Пасат 35i 1995г. АЕК - проблем с компресор на климатика
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасат 35i 1995г. АЕК - проблем с компресор на климатика
Пасата е с вграден в Италия климатроник Диавия, а компресора е Sanden SD7V16. От миналата година взе да не охлажда купето. Отидох в сервиз за автоклиматици и се оказа, че в маслото на компресора има стружки, самото масло е вече черно и съответно копресора не прави налягане. Монтьора каза, че в системата има 800гр. фреон. Предупредихаме да не включвам климатика, че да не вкарам въпросните стружки в радиатора, но уви за беля съм го включвал макар и духащ само топло. Въпроса ми е въпросния компресор може ли да се вземе от голф или поло или да търся само от пасат Б4? При издирване на компресор ми попадна такъв от голф 4, но захващането мисля че не е като при пасата.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Пасат 35i 1995г. АЕК - проблем с компресор на климатика
Само с компресор няма да минеш.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"Само с компресор няма да минеш." Да така е предупредиха ме, че филтър ще се сменя, промиване на системата и др. Въпроса е дали може да се сложи компресор от ВАГ групата, т.е. компресора еднакъв ли е с тези на голф, толедо, венто и т.н.?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Да, същият компресор се монтира освен на късния Б3(с фреон Р 134), Б4 и на Голф 3. При късмет може да намериш втора ръка от последните монтирани в него -97 г.
На Поло 6N e различен SD7B10, а може да има друг модел.
На Поло 6N e различен SD7B10, а може да има друг модел.
- pe6kata
- VW експерт
Ivajlo82 написа:Въпроса е дали може да се сложи компресор от ВАГ групата, т.е. компресора еднакъв ли е с тези на голф, толедо, венто и т.н.?
няма как да се знае какво е сложил италианеца, докато не се види.
Модела е 7в16, но има страшно много варианти според захвата на компресора, типа на присъединияване на тръбите, според шайбата и т.н.
качи ми снимки на компресора и ще ти кажа от каква кола може да ползваш компресор или какво да направиш, за да стане на твоята
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на отзовалите се колеги! Вече съм с нов компресор - Behr китайско - 348лв. + дехидратор Behr- 70лв + работа, промивка, фреон и т.н. всичко общо 560лв. Засега работи, но дунапрен постоянно излиза от духалките и се оказа, че в момента студения въздух се смесва с топъл тъй като преградата, която отделяла топлия от студения въздух се разнищила и ще трябва интервенция по възстановяването й. Молбата ми е ако можете да ми пратите линкове с теми за смесване на студен с топъл въздух!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Охааа, ремонт на клапи на Пасат с климатик. Има тема за ремонт на клапи на Пасат - от там проблема с въздуха ти идва, но с климатик - не знам.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Сваляш таблото и действаш.
- pe6kata
- VW експерт
Ivajlo82 написа:Благодаря на отзовалите се колеги! Вече съм с нов компресор - Behr китайско - 348лв. + дехидратор Behr- 70лв + работа, промивка, фреон и т.н. всичко общо 560лв. Засега работи, но ...
420 за части,
остават 140 за фреон, промиване и работа...
Гарантирам ти че промиването е претупано.
Силно препоръчително е да се сменя и кондензатора, а ако е от паралелен тип-задължително.
Може след няколко месеца да си изправен пред същия проблем.
Тръбата на ниското налягане кондензира ли, докато работи климатика. По принцип се губи топлото през зимата от дунапрените, в охлаждане през лятото почти не се влияе.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Присъствах по време на монтажа и промивката. Смяна, промивка и зареждане с фреон отне 2 часа и половина. Монтажниците са ми съседи и смея да твърдя приятели, системата се проми с някаква течност, който е силно летлива. Промивки на системата се прави докато не избистри течността от радиатора, там имаше най-много боклуци. Момчетата се постараха доста, тъй като компросора е чисто нов, а и града ни е малък, конкуренция имат също от още 3-4 колеги, та гледат да си вършат работата щото излезне ли им име че претупват, ще приключат с бизнеса.
След като системата бе заредена с фреон, пуснах климатроника 16градуса и съответно тръбата се "вледени", при замерване вътре на духалките температурата беше 21 градуса. Започнаха и да хвърчат въпросните дунапрени, посъветваха ме да си затворя отворите на клапите с алуминиева лента за въздуховоди и ситуцията относно поддържане на зададената температура ще се подобри. Вчера гледах тема във форума за ремонт на въпросните клапи и направо се отчаях като гледам какво ме чака.
След като системата бе заредена с фреон, пуснах климатроника 16градуса и съответно тръбата се "вледени", при замерване вътре на духалките температурата беше 21 градуса. Започнаха и да хвърчат въпросните дунапрени, посъветваха ме да си затворя отворите на клапите с алуминиева лента за въздуховоди и ситуцията относно поддържане на зададената температура ще се подобри. Вчера гледах тема във форума за ремонт на въпросните клапи и направо се отчаях като гледам какво ме чака.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
На духалките трябва да измериш от 3 до 8 градуса.
Филма с таблото не е толкова страшен.
Филма с таблото не е толкова страшен.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
pe6kata написа:
Тръбата на ниското налягане кондензира ли, докато работи климатика. По принцип се губи топлото през зимата от дунапрените, в охлаждане през лятото почти не се влияе.
На какво е признак кондензирането?