:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Passat B7 1.8 TSI DSG Highline

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Passat B7 1.8 TSI DSG Highline

Мнениеот rionshin » Нед 04 сеп 2011 9:24

Здравейте,

След 3 години с Ауди, реших да се върна към VW. И разбира се обратно в vwclub
Предстой ми покупка на Пасат Б7 следващата седмица и бих желал да чуя малко отзиви ако някой кара в момента подобен автомобил.
Вчера правих тест драив в Порше Изток, и останах много доволен от държанието на колата, динамиката и комфорта.
Това което също ме притеснява е че предният модел беше доста лошо изпъление - както на интериора така и на окачване. Много мой приятели се оплакваха от предният пасат.
Дали в Б7, VW са се поучили от грешките си и са променили нещата?
Разбрах че предното окачване е с по един носач, на тест драива возията беше добра, но все пак е кола на 20км, някакви мнения за този тип окачване?

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B7 1.8 TSI DSG Highline

Мнениеот vasko__2 » Нед 04 сеп 2011 13:28

Окачването не е проблем. Комбинацията 1.8 TSI + 7ст. DSG е най-лошата ,която може да си купиш.Двете най-трошливи изпълнения,комбинирани заедно.

Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rionshin » Нед 04 сеп 2011 21:11

vasko__2 написа:Окачването не е проблем. Комбинацията 1.8 TSI + 7ст. DSG е най-лошата ,която може да си купиш.Двете най-трошливи изпълнения,комбинирани заедно.

Това от личен опит ли го знаеш ?
ТДИ 2.0 с DSG 6 shifts е другата възможност, оскъпяването е с около 4 хиляди, който едва ли ще си избия от каране на дизела понеже правя по малко от 20-25хил. км на година.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 04 сеп 2011 22:09

Аз бих избрал дизела, ама то при мен е диагноза, личи си и от автомобила, който карам.
Относно окачването - на практика е същото като при Б6 - стоманено, т.е. по-пригодно за нашите пътища. Твърди се, че е по-малко комфортно от това на Б 5.5, но аз лично не съм останал с такова впечатление.
Определено Б7 е по-добре от Б6 - качеството на материалите, поне това, което аз съм видял, е по-добро. Купето е доста по-добре обезшумено. Като добавим, че дизеловите двигатели още от 2008г. са комън рейл, т.е. по-тихи и по-безпроблемни, мисля това отговаря на въпросите ти.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 04 сеп 2011 22:48

rionshin написа:
vasko__2 написа:Окачването не е проблем. Комбинацията 1.8 TSI + 7ст. DSG е най-лошата ,която може да си купиш.Двете най-трошливи изпълнения,комбинирани заедно.

Това от личен опит ли го знаеш ?
ТДИ 2.0 с DSG 6 shifts е другата възможност, оскъпяването е с около 4 хиляди, който едва ли ще си избия от каране на дизела понеже правя по малко от 20-25хил. км на година.

От опит го знам. По-добре 2.0 тди с 6 ст.ДСГ .Много по-малко проблеми ще имаш.

Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rionshin » Пон 05 сеп 2011 0:10

Имам още седмица да помисля, и двете коли ги има налични в Порше изток,
Това е бензинката
http://search.porschebulgaria.bg/Detail ... &ID=711128
и същата но с печка
http://search.porschebulgaria.bg/Detail ... &ID=711353
Разликата е под 5 бона, и не ми е проблем.
Просто никога не съм карал дизел, и незнам какво да очаквам.. :(

П.С: До сега съм имал Пасат Б5 1.8Т автоматик, и ауди А6 2.4V6

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 05 сеп 2011 0:14

Васко е много прав,а за комънрейла на ваг(малките мотори) засега е шитня отвсякъде

PaTr1o7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaTr1o7a » Пон 05 сеп 2011 1:00

Карам такъв Пасат и за сега мога да кажа само положителни неща, но все още е на твърде малко километри за да имам впечатление за качеството на детайлите. Не мога да направя сравнение с предния понеже не съм имал допир до него. Според мен се насочи или към дизела или към по големия бензин. 20 - 25 хил. км. не са малко. За разхода при бензина много зависи какъв е стила ти на каране. Ако имаш някакви по конкретни въпроси питай, с радост ще ти отговоря.

Потребителски аватар
rionshin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rionshin » Пон 05 сеп 2011 13:55

Ще го помисля още малко, и накрая ще отида и ще си купя едно Ауди :)
Каква е разликата м/у DSG и S-tronic/multitronic на Ауди.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 05 сеп 2011 15:35

колега явно имаш пари за даване,като ще даваш защо не се огледаш за нещо друго..мерцедес/бмв.и не караш много ...след 4 години само ще зарадваш някой с тази кола като му я дадеш на 1/4-1/5 от това,което си дал.без лудите застраховки и обслужвания,които си правил през годините.20к км. на година не е нищо че да си заслужава.аз без да съм обикалял много съм мнал толкова от края на април.още повече не си заслужават тия пари за пасат.тая кола е правена в началото с идеята за каруца за картофи,хубава е ,ама като ти се дават пари и ще си глеаш кефа си вземи нещо от щутгарт или мюнхен.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Пон 05 сеп 2011 16:06

agent_kowalski написа:колега явно имаш пари за даване,като ще даваш защо не се огледаш за нещо друго..мерцедес/бмв.и не караш много ...след 4 години само ще зарадваш някой с тази кола като му я дадеш на 1/4-1/5 от това,което си дал.без лудите застраховки и обслужвания,които си правил през годините.20к км. на година не е нищо че да си заслужава.аз без да съм обикалял много съм мнал толкова от края на април.още повече не си заслужават тия пари за пасат.тая кола е правена в началото с идеята за каруца за картофи,хубава е ,ама като ти се дават пари и ще си глеаш кефа си вземи нещо от щутгарт или мюнхен.

А ти имаш ли наблюдения върху мерцедес или само така си ги говориш.Преди 4 години купихме спринтер от Балкан Стар-Пловдив за 56к. лв.313 CDI.Та първите 2 години 6 броя челни стъкла и като изтече гаранцията сложихме 7-то в Кобра и никакъв проблем,ноооо последните няколко месеца дадохме 26к.лв за ремонти,то не бяха скорости,съединител,турбо,двигател два пъти и сега горе долу крета,но Мерцедес не е това което беше.така че не карайте човека да се набутва с тази марка коли :beer

PaTr1o7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaTr1o7a » Пон 05 сеп 2011 16:10

rionshin написа:Ще го помисля още малко, и накрая ще отида и ще си купя едно Ауди :)
Каква е разликата м/у DSG и S-tronic/multitronic на Ауди.

Ако е А4 по добре пасата. Карах А5 2,0TDI с мултитроник на тест драйв, и ми беше малко странно. Изобщо не разбираш кога и как превключва. Води се безстепенен автомотик.

До agent_kowalski,
Колега при тези коли говорим за съвсем различни пари.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 05 сеп 2011 16:43

ivchoto недей сравнява бус с кола.то и ситроен имат приятни коли с хубав дизайн,приятна возия и интериор,но един бус как се казваха излезна ми от главата името последните са пълен ужас..няма такова дрънчене ,разпадане на копчета и пластмаси,пробити гърнета на втората година и какво ли още не.
нищо не е това което беше.
PaTr1o7a
ясно че говорим за различни пари,но поне като ще се дават пари да е за нещо,което ще радва повече.аз за 20 хиляди на година (километра) изобщо не бих купил кола от магазина дори и дачия,но автора на темата си знае.просто давах още една идея за размисъл преди да е хвърлил парите.
rionshin с ауди се вкарваш в още по-голям филм с още по-кекава кола с още повече и по-скъпи ремонти.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 05 сеп 2011 17:09

rionshin написа:П.С: До сега съм имал Пасат Б5 1.8Т автоматик, и ауди А6 2.4V6
значи си свикнал на разход над 10/100 бензин вземай 1.8 tsi няма да останеш разочарован

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 05 сеп 2011 20:29

Не знам до колко вървенето на това 1.8 TSI е ОК. Ако се вземе по-мощния двигател - може, стига да не те притеснява разхода на гориво.

Върни се в “Passat”