Стъпково моторче от голф 3 ААМ на пасат РП ?
- djmimo89
- Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
- Двигател: ADZ
Стъпково моторче от голф 3 ААМ на пасат РП ?
Здравейте колеги. Интересува ме дали от голф 3 ААМ стъпковото моторче ще стане на пасат РП само за проба. Четох из форума за пасата за проблем с оборотите, защото като запаля държи високи обороти. И мисълта ми е да пробвам с това на голфа да видя дали е от него.
- djmimo89
Re: Стъпково моторче
Благодаря колега. И двете моторчета са с 4 пина и двата двигателя са 1.8 предполагам че ще стане. Вчера почистих проблемното моторче на РП двигателя, но уви никакъв ефект. Ефект има само когато извадя извадя буксата на ТПЦ-то. Проблема беше, че когато запаля двигателя държи високи обороти, независимо дали е студен или топал. Предполагам, че ако е температурния датчик, ще го прави дори и в движение, а то го прави само при запалване и оборотите падат след около 10-тина минути. Колата е на газ и бензин. Проблема го забелязваме на газ, защото не може да запали на бензин и когато обарне на бензин независимо студена топла оборотите играят постоянно между 800 и 2000
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, проблема на стъпковото моторче не е в движението на буталцето, почистването му и т.н. Проблема е, че на върха на буталцето има контактен датчик, който с годините отказва да сработва (отваряне/затваряне на веригата). От там компютъра губи информация дали си натиснал/отпуснал педала на газта и не преминава в режим - празен ход. За да изолираш проблема и да видиш дали е от него: с ОМ-метъра на пин 3 и 4 на моторчето веригата е затворена. При натискане на газта, веригата се отваря. T.e. няма връзка.
- djmimo89
Тоест вътре като го разглобя има едно като шиш на което има пластини а на самото капаче има пинчета които се допират до тези пластини. За замерването незнаех, но още утре ще видя как стоят нещата.
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
имам моно с пло4ка газ и ст.мотор4е от СЕАТ Толедо 1.8--мисля 4е са еднакви--ако мислиш 4е варши работа вси4ко за 60 лв.
http://kosigin.snimka.bg/automobiles/ra ... 179237.big
http://kosigin.snimka.bg/automobiles/ra ... 179237.big
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ел. инсталацията обаче си я демонтирал професионално.