Помогнете малко каква марка маншони да търся за каретата... Миналата година сменях ляво външно каре с маншон, днес гледам маншона е пред скъсване - само за 1 година.От другата страна не съм сменял карета и маншони повече от 4 години ,а не са мръднали дори!Там дет е тръгнал да се напуква маншона намазах малко с черен силикон,дано да го запази още време това..
Какво мислите за Febi Bilstein .. днес сложих от тях на рейката,дано да са добър избор!

пасат б3 1.8 избор на марка за маншон каре?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор на марка за маншон каре?
на голфа ползвах 3бр маншони Lobro/GKN - 2 външни и един вътрешен маншон
хубава изработка на вътрешния
до днес нямам проблеми с тях
сега на вентото пак такъв сложих
хубава изработка на вътрешния
до днес нямам проблеми с тях
сега на вентото пак такъв сложих
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм слагал IPD и Spidan.И двата са добри и стават и не съм имал оплаквания срещу тях.Добра изработка и хубава окомплектовка с болтове и гайки за нещата,които се разглобяват при смяната 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да
питаш коментирани работи
има теми със снимки подробни
питаш коментирани работи
има теми със снимки подробни
аз си вземах маншончета за шарнир и ми хареса изработката, все още не мога да кажа със сигурност, че издържат с години, но много ме изкефи материала. http://www.duraflex-bg.com/
но са май само по размери, а не по модели и марки
но са май само по размери, а не по модели и марки
-
- Автомобил:
- Двигател:
Изглеждат ми добри този модел,който показваш с поръчка .. но това може би само за външния маншон ще е решение,другият дали ще го направят с тази металната гривна за болтовете..
Днес гледах тези на GKN -външен 12лв,вътрешен 20лв .. и продавача (който ми е приятел) също много ми ги похвали!
Също ми похвалиха неопренови маншони,като марка беше нещо от сорта Balkask/Balkans (зелена кутия, с черен надпис) не разбрах точно.Продават се по бул.Ботев точно след като се мине бул.Сливница (посока центр.гара) но не разбрах с точност..слага ли се и забравяш за маншони (незнам колко е вярно)
На няколко места търсих и да си взема само този дванадесетостен с камък ,но нямах успех ... къде да търся добър ?
Някой може ли да ми каже размери за маншон пасат б3 1.8 ?
Мерси
Днес гледах тези на GKN -външен 12лв,вътрешен 20лв .. и продавача (който ми е приятел) също много ми ги похвали!
Също ми похвалиха неопренови маншони,като марка беше нещо от сорта Balkask/Balkans (зелена кутия, с черен надпис) не разбрах точно.Продават се по бул.Ботев точно след като се мине бул.Сливница (посока центр.гара) но не разбрах с точност..слага ли се и забравяш за маншони (незнам колко е вярно)
На няколко места търсих и да си взема само този дванадесетостен с камък ,но нямах успех ... къде да търся добър ?
Някой може ли да ми каже размери за маншон пасат б3 1.8 ?
Мерси

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Някои са с шестограмни болтове,а не дванайсетостен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз да намеря магазин ,в който продават добри единични бройки инструменти... Ще си взема шестограм,еврейска звезда и дванадесетостен 8-ци ... 

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега и аз както теб карам същия пасат но да не изпадам в подробности и при мен преди време ми се наложи смяна на външният маншон от ляво на външното каре,че се беше скъсал и аз както теб се чудех каква марка да бъде като държах да е качествен а не да го сменям постоянно и да си има всичко в комплекта и на мен ми предлагаха от тези маншони в зелените кути,които ти споменаваш но нещо не ми вдъхна доверие самата изработка на маншона а и мразя мързеливите работи за това мои съвет е да си вземеш на GKN LOBRO аз съм с такъв маншон и не съжелявам изработката е доста добра и до ден днешен не е мръднал или да е тръгнал някаде да се закъсва просто е като нов в комплекта си влизаше всичко гайка скоби грес и други дреболики така,че не съжалявам за избора си но аз преди да сложа новият маншон след като бях свалил карето му направих една хубава промивка с бензин за да го почистя от старата грес и евентуални мизерии ако има такива след това положих новата грес в карето и малко в маншона и сглобих всичко по обратният ред и до ден днешен нямам никакъв проблем.Цената на която го взех тук при мен в Дупница беше 10лв. още си пазя кутията за спомен.Успех в разрешаването на проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:GKN !
и аз така ги виждам нещата

-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Какво ги хвалите тези GKN. Скоро смених вътрешния, няма и 3 месеца и се скъса от двете страни. Сега се чудя какъв да взема!Предложете нещо качествено! 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Взвми си от тези, които се разпъват и се слагат без да се сваля карето. Не се късат.
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Какви са те и от къде? Отговора ти не е много задоволяващ, но мерси все пак. ;)