Б5.5 - климатичната перка не включва

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
npupogHo_kyx
Автомобил:
Двигател:

Б5.5 - климатичната перка не включва

Мнениеот npupogHo_kyx » Пет 30 юли 2010 18:56

Здравейте,

Имам следния проблем с климатика (колата е VW Passat 3BG 1.9TDI 131hp AVF), ходих на майстор и замери фреон, налягане на системата и още някакви работи и установи, че има и фреон и налягане, но не ми се пуска климатичната перка - въпросът ми е следния - замерих на буксата към перката, че има ток и проблемът не е от тока. Има ли някакъв датчик, който да отчита някаква стойности и според показанията му да се пуска тази перка или просто перката ми е за смяна? Не съм проверявал колко струва въпросната перка, но ми се иска някой, който е по-наясно да каже според него къде е проблема?

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`
Автомобил: Audi A4
Двигател: 2005

Re: Климатичната перка не включва

Мнениеот cRoSsFiRe` » Пет 30 юли 2010 21:15

Щом идва ток - най-вероятно перката е заминала, доста често срещан проблем е май. Чел съм във форума, че някои ги ремонтират, но моята беше тотално разбита и не ставаше. Резултат - нова за 120лв и няма проблеми.

rado_b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_b » Нед 01 авг 2010 23:38

по принцип си има нещо като комп които ги оправлява ама щом ходи ток до тях и се въртят на рака по всяка вероятност са четките мен ми ги оправи един в дървеница за стотарка и сега са 6

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 02 авг 2010 10:13

сигурно е заминала ,наистина е чест проблем,аз се издрънках 280 за перка,слагах и втора ръка но смо дето си изгубих времето,нова качествена е най-добрата алтернатива,стара отремонтирана може да изкара месец може повече или по-малко ,късмет...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 02 авг 2010 12:04

Близък с AVF имаше същия проблем, перката - силиконовата не включваше, съответно докато колата се караше климатика работеше, но на празен ход спираше да духа студено, понеже неможеше да се охлажда. Силиконовата перка е скъпа, разглобиха я и отремонтираха, но пък сега се получава една вибрация докато работи.

Потребителски аватар
teodor_29
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teodor_29 » Нед 29 авг 2010 17:10

И моята беше спряла , но като я свалихме с баща ми и я разглобихме не беше останало нищо от четките , смених 4-те четки за 20 лв и сега е като нова :) така че колега виж първо четките можеш да се разминеш леко :) успех

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 29 авг 2010 17:44

На моята и беше изгорял ротора....снабдих се с друга перка от една морга за 60 лева

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 30 авг 2010 19:35

И аз мойта я разглобих-четките просто бяха заседнали.Сега е като самолет.

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Чет 23 сеп 2010 14:36

И при мен беше същия проблем. По светофарите спираше да духа студено.
След хиляди съвета да купя нова /китайска/ реших сам да си помогна.
Свалих перката за 10 минути пред блока. Разглобих я и се оказа че няма грам четки.
Предварително бях говорил с един майстор на Раковска Киро мисля че се казваше, който ми каза че имало различни модели четкодържачи /с ограничител и без/.
Тези без ограничител изяждали ротора и става по сложна и скъпа работата. Та моя се оказа от по хубавите /Слава богу/
Срещу 35 лв. сега се радвам на хладнинка по софииското задръстване.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Чет 23 сеп 2010 17:01

Сваляш перката и действащ, зависимост от състоянието и.
Аз минах само с 20 лева, за четки.
Виж има теми по форума, това е "децка" болест на пасатите.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Чет 23 сеп 2010 21:14

Аз имах също проблем с перката,смених четките и сега всички е ОК,но имам и друг проблем,не ми включва на първа скорост,а само втора,което е много гадно само върти и шуми...

Потребителски аватар
npupogHo_kyx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npupogHo_kyx » Вто 16 авг 2011 16:34

Проблемът беше решен отдавна, но просто забравих да напиша - сменени четки за 30лв и си имам климатик :beer

passat42
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat42 » Сря 17 авг 2011 16:19

(и аз имам подобен проблем. падна ми акумолатора и трябваше да запаля на заден ход запалих без проблем но след което установих какво е станало климатика при завъртане на контакт на таблото на климатроника започва всичко което е вазможно да се вклучи е уж задеиствано и мига постоянно само комчето за парното го оправя самоче работи само на топло демек на парно като го обърна на климатроник уж се вклучва ама не задеиства нито перката нито вклучва помпата за климатроника...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 17 авг 2011 19:58

мигането на всички символи на климатроника продължава 15 секунди,това е сигнализация за проблем (грешка),който е достатъчно сериозен,за да не може климатроника да работи като хората. ДАй на контакт и задръж Econ и копчето за вътрешна циркулация (онова със стрелкичката,която се завърта на 270 градуса).След това ще ти изпише код за грешка,който ще е 3 символа.С натискането на temp + (с червеното копченце) местиш на следващия код за грешка,понеже може да не е само един.Като свършат грешките,ще ти изпише 000 .Тогава задръж Econ,за да ги изчистиш,като щом се изчистят,ще светене 444 ,вместо 000 :) Напиши после какви грешки ти е дало,за да ти кажем какво се случва.
Така,както чета или темп. датчик е умрял (те са 3-4 така,че не е ясно кой точно) или липсва фреона (съвпадение с паленето на заден ход и падането на акумулатора).
Възможно е да се е шашнал контролера нещо и може да пробваш да откачиш акумулатора за час-два,да се рестартира всичко.
:beer

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Пет 19 авг 2011 12:50

Здравейте! И при мен преди да поправя перката, климатроника ми направи този номер със светкането и мигането на всичко. От тогава не ги е правил тези магарии. Вчера реших да направя инструкциите на колегата zfa159 и ми даде 444 00. Това дали е добре?

Върни се в “Passat”