Проблем с имобилайзер на Пасат Б4 - решен

Техническа и сервизна информация за Passat
рибар
Автомобил:
Двигател:

Проблем с имобилайзер на Пасат Б4 - решен

Мнениеот рибар » Нед 20 ное 2011 11:04

Къде се намира този имобилайзер какво представлява и как се изключва

Последна промяна от рибар на Пон 21 ное 2011 19:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем с имобилайзер на Пасат Б4

Мнениеот pas1.8mi » Нед 20 ное 2011 18:29

Проследи кабела от соленоида(около патрона за запалването) и ще откриеш една черна кутийка,намираща се на 15 см под ключа за фаровете!Провери за спукани спойки в кутийката!

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 20 ное 2011 18:33

Колега, защо си пуснал нова тема?
Имото се намира зад ключа на фаровете. Махаш ключа, ама внимателно...и после гледаш надолу в дупката...имото е черна кутия с два кабела влизащи в нея...Явно някоя букса иска наново включване.Това е най -евтиния вариант за лечение...Самото имо не се изключва, щото после няма палене без него. Ако е вътре проблема с релетата, тогава е лошо...в сервиз -оторизиран, взимат около 300лв. за поправката му...

рибар
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот рибар » Нед 20 ное 2011 19:18

Hristo Dimov написа:Колега, защо си пуснал нова тема?
Имото се намира зад ключа на фаровете. Махаш ключа, ама внимателно...и после гледаш надолу в дупката...имото е черна кутия с два кабела влизащи в нея...Явно някоя букса иска наново включване.Това е най -евтиния вариант за лечение...Самото имо не се изключва, щото после няма палене без него. Ако е вътре проблема с релетата, тогава е лошо...в сервиз -оторизиран, взимат около 300лв. за поправката му...

сега като се поразрових в форума и ми стана ясно къде ми е проблема а тои е че дявола като си нямал работа и си ,,,,,,,,,,,,,,,,,
бяхме на един банкет и аз като нямах с какво да си играя се заиграх с ключа на колата и го отворих да видя какво има вътре защото има един бутон с логото на фолсваген но когато го натисна и тои не реагира изобщо и след като го отворих падна този бутон и батерията и на земята падна още нещо сглобих ключа а това на земята се оказа едно черно кубче с размери 10х3х3 мм друго не намерих по земята но на това кубче няма никакъв надпис и прилича на счупена пластмаса според мен трябва да го закарам на ключар да го огледа дано не съм загубил нещо друго а и старите хора са казали ако имаш един килограм брашно по добре го закараи на маистор

рибар
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот рибар » Пон 21 ное 2011 22:46

След като си отворих ключа и се оказа че от другата страна на батерията има едно малко празно местенце и след като сложих това парченце бакелит там всичко се оправи и се оказа че това бил чипът за имобилаизера сега ще сваля кората на волана ще го залепя до контактният ключ и всичко ще реши веднъж завинаги то като гледам този имобилаизер едва ще ме предпази от кражба само дето ми създава главоболие а и имам само 1 ключ за колата

Върни се в “Passat”