете темата - по избор
продължение на съветския игрален филм : след като отворих ключа и видях че не е нещо особенно, зарязах частите на масата и когато се върнах О- какво видяха очите ми !!! Моя малък келеш изсипал една торба играчки върху тях и напрявил всичко манджа с грозде! След съвети с дясната ръка успях да събера всичко с изключение на 2 пружинки
и после Бг гения надделя, разглобих една запалка, нарязах пружината на камъчето и сега си имам работещ ключ с изключение на десен габарит - не знам защо не иска ама ще го разбера накрая....
а бе работата си е ....
не иска да прехвърли напрежение на клема 58 но не мога да разбера заради липсващите лампи ли е или дефект в конструкцията .....
10х на всички - може да затваряте или триете темата - по избор
продължение на съветския игрален филм : след като отворих ключа и видях че не е нещо особенно, зарязах частите на масата и когато се върнах О- какво видяха очите ми !!! Моя малък келеш изсипал една торба играчки върху тях и напрявил всичко манджа с грозде! След съвети с дясната ръка успях да събера всичко с изключение на 2 пружинки