алтернатор

Техническа и сервизна информация за Passat
aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

алтернатор

Мнениеот aron1 » Чет 19 окт 2006 18:47

имам проблем като дам на контакт трябва да светне таблото вклю4ително и лампата на акумулатора но тя ту свети ту не размърдах кабелите и светна но проблема е точно на алтернатора незнам дали е лош контакт в смисал клемата ли е клеясала или нещо друго на вътре се е откачило .външно всичко е ок

dms1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dms1 » Чет 19 окт 2006 20:28

имам проблем като дам на контакт трябва да светне таблото вклю4ително и лампата на акумулатора но тя ту свети ту не размърдах кабелите и светна но проблема е точно на алтернатора незнам дали е лош контакт в смисал клемата ли е клеясала или нещо друго на вътре се е откачило .външно всичко е ок

Уважаеми колега,

Бих написал въпроса Ви така:

Колеги,
Имам проблем. Като дам контакт трябва да светне таблото, включително и лампата на акумулатора. Тя ту светва, ту не. Размърдах кабелите и светна но проблемът е точно в алтернатора. Не знам дали е лош контакт, в смисъл, клемата ли е клеясала или нещо друго навътре се е откачило. Външно всичко е ОК.

Моля за съвет.

Добре би било хубавите коли да се карат от хубави хора защото при този правопис и култура след късо време ще заприличаме на ТЪПИТЕ И ОГРАНИЧЕНИ АМЕРИКАНЦИ!!! В България ще се говори и пише на турски, цигански и др. езици.

НИЩО ЛИЧНО!

За проблема:

Провери четките на алтернатора. Ако са износени не допират до пръстените. Провери и дали се движат свободно. Ако са износени можеш да си ги смениш сам. Продават се отделно.

Успех

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 19 окт 2006 21:08

dms1 добре че го преведе,защото честно казано аз нищо не разбрах:)Колегата май много го преживява и е бързал.Ааа колегата изчисти си клемата на акумулатора бе,нещо някъде да не би да има хлабава връзка.Как разбра че е от алтернатора?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 19 окт 2006 21:34

Така, де! Изчисти си клемите на акумулатора, защото те трябва да дават добър контакт!
А после откачи и по-тънкото каблче на алтернатора ( дето е на шпилка М4 или М5) почисти хубаво и тази обувка! Провери дали не ти е клеясало м/у обувката и кабелчето. Ако да, резни я и сложи нова, струва по 5-10 стотинки най-много.
Успех!

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Пет 20 окт 2006 17:44

точно в това малко кабелче беше проблема извинете за неправилното задаване на вапроса :D

Върни се в “Passat”