mod edit: vaskoto1
висок разход?
висок разход?
mod edit: vaskoto1
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dipet написа:как се установявя дефект на изпускателните клапани
Ами на елкон-а като ти сложат газоанализатора и се гледат стойностите на ЛАМБДА (въздушно отношение ) трябва да клони към 1-ца , продукти на непълно горене са въглеводородите НС ,трябва да са в границите от 200-300
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
georgipass написа:...
Ммм... лично според мен при газоанализатор нещата зависят от твърде много параметри, за да се каже със някаква сигурност, че е клапан!
По скоро, според мен, иди да ти премерят компресията. Ако нямаш голяма загуба на масло, а компресията на някой от цилиндрите е очевадно по-ниска, много по-показателно е за проблем с клапаните...
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:georgipass написа:...
Ммм... лично според мен при газоанализатор нещата зависят от твърде много параметри, за да се каже със някаква сигурност, че е клапан!
По скоро, според мен, иди да ти премерят компресията. Ако нямаш голяма загуба на масло, а компресията на някой от цилиндрите е очевадно по-ниска, много по-показателно е за проблем с клапаните...
Може да поспорим,но няма смисъл
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
georgipass написа:Може да поспорим,но няма смисъл![]()
Не отричам, че ако всичко друго е наред ще се хване този проблем от газанализатора, но представи си и избила ламбда, разбъзикан дебитомер, неправилна центровка на запалването...
Не, че всичко това едно по едно не трябва да се оправя, но имах предвид, че теста няма да даде еднозначен отговор.
Но пък никога не съм и знаел как работи точно газанализатора, така, че няма и да се оптвам да споря!
Печелиш служебно!

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
dipet написа:оборотите са нормални ще сменя термостата и пак ще си пишем
Консултирай се с някой читав майстор. И при мен сега в хладното на дълъг път температурата е 75-80градуса , а на място 90градуса.Нямам такъв драстичен разход на гориво.
Ако скоро си купил колата провери всичко , свещи, делко филтри и мини на стенд за центровка на запалването.