Колеги колко антифриз събира двигателя RP на Пасата ?
Мисля да промия системата и да сипя нов ,но не знам колко да приготвя.
Колко антифриз?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може и с вода от чешмата - 50 на 50 съотношение с концентрата.
Последна промяна от ivo123 на Чет 19 окт 2006 20:03, променено общо 1 път.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
За водата:
Има доста изписано и истината е, че най-добре е да се прави с дестилирана.Водата от чешмата може да е "мека" и "твърда".Ако е мека добре, но твърдата образува котлен камък и нарушава топлообмена на двигателя.
За обема на антифриза:
Моя като го сменях миналата година ми побра 5.5 литра (имах 6 литра ).Винаги остава в радиаторчето на парното около 0.5 литра.
Концентрат или готов за употреба:
Аз лично си купих концентрат 3 литра.Купих си вода от бензиностанция и го разредих 50 на 50 %.На опаковката пише на колко градуса издържа при съответното количество вода.При мен е - 45 градуса.
Има доста изписано и истината е, че най-добре е да се прави с дестилирана.Водата от чешмата може да е "мека" и "твърда".Ако е мека добре, но твърдата образува котлен камък и нарушава топлообмена на двигателя.
За обема на антифриза:
Моя като го сменях миналата година ми побра 5.5 литра (имах 6 литра ).Винаги остава в радиаторчето на парното около 0.5 литра.
Концентрат или готов за употреба:
Аз лично си купих концентрат 3 литра.Купих си вода от бензиностанция и го разредих 50 на 50 %.На опаковката пише на колко градуса издържа при съответното количество вода.При мен е - 45 градуса.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Може да я промиеш с вода ( аз така направих ).Може да си купиш и добавка - изсипваш я в системата загрява колата и точиш ( има си опътване ).Разширителното казанче - с морска сол.Има тема в "Направи си сам " каква е процедурата точно.При мен след смяната ми протече радиатора.След като направиш промивката измиваш отлаганията и в повечето случай протича нещо по системата.Въпреки този риск по-добре я промии.
- sa6o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам какво ще кажат специалистите ама най добре е само с вода да се промие...
Аз сложих един преперат за промиване на водната система който го купих от Шел.Като го сложих, обаче, RP-то и цялата му система стана на швейцарско сирене. Протече от два маркуча и най неприятното е че протече и от водната помпа. Наложи се да я сменя...
Аз сложих един преперат за промиване на водната система който го купих от Шел.Като го сложих, обаче, RP-то и цялата му система стана на швейцарско сирене. Протече от два маркуча и най неприятното е че протече и от водната помпа. Наложи се да я сменя...