Passat B5 vs Peugeоt 406 съвет покупка

Техническа и сервизна информация за Passat
YordanPavlov
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 vs Peugeоt 406 съвет покупка

Мнениеот YordanPavlov » Сря 21 сеп 2011 11:58

Здравейте,
предстои ми покупка на кола и се чудя между тези две марки.
Пежото би било 2.0 hdi 2000 (след facelift) година на цена 5000лв.
Пасата би бил 1.9 tdi ( 99 може би ) на цена 6000-7000лв.

Доста съм чел из форума и съм с впечатлението, че B5 не са кой знае колко стока, проблемна предница и не евтина поддръжка. Знам, че е по-широко отзад. От друга страна дори в този форум много хора са с добри впечатления от 406. Заслужава ли си по-високата инвестиция за пасат според вас и защо?

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Re: Passat B5 vs Peugeоt 406 съвет покупка

Мнениеот treniora » Сря 21 сеп 2011 12:08

И на 406, окачването не за нашите пътища, която и да вземеш, ще си има своите проблеми.....

П.П което ти е повече на сърцето, вземи него :beer

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Сря 21 сеп 2011 12:29

по-нова кола за по-малко пари прави си сам изводите :beer

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Сря 21 сеп 2011 13:37

Интересно е ако пуснеш същата тема в форума на Пежо, какво ще те съветват.

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Сря 21 сеп 2011 18:00

На пасата ще правиш предница а на пежото и задница.Имам приятел с 406ца и да ти кажа задницата тропа по яко от предницата.Двигателя работи много готино и е мааалко по лаком на гориво.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Сря 21 сеп 2011 18:38

до скоро имах Пежо 405
scare никога повече Пежо scare

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Сря 21 сеп 2011 20:32

mccoy написа:до скоро имах Пежо 405
scare никога повече Пежо scare

Аз още си го имам и си е добра кола,по малко е от пасата,но сам доволен.
p.s. Не мога да разбера защо робувате на "марки" :screwy

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 21 сеп 2011 20:32

А не така

ПЕЖО е хубаво виж сега ако пишеш в форума на Пежо ще псуват пасата и ще
ти казват фосваген никога ... ! Реалността е ,че са еднакви във един клас и така нататък.
Аз харесвам 406 ако е 2000 година новия фейст фолсваген Б5 е по грозен за мене
въпреки ,че преди 8 - 9 години като избирах пежо и Фв взех Фв не ,че съм сектант което малко е така
а защото колата беше на 4 години и беше поддържана от баровец и беше 6 ...
Имаше едно 406 2002 на 1- година ХДИ 2.0 уникат беше тогава бях се побъркал но ме излагаха и не я
внесоха във Бг и както и да е ... Но не съжалявам ,че купих пежо .
Аз съм реалист Пежо имат хубав дизел ...
Реално Б5,5 е в класа на 406 кристален фар стопове и ... Фейслифта а Б5 е малко по-стара модификация !

АЗ ИМАМ ДВА ФОЛСВАГЕНА И ЕДИН

СИТРОЕН доволен съм и от французина !

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 21 сеп 2011 20:36

Ей така някой като каже "имат хубав дизел". Е кое му е хубавото на тоя предкамерен дизел, който като го сравня с ТДИ-ката си трака като орехотрошачка? Да не говорим, че впечатленията ми от шумоизолацията на Пежо 406 са много лоши. Тествахме един Пасат Б4 1.9 1Z мотора, че братовчед ми се беше навил за такъв - 1000 пъти по-кола е от Пежото и вътре беше по-тихо. Не зная дали това се дължи на по-добра шумоизолация или по-тих мотор, но за мен е факт, че в Пасата ми хареса много повече.
Не искам да прозвучи като заяждане, ама назови ми едно нещо в което 1.9ТД на ПСА превъзхожда 1.9 ТДИ и ще си върна думите назад :wink: Щото аз да речем имам някакво наблюдение над два автомобила с тоя мотор 90 к.с. на ПСА и не съм очарован mhihi

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 21 сеп 2011 22:03

Аз не знам предполагам ,че колета говори за Хди мотора !
Хди е хубав братовчет ми имаше чисто нова беше е купил 2001 година
Хди 2.0 и я продаде преди година навартя и 650 000 км двигателя никога не
беше отворен и работеше като масло и да кажа правихте тест със пежото и пасата пежо хди е по безшумна вътре !
Но истината е Една немаца си е немец пежото като вземах аз паста беше двапъти по скъпо от паста 1998 но се
обезценяват веднага сега е в пъти по надоло от пасат ми ;)

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Чет 22 сеп 2011 12:28

Фен съм и на двете марки.Имах същата дилема преди 2 години.Проблем при 406ХДИ е тампона на двигателя-на всяка втора е скъсан(не че не се сменява).Тогава просто не намерих читав екземпляр.
Пежото според мен е по-нежната кола и с по-хубав фейс.Щом е фейслифтова значи е с пружина,така че не се плаши от задница.
Но като качество може-би Пасата превъзхожда.И също много важно-първоначално Пасата е по-скъп,но обезценяването на VW е в пъти по-малко :deal (Ще го видиш като го запродаваш след години)
Колега, която и да вземеш няма да сбъркаш.Успех с покупката.И да се похвалиш. :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 22 сеп 2011 12:50

Пежото не може да се опре на пасата по нищо.Вътре е смотано изработено и изглежда по-скоро като венто,отколкото като голяма луксозна кола.Тия митове и легенди за слаба предница,чак вече ми писва да ги чета и искрено се ядосвам като ги чуя от аман специалисти и псевдо разбирачи.Кое му е слабото,не мога да разбера само ? Аз 25-6 000 км,с основно каране по черен път,който сега минавам с Нива и пак вижда зор,не съм я докарал до там,да сменя шарнир,вие тука ми говорите слаба предница и край,заклеймен е като боклук...Глупости.А и комплектите вече са по 300-400 лв.Тая френска чикия,единствено бих я приел с дизел и то компромис заради двг-то.Те пък водителите на пежо само с това се хвалят,аааа кой е най-хубавия дизел,еди си кво си...Те и македонците мислят,че имат държава,ама...

Вземи тази,която на теб ти харесва.С пасата ще имаш комфорт,лукс,сигурност и икономичен мотор,а с пежото....френска кола.Пристрастен съм,ама и пежо съм карал такова....Бе кенеф е.Не искам да те ангажирам с моето мнение,изказвам го публично просто.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 22 сеп 2011 14:15

Milanov написа:Интересно е ако пуснеш същата тема в форума на Пежо, какво ще те съветват.

Да,за да не се регистрираме излишно и да четем,автора да си направи тема там и да ни копира мненията......ще е много интересно :talk:

Относно обезценяването......усетих го на последното КАСКО,просто ми казаха,че VW държат на цена и че автомобил от подобен клас и година,да речем Опел пък да не говорим за френските обезценяването е доста осезаемо :deal Между другото и това усетих- 2006 взех Ситроен 98 набор за 6500 и след 4 години едвам му взех 2700 в идеално състояние.... :!: Може и да е нормално,ама чак пък толкоз :roll: А колко ли е вървял тогава Пасат същия набор,а? :shock

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Чет 22 сеп 2011 14:51

Всичко е на 50% почти обезценяване.Тогава пасата е струвал12000-13000лв.Сега струва 5000-6000 лв.говорим за В5.Ти си дал 6500 за ситроен и много ясно че ще струва толкова сега.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 22 сеп 2011 15:36

Гласувам за Пасат!
Имал съм допир до френски автомобили,еми Пасатко си е пасатко love.vw
Возията си му е возия,верно 8 носача са,но пък кефа цена няма!Ако намериш хубав цвят с лети джанти работата заспива откъм визия.ТДИ-то мърка и купето е доста обешумено-с една дума луксозна кола.
Сега да си поговорим за подръжка и ще говоря от личен опит и наблюдения...
За консумативи(+труд) съм дал 500-550 лв,което включва филтри(въздушен,горивен,ф-р на климатроника,маслен),ангренажен ремък+ролки,пистови ремъци,5 литра масло 10W40 Castrol,хидравлично масло от оторизиран дилър на VW,антифриз Г12...
Извода ми до този момент е,че не са скъпи частите,скъп е труда...
Приятел с Пежо 307 ХДИ,даде подобна сума за същите процедури,а разликата в комфорта между двата автомобила е от тук до луната!
Отделно ако успееш да попаднеш на Highline изпълнение на пасата с климатроник и махагон-няма грозни въртящи се ръчки и ще си екстра.А и разхода на гориво на тези каляски е перфектен :да:
Интересното е,че мнения за калпава предница се дават от хора,които никога не са карали такъв автомобил-просто бай Пешо кварталния майстор е казал,че сменял много носачи...Да не говорим,че цените не са тези,които се цитират-е за сервиза на Порше може да са актуални...
Това е моето мнение и не ангажирам никой с него-всеки сам преценя как и закакво да си дава парите! :да:
Успех и късмет с автомобила,колега! :beer

Върни се в “Passat”