Зимни гуми TOYO?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Зимни гуми TOYO?

Мнениеот Harrry » Пет 05 май 2006 20:13

Има ли някой впечатления от зимните гуми на TOYO, и по-точно от
S941?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 06 май 2006 9:08

По моето скромно мнение каквато и гума от тази фирма да сложиш - няма да сбъркаш :drive

Потребителски аватар
gama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gama » Вто 09 май 2006 15:52

Аз карам с Vrio 1 (водят ги всесезонни) вече 4 сезона и съм много доволен.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 17 май 2006 18:00

Аз съм с всесезонни гуми TOYO - с чисто нови такива го взех пасата от Германия. Трети сезон ( пролет-лято-есен ) започвам да карам с тях и бих казал че са здрави, ще ме изкарат и четвърти сезон, надявам се.

Потребителски аватар
joro TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro TDI » Пет 19 май 2006 11:07

Зимата изкарах с TOYO Snowprox S941, гумата е супер. Никакви проблеми нито на сняг нито на заледено, на сухо също е добра, разбира се скоростта трябва да е съобразена с условията. Всяка седмица по два пъти пътувах София - В.Търново и нито веднъж не са ме подвеждали гумите. Да спомена, че съм се качвал и на доста тротоари (заснежени и заледени), и пак, без проблем.

Потребителски аватар
brainstorm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brainstorm » Нед 04 юни 2006 18:24

Според мен всесезонни гуми още никой не произвежда въпреки, че много хора говорят за такива. Най-добри резултати - зимата с Gislaved, лятото Michelin.

p.s по мое скромно мнение

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Чет 06 юли 2006 11:42

Аз също карам Vario V1. Много са добри, а съм забелязал, ще на мокро са ненадминати.Само дето са малко шумни.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 06 юли 2006 12:59

brainstorm написа:Според мен всесезонни гуми още никой не произвежда въпреки, че много хора говорят за такива. Най-добри резултати - зимата с Gislaved, лятото Michelin.

p.s по мое скромно мнение

Има всесезонни гуми.Аз съм с такива.Wredestein Quatrac 2 .

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Чет 06 юли 2006 15:39

Тойо са оригинални японски гуми.Демек са произведени в Япония и са внесени от Япония.
Гудиър примерно може да са английски гуми, ама да не мислиш, че при положение, че имат заводи в Турция ще ти зареждат български магазини с произведвни в Англия гуми.Това се отнася и за Вредещайн и за Мишелин и за Гудрич. Болшинството гъзарски марки гуми, които виждаш в София и прованса са си 100% турски. За това вземай Тойото без замисляне.
Прецени си обаче дали едни всесезонни Тойо Варио V1. Няма да ти свършат по- добра работа. Имам предвид, че гумата е с много агресивна шарка и движи в сняг без проблем. На мокро се държи просто перфектно. Мойте ги взех в началото на зимата и не са мръднали (е има малка разлика в грайфера при движещите колела).
Виж сайта www.toyotires.com и избирай от там.

Потребителски аватар
HEMI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEMI » Чет 06 юли 2006 16:24

Без особени претенции искам да заявя че "Гудиър" е щатска фирма, "Дънлоп" е Английска, "Мишелин" е Френска, "Пирели" - Италианска и т.н. Всички големи фирми имат заводи навсякъде
по света или там където имат пазари! И това е съвсем естествено, защото ако някой очаква "Гудиър" от щатите сигурно ще плати за една гума цена равна на четири гуми! Например "Клебер" е дъщерна фирма на "Мишелин" както и много други.
"Мишелин", "Гудиър", "БФ Гудрич", "Файърстоун" - това са гумите!
За TOYO нямам впечатления, но съм чувал добри отзиви.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 06 юли 2006 18:20

Маркови ли са гумите няма значение къде са произведени. Е за някои дето си нямат пишки с които да си играят може и да има ама това си е техен проблем. Примерно Мишлен произведен не във Франция си е е Мишлен и е сто пъти по добре от френски Гудрич. Гудиър произведен не в щатите е сто пъти по-доре Дебица ако и да е същата шарка и ако да завод на Гудиър. В заводите на големите фирми където могат да се поддържат стандартите на качеството без значение къде са, се произвежда и фирмената марка. Където не могат бацат Гудрич Дебица Сави мави и квот се сетите.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 06 юли 2006 20:12

Определено всесезонните Тойо не стават за зимата.Ползвам ги само когато няма сняг, а зимата съм с Gislaved-Nord Frost.
Всесезонната гума не е нито за сняг, нито за лятото, просто тя е някакво средно положение, компромисен вариант за всички сезони, но не и най-правилния. Друг е вече въпроса дали всесезонни, летни, или зимно гуми Тойо са най-добри от всички други марки.Аз изказвам мнение, че като всесезонна гума Тойо, не става за сняг!

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Пет 07 юли 2006 8:34

Гиславеда наистина е страшна гума. На служебната кола карх зимата с норд фрост и за сняг се страшни. Но ако е сухо или мокро колата си поднася.Трябва да се кара внимателно. Много са меки грайферите.
Човека обаче питаше за тойо.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми TOYO?

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 20 окт 2006 8:57

Harrry написа:Има ли някой впечатления от зимните гуми на TOYO, и по-точно от
S941?

КОлега, точно такива карах един сезон и нямам и дума против тях. Перфектни. Сеаг пак такива ще си взимам. Взимай и няма да сбъркаш.

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Пет 20 окт 2006 10:12

А някаква приблизителна цена за размер 185/65 R14 на тази зимна гума и от къде може да се купи ?

Върни се в “Passat”