Б4 - шум при натискане на съединителя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б4 - шум при натискане на съединителя
на Б4,на студен двигател,при натискане на съединителя притраква някаде,нещо и то не всеки път и това мисля че се получи след като закачих един бордьор .Ако някой има идея ще съм благодарен ,крепя надежда да е някой тампон,защото съединителя ми е на 20 000 километра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б4 - шум при натискане на съединителя
Смених левия тампон на двигателя,но уви ходенето по мъките продължава.
Последна промяна от t.toshev на Чет 29 дек 2011 21:24, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зравейте отново се появи шума и моя проблем май ще се окаже маховика,казаха ми да търся за по евтинджос втора употреба от 1,8 моно инжекция ,а моят двигател е ТДИ 1,9 110 кс.Не трябва ли да търся точно като моя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
t.toshev написа:Зравейте отново се появи шума и моя проблем май ще се окаже маховика,казаха ми да търся за по евтинджос втора употреба от 1,8 моно инжекция ,а моят двигател е ТДИ 1,9 110 кс.Не трябва ли да търся точно като моя.
Казали са ти така защото АФН двигателя е с демферен маховик и само той излиза около 600 лв, отделно смяната и не знам дали няма да е хубаво да се смени комплект със съединителя и излиза около 1000 лв. По това което съм че от форума има и преправяне и слагане на обикновен (едномасов)маховик (мисля че пак трябва да го сменяш със съединителя) и тогава идваше нейде към 400-500 май (освен ако не търсиш от морги и т.н.). До мен ако се разтропа бих си сложил какъвто му дават защото се говори че след време заминавала скоростната кутия но дали това не са митове и легенди не знам.
Междодругото за маховика мисля че не се слага от 1.8 а от 2.0-та но за това не съм сигурен, просто се поинтересувай повече преди да тръгнеш да взимаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги смених маховика пак с демферен и то комлект с оледален и притискателен,ако не греша точните им названия т.е.1000 лева с труда 1100 лева.Този звук на мелачка вече го няма,но проблемите ми не са свършили.Сега като набирам и то по скоро по баир и най вече с повече товар в колата имам някакви вибраций т.е. притриса,пристъргва ли и аз незнам вече,ако някой може да помага благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата ми е Б4 1996 година 1,9 TDI 110 к.с.комби.