Търсих във форума подобен проблем, но не открих.
Колата е пасат Б3 1,8 моно RP 89г - теча се появява когато колата изстива, но не винаги и когато изстине окончателно тече спира. Преди течаха по около 50-100 грама, а сега като че ли по-малко.
Намаля теча след като стегнах долната гайка, която закрепва пластмасовия тройник към двигателя. Пластмасовата тапа, откъдето е теча се върти и като я натиснах хубаво спря да тече няколко дни и после пак продължи.
Моля за съвет как да постъпя ?

Странен теч на антифриз на Б3 1,8 моно RP 89г
- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странен теч на антифриз на Б3
Мога да ти препоръчам да смениш тройника с нов и по възможност оригинален за да не го правиш няколко пъти. Тази пластмаса старее и се измята и никакво стягане не помага в един момент. Тапи и уплътнители също се сменят - струват стотинки. Тройника по спомени в Унитрейд или както сега се казва официалния представител беше 20 тина лева. Смяната е лесна - свали стария, зачисти с фина шкурка алуминия където лежи тройника, ако има шупли намажи съвсем леко с термоустойчив силикон, стягай новия внимателно да не го спукаш и карай.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Това е някакво странно изпълнение, за първи път виждам там да има тапа. Само смяна му е майката, аз от едно старо ауди тоя фланец, щото не е баш тройник, а си е обикновен фланец го взех алуминиев. Той нямаше канал и уплътнителен О-пръстен, та му изрязах картонена гарнитурка от една папка, леко гресчица и няма вече течове. Стария бакелитовия се разпадна в ръцете ми като го свалик.
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поръчах нов тройник с тапа или каквото там ми пратят само да стане дано 
Било тройник заради някакъв датчик дето при мен го няма - така ми казаха.

Било тройник заради някакъв датчик дето при мен го няма - така ми казаха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре да си беше потърсил за там алуминиев фланец и забравяш за течове.. и аз се каня скоро да направя това упражнение 

- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
някой ако направи с алуминиев фланец да се обади , че омръзна ми да ги сменям тия пластмаси 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен теч на антифриз на Б3 1,8 моно RP 89г
Не съм сигурен,но в Ауто хит на щанда с пласмасовите фланци,имаше сложен един който много прилича на този,за който говориме.Незнам дали ще стане,но си приличат .. трябва да питам като минавам от там
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
passatfen написа:някой ако направи с алуминиев фланец да се обади , че омръзна ми да ги сменям тия пластмаси
Ей го бре

От 1,6 дизелово ауди Б2, има 2 датчика на него, но не съм ги свалял за да не протече и да се чудя как да затискам дупките, но специално този фланец не представлява никаква трудност за изработка от всеки стругар. Работа за десетина минути е по стария пластмасов да направи нов. Ще му трябва и фреза да оформи ушите за болтовете, но може и само на струг да стане, картонена гарнитурка и в джаза.