Здравейте, проблема е следния: задната лява врата не се отваря нито отвътре нито отвънка, машинката сякаш отключва и заключва, но врата не ще и не ще. Механизма за деца не е пипан. И всичко това стана от само себе си.
Горе долу вече ми е ясно, че някак си трябва да се свали кората, някои да има някакви идеи какво трябва да се прави, и ако евентуално се свали кората какво трябва да се прави като се отвори.
Колата е пасат б4 94г.

Колата е пасат б4 94г.Проблем със задна лява врата.
- cooliovato
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: DFC 103195 2015
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Колата е пасат б4 94г.Проблем със задна лява врата.
Като издърпаш пластмасовото палче(ръчно) пак ли не се отваря?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Преди време така стана с вратата на едно толедо на един колега. Мъчихме се сигурно 4-5 часа докато я отворихме. Механизма за задържането на вратата в самата брава беше захапал една гадна пластмаса в затворено положение. Отворихме я с едни железа бъркайки между вратата и калника, но успяхме да изжулиме боята по калника подобаващо.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
кората се сваля дори и вратата да не се отваря. Изисква се обаче доста демонтиране на пластмаси около нея, за да се достигнат страничните видии. Правил съм го и на предна ина задна врата
Пробвай многократно ,докато "захапе".После отстрани сваляш бравата и почистваш.
При мен(същия проблем) се беше изктивила 1 щанга(плоска ламаринка) ,която предава движението
в самата брава с 1мм(колкото да се размине с горната).
Изправих я с отверката ,почистване смазване и "заспа".
При мен(същия проблем) се беше изктивила 1 щанга(плоска ламаринка) ,която предава движението
в самата брава с 1мм(колкото да се размине с горната).
Изправих я с отверката ,почистване смазване и "заспа".
- zdravko_1
- предупреждение за БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм го и аз този проблем.
1 погледни на другата врата бравичката с една отверка я направи заключена и точно под заключалката има палче което като го натиснеш на долу (навътре във бравичката) с отверката отключва.
2 на другата врата като махнеш гуменото уплатнение от вътре се вижда бравичката и се натиска същото палче на долу и вратата се отваря.
После смазване с WD-40 и сухи тренировки но мисля че няма да има проблем след смазването
1 погледни на другата врата бравичката с една отверка я направи заключена и точно под заключалката има палче което като го натиснеш на долу (навътре във бравичката) с отверката отключва.
2 на другата врата като махнеш гуменото уплатнение от вътре се вижда бравичката и се натиска същото палче на долу и вратата се отваря.
После смазване с WD-40 и сухи тренировки но мисля че няма да има проблем след смазването
- cooliovato
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: DFC 103195 2015
zdravko_1 написа:Имал съм го и аз този проблем.
А как точно се маха това уплътнение от вътре? И това палче за което говориш, то не се ли вижда само при отворена врата?
Също ако може помощ как точно се маха кората, че нещо не успявам. Малко съм бос в тази сфера.