Има ли някой впечатления от зимните гуми на TOYO, и по-точно от
S941?
Зимни гуми TOYO?
Зимата изкарах с TOYO Snowprox S941, гумата е супер. Никакви проблеми нито на сняг нито на заледено, на сухо също е добра, разбира се скоростта трябва да е съобразена с условията. Всяка седмица по два пъти пътувах София - В.Търново и нито веднъж не са ме подвеждали гумите. Да спомена, че съм се качвал и на доста тротоари (заснежени и заледени), и пак, без проблем.
- brainstorm
- Автомобил:
- Двигател:
- КаруЦаря
- Автомобил:
- Двигател:
Тойо са оригинални японски гуми.Демек са произведени в Япония и са внесени от Япония.
Гудиър примерно може да са английски гуми, ама да не мислиш, че при положение, че имат заводи в Турция ще ти зареждат български магазини с произведвни в Англия гуми.Това се отнася и за Вредещайн и за Мишелин и за Гудрич. Болшинството гъзарски марки гуми, които виждаш в София и прованса са си 100% турски. За това вземай Тойото без замисляне.
Прецени си обаче дали едни всесезонни Тойо Варио V1. Няма да ти свършат по- добра работа. Имам предвид, че гумата е с много агресивна шарка и движи в сняг без проблем. На мокро се държи просто перфектно. Мойте ги взех в началото на зимата и не са мръднали (е има малка разлика в грайфера при движещите колела).
Виж сайта www.toyotires.com и избирай от там.
Гудиър примерно може да са английски гуми, ама да не мислиш, че при положение, че имат заводи в Турция ще ти зареждат български магазини с произведвни в Англия гуми.Това се отнася и за Вредещайн и за Мишелин и за Гудрич. Болшинството гъзарски марки гуми, които виждаш в София и прованса са си 100% турски. За това вземай Тойото без замисляне.
Прецени си обаче дали едни всесезонни Тойо Варио V1. Няма да ти свършат по- добра работа. Имам предвид, че гумата е с много агресивна шарка и движи в сняг без проблем. На мокро се държи просто перфектно. Мойте ги взех в началото на зимата и не са мръднали (е има малка разлика в грайфера при движещите колела).
Виж сайта www.toyotires.com и избирай от там.
Без особени претенции искам да заявя че "Гудиър" е щатска фирма, "Дънлоп" е Английска, "Мишелин" е Френска, "Пирели" - Италианска и т.н. Всички големи фирми имат заводи навсякъде
по света или там където имат пазари! И това е съвсем естествено, защото ако някой очаква "Гудиър" от щатите сигурно ще плати за една гума цена равна на четири гуми! Например "Клебер" е дъщерна фирма на "Мишелин" както и много други.
"Мишелин", "Гудиър", "БФ Гудрич", "Файърстоун" - това са гумите!
За TOYO нямам впечатления, но съм чувал добри отзиви.
по света или там където имат пазари! И това е съвсем естествено, защото ако някой очаква "Гудиър" от щатите сигурно ще плати за една гума цена равна на четири гуми! Например "Клебер" е дъщерна фирма на "Мишелин" както и много други.
"Мишелин", "Гудиър", "БФ Гудрич", "Файърстоун" - това са гумите!
За TOYO нямам впечатления, но съм чувал добри отзиви.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Маркови ли са гумите няма значение къде са произведени. Е за някои дето си нямат пишки с които да си играят може и да има ама това си е техен проблем. Примерно Мишлен произведен не във Франция си е е Мишлен и е сто пъти по добре от френски Гудрич. Гудиър произведен не в щатите е сто пъти по-доре Дебица ако и да е същата шарка и ако да завод на Гудиър. В заводите на големите фирми където могат да се поддържат стандартите на качеството без значение къде са, се произвежда и фирмената марка. Където не могат бацат Гудрич Дебица Сави мави и квот се сетите.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Определено всесезонните Тойо не стават за зимата.Ползвам ги само когато няма сняг, а зимата съм с Gislaved-Nord Frost.
Всесезонната гума не е нито за сняг, нито за лятото, просто тя е някакво средно положение, компромисен вариант за всички сезони, но не и най-правилния. Друг е вече въпроса дали всесезонни, летни, или зимно гуми Тойо са най-добри от всички други марки.Аз изказвам мнение, че като всесезонна гума Тойо, не става за сняг!
Всесезонната гума не е нито за сняг, нито за лятото, просто тя е някакво средно положение, компромисен вариант за всички сезони, но не и най-правилния. Друг е вече въпроса дали всесезонни, летни, или зимно гуми Тойо са най-добри от всички други марки.Аз изказвам мнение, че като всесезонна гума Тойо, не става за сняг!
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми TOYO?
Harrry написа:Има ли някой впечатления от зимните гуми на TOYO, и по-точно от
S941?
КОлега, точно такива карах един сезон и нямам и дума против тях. Перфектни. Сеаг пак такива ще си взимам. Взимай и няма да сбъркаш.
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: