След смяна на дясно каре ( от страната на пътника ) се появи лек, дразнещ шум. След като изминахме около 150 км, изведнъж се появи много силен, хрипащ шум. След като двигателя изстина, шумът пак стана лек... В сервиза, в който ремонтарихаме колата преди, отричат да има връзка с карето. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля пишете... или ако някой може да препоръча добър сервиз за пасати..
PASSAT B5 Поява на силно свирене при пълен завой на ляво
-
monikatsekina
- Автомобил:
- Двигател:
PASSAT B5 Поява на силно свирене при пълен завой на ляво
Моля за помощ, ако някой разбира... ето и ситуацията..
След смяна на дясно каре ( от страната на пътника ) се появи лек, дразнещ шум. След като изминахме около 150 км, изведнъж се появи много силен, хрипащ шум. След като двигателя изстина, шумът пак стана лек... В сервиза, в който ремонтарихаме колата преди, отричат да има връзка с карето. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля пишете... или ако някой може да препоръча добър сервиз за пасати..

-
bachest
- Автомобил:
- Двигател:
Re: PASSAT B5 Поява на силно свирене при пълен завой на ляво
По принцип гумите много обичат да свирят в крайните маневри наляво и надясно, особено ако и подаваш газчица. Освен сходимостта и наклона на колелетата има и още един важен параметър, който тези на реглажа, къде не знаят, къде знаят но не могат, къде ги мързи да го гласят - сходимост в завой. Когато завиваш, вътрешното колело завива повече и погледнато отпред, колата се "разкрачва" за да завие нормално. Няма връзка със смяната на карето, но не изключвай и гумите/реглажа като виновник за свиренето.
bachest написа:По принцип гумите много обичат да свирят в крайните маневри наляво и надясно, особено ако и подаваш газчица. Освен сходимостта и наклона на колелетата има и още един важен параметър, който тези на реглажа, къде не знаят, къде знаят но не могат, къде ги мързи да го гласят - сходимост в завой. Когато завиваш, вътрешното колело завива повече и погледнато отпред, колата се "разкрачва" за да завие нормално. Няма връзка със смяната на карето, но не изключвай и гумите/реглажа като виновник за свиренето.
Точно това си е реглажа на предница, а колко да завиват колелата автомобила сам си ги наглася посредством лостова система.
Каре е, външно май. Но как де се определи кое е - не знам. По принцип щом завиваш на ляво е ляво каре, на дясно- дясно каре. Това е само теорията.
-
bachest
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Точно това си е реглажа на предница, а колко да завиват колелата автомобила сам си ги наглася посредством лостова система.
Не си прав. Параметъра е регулируем. И едва след това - "лостова система си ги наглася".
тва е проблем при пасатите аз имах същия самоче на б5.5
тва е ролката на алтернатора дето ремъка се движи по нея отивай и я сменяй
аз я сменявах в англия 20 паунда за ролката и 15 за смяната
абе изобщо супер тънко минах.даже ми сложиха ролка с 5 канала ми не с 4 и вече 20000 километра никъв проблем
тва е ролката на алтернатора дето ремъка се движи по нея отивай и я сменяй
аз я сменявах в англия 20 паунда за ролката и 15 за смяната
абе изобщо супер тънко минах.даже ми сложиха ролка с 5 канала ми не с 4 и вече 20000 километра никъв проблем
-
Volkswangel
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Да не би да е разхлабен ремъка, задвижващ помпата на сервото....., защото както се споменава при студен двигател шума е по слаб